Onam wordt beschouwd als het Zuid-Indiase kleurenfestival dat vrij traditioneel wordt gevierd in Kerala. Het festival is een symbool van erfgoed en cultuur, dat wordt gevierd ter gelegenheid van de thuiskomst van Lord Mahabali, die zijn leven opofferde voor de mensen. Nogmaals, het is ook een oogstfeest dat in de moesson valt. Maar kent u nog een traditie die de vrouwen in Kerala volgen? Ja, tijdens het festival volgen de vrouwen een traditie van het dragen van de Onam Saree-ontwerpen. De sari is gemaakt met een combinatie van slechts twee kleuren, wit en goud, die worden beschouwd als symbolen van geluk en rijkdom. Samen met de sari is het dragen van gouden ornamenten even belangrijk.

Belang van witte Saree & Gouden sieraden tijdens Onam:

Ook bekend als Kasavu-sarees en Mundum Neriyathum-sarees, speelt de Onam-sari een cruciale rol volgens de tradities van Kerala.

 • Volgens de traditie van Kerala wordt deze sari als de heiligste beschouwd en daarom op deze dag gedragen.
 • Nogmaals, omdat goud de cultuur van de staat is en het symbool van rijkdom, wordt het vergezeld door de sari en gekocht omdat wordt aangenomen dat het voorspoed, geluk en geluk voor het gezin brengt.

Welke stof werd gebruikt om Onam Sarees te maken:

De stof van de Onam Saree-collecties werd aanvankelijk ontworpen in met de hand geweven materialen, zoals katoen, zijde of katoen. Tegenwoordig zijn ze echter verkrijgbaar in verschillende andere stoffen, zoals pure zijde, die het een designer-uitstraling geven. Samen met de stof krijgt de sari ook een dikke gouden rand gemaakt van gouddraden. Prioriteit waren de ontwerpen veel eenvoudig, die nu worden vervangen door ontwerpen zoals lijnen, ruiten, vormen, bladeren, bloemen, enz.

Nieuwste ontwerpen van Onam Sarees met afbeeldingen voor dit feestelijke seizoen:

Wil je je anders kleden tijdens dit Onam festival? Ga met het nieuwste ontwerp van Onam Saree en schitter anders in de groep.

1. Onam Kasavu Saree:

Onam Kasavu Saree

Wil je die traditie dit jaar tijdens Onam hebben? Waarom op zoek naar andere ontwerpen als de Onam Kasavu saree er voor u is. Als je door de afbeeldingen van de Onam-sari gaat, is dit de meest traditionele sari in de categorie. Gemaakt van de kleur Kasavu handgemaakte techniek, deze sari is gemaakt van puur katoen. Om het aantrekkelijke uiterlijk van de sari te vergroten, krijgt deze een gouden draadwerkontwerp in de pallu en een dikke gouden rand. De complete sari krijgt een effen textuurkleur, terwijl de pallu alleen is ontworpen voor een etnische look.

 • Saree-ontwerp: Witte Kasavu handgemaakte sari met gouden rand
 • Materiaal: Katoen
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor alle lichaamstypes

2. Onam Silk Saree:

Onam Silk Saree

Ben je op zoek naar iets in de trend en anders dan dragen om je Onam specialer te maken? Ja, dit geweldige ontwerp van Onam Silk Saree is tegenwoordig erg in de trend. Gemaakt met een combinatie van gebroken witte, rode en gouden kleuren, deze sari is gemaakt van zijden stof. De sari in het wit krijgt een rode rand die is ontworpen met gouden draadwerk. De pallu krijgt een brede rode rand met bloemen en laat het ontwerp in goud achter. De complete sari krijgt ook gouden bladeren in het midden voor een decoratieve look.

 • Saree-ontwerp: Witte en rode zijden sari met gouden draadwerk
 • Materiaal: Zijde
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor alle lichaamstypes

3. Onam Half Saree:

Onam Half Saree

De halve sari’s zijn behoorlijk populair geweest onder de nieuwe stijl Onam Sarees voor het festival. Ontworpen in een vergelijkbare kleur en traditioneel tintje, dit was de meest comfortabele manier om van het festival te genieten. Deze Onam halve sari is gemaakt van katoen. De sari krijgt een lehenga-achtige look waarbij de onderkant is ontworpen als een ghagra, terwijl de pallu alleen wordt uitgerekt en op de linkerschouder wordt gedragen. De sari krijgt een brede gouden rand met het zigzagontwerp, terwijl de pallu een gouden rand krijgt gevouwen in een kraalachtige look met kleine gouden stippen in de hele sari.

 • Saree-ontwerp: Witte lehenga-stijl halve sari met gouden rand
 • Materiaal: Katoen
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

4. Witte Onam Saree:

Witte Onam Saree

Wil je eenvoudig maar nuchter gaan met de beste witte Onam-sari? Maak je geen zorgen, met een verscheidenheid aan katoenen en zijden materialen, zul je nog steeds in de war raken met de ontwerpen van sari’s. Dit nieuwe trendontwerp van Onam Saree is gemaakt van puur katoen en heeft een ruitdesign. De complete sari krijgt een vergelijkbare uitstraling, terwijl de rand is ontworpen met dik gouden draadwerk. Nogmaals, de cheques worden ook gevormd met behulp van de gouden draad. De pallu van de sari krijgt ook een dikke gouden rand die de sari een unieke uitstraling geeft.

 • Saree-ontwerp: Witte ruiten Onam saree met gouden rand
 • Materiaal: Katoen
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

5. Chiffon Onam Saree:

Chiffon Onam Saree

Geteld voor zowel het Onam-festival als andere informele vieringen, is de Chiffon Onam-sari op grote schaal door vrouwen geadopteerd. De sari krijgt een vergelijkbare uitstraling als die van de katoenen sari’s. Dit soort Onam Saree-stijl wordt steeds populairder onder jonge vrouwen. Gemaakt van chiffon materiaal, krijgt de sari een puur witte uitstraling. Om het een traditionele Onam-touch te geven, krijgt de sari een gouden rand met rode randen. Wanneer een combinatie van een rode blouse wordt gegeven, geeft deze sari de beste look voor het seizoen op een moderne manier.

 • Saree-ontwerp: Effen witte sari met rode en gouden rand
 • Materiaal: chiffon
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

6. Onam Cotton Saree:

Onam Katoen Saree

Meebewegen met de stroom voor het komende Onam festival? Kijk maar eens naar de nieuwste afbeeldingen van de Onam Saree, en je zult zeker dol zijn op dit ontwerp dat de harten van verschillende vrouwen wint. Gemaakt met een andere kleurencombinatie, is deze Onam katoenen sari gemaakt van puur katoen. De sari krijgt een effen witte textuur die verder kleurrijke randen krijgt. De sari krijgt een rand die verschillende tinten blauw en geel combineert en uiteindelijk goudkleurig wordt. De pallu van de sari krijgt ook een soortgelijk randontwerp dat een eenvoudig uiterlijk geeft.

 • Saree-ontwerp: Effen witte Onam sari met blauwe en gouden rand
 • Materiaal: Katoen
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

7. Geborduurde Onam Saree:

Geborduurde Onam Saree

Op zoek naar een populaire keuze voor Onam Saree-meisjes? De tijd dat vrouwen eenvoudige sari’s voor Onam droegen, is voorbij. Tegenwoordig zijn de designerstukken met versieringen de beste vervanging op de markt voor de eenvoudige sari. Dit meesterwerk geborduurde Onam sari is gemaakt van katoenzijde materiaal met een gebroken witte crème-gebaseerde achtergrondkleur. De sari krijgt zelfs een eenvoudige gouden rand voor een traditionele uitstraling. Om het echter een designer-touch te geven, is de sari geborduurd met kleurrijke draden en kralen die pauwen vormen in de pallu en het midden van de sari.

 • Saree-ontwerp: Gebroken wit geborduurde Onam sari met gouden rand
 • Materiaal: Katoen zijde
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

8. Onam bedrukte Saree:

Onam Gedrukte Saree

Fan van het dragen van prints gerelateerd aan het festival? Je zult zeker dol zijn op deze collectie met Onam bedrukte sari’s die je een complete feestelijke en traditionele look zouden geven. Dit soort trendy Onam-sarees is gemaakt van katoenzijde. Met een eenvoudige achtergrond krijgt de sari een gouden rand. De belangrijkste attractie van de sari is de pallu die het gedrukte ontwerp van verschillende goden, godinnen of iets anders met betrekking tot het festival en veel geluk draagt. De prints geven de sari een mooie en kleurrijke uitstraling met een soortgelijke bedrukte rand eronder.

 • Saree-ontwerp: Off-White God Printed Onam Saree met gouden rand
 • Materiaal: Katoen zijde
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

9. Kerala Onam Saree:

Kerala Onam Saree

Als je op zoek bent naar verschillende Onam sari-ideeën om deze Onam uit te voeren en toch zo eenvoudig mogelijk wilt zijn, dan ben je bij het perfecte sari-ontwerp. Gemaakt van puur katoen, dit soort Kerala Onam sari is veel gevraagd voor vrouwen die een verfijnde uitstraling willen. De sari in het wit krijgt een gouden rand zoals andere Onam-sari’s bevatten. Bovendien krijgt de sari kleurrijke stipballen in de complete sari op de juiste afstand met verschillende kleuren. Dit geeft de sari een traditionele maar kleurrijke uitstraling om het festival vrolijker te maken.

 • Saree-ontwerp: Polka Dots White Onam sari met gouden rand
 • Materiaal: Katoen
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

10. Ontwerper Onam Saree:

Ontwerper Onam Saree

Houd je ervan om in de mode te blijven, zelfs als je een mooie sari voor Onam draagt? Maak je geen zorgen; we zijn hier met een nieuwe Onam sarees-collectie die ook designerstukken bevat. De ontwerper Onam sarees zijn ontworpen met een combinatie van traditionele ontwerpen met een aantal nieuwe ideeën. De sari is hier gemaakt van chiffonmateriaal met een puur gebroken witte achtergrond, terwijl de rand van de sari een ruw gouden kantwerk in het net krijgt. De pallu van de sari en de onderkant van de sari krijgen een transparant beeld met kantwerk erop in gouden opengewerkte.

 • Saree-ontwerp: Gebroken witte sari met gouden kantwerkrand
 • Materiaal: chiffon
 • Gewenste gelegenheden: Etnische en feestelijke kleding
 • Geschikte lichaamsvorm: Geschikt voor bochtige lichaamstypes

Welke blouse is geschikt voor Onam Saree?

Of je nu een van de nieuwste Onam-sari’s kiest of voor een traditionele kiest, de sari kan worden gedragen met zowel eenvoudige blouses van zijde of katoenzijde als met een designerlook. De sari’s worden meestal gecombineerd met rode blouses of groene blouses, maar tegenwoordig krijgen ze gouden en decoratieve blouses die het uiterlijk van de sari versterken. De eenvoudige blouses krijgen nu een mooie halslijn met kralen, spiegelwerk, enz. Dat geeft de sari een prachtige uitstraling.

Hoe de Sarees in Onam te stylen?

 • Heb je ooit de Onam sari-modellen gecontroleerd? Op welke manier wikkelen ze de sari’s? Verward, kan deze sari op verschillende manieren in Onam wikkelen.
 • Ze kunnen worden gedragen in de traditionele stijl van Kerala of worden omwikkeld met pallu op de linkerschouder.
 • Een andere populaire stijl waarin de sari wordt gedragen, is de Namboothiri-stijl die wordt uitgevoerd in het zuidelijke deel van India.
 • Voor de finishing touch worden de gouden sieraden toegevoegd aan de handen, nek, oren en natuurlijk de maang tikka.

De Onam sarees is de huidige attractie van de mooie dames in Kerala. Dit soort sari’s zijn er in verschillende kleuren, ontwerpen en stijlen die je in de war laten terwijl je er een voor je kiest. Zonder twijfel zijn de sarees voor Onam over het algemeen in het wit, tegenwoordig verschillende kleuren en vooral de fabelachtig bedrukte sari’s met vogels, God, natuurlijke taferelen, enz., Die er behoorlijk op zijn gedrukt. Om het een meer decoratieve benadering te geven, zijn de sari’s ook ontworpen met verschillende charmes.