India is de thuisbasis van een aantal technieken voor het ontwerpen van stoffen. Onder hen is de Leheriya-techniek een van de oude vormen van het bind- en kleurproces. Deze 5000 jaar oude traditie staat ook bekend als Bandhani, wat betekent dat je een stof strak vastbindt met draden en deze voorzichtig in de kleurstof dompelt om prachtige symmetrische patronen te creëren. Leheriya-techniek omvat het maken van levendige strepen op sarees. Deze sari’s zijn verkrijgbaar in heldere, gewaagde kleuren om elke stemming te verbeteren. Leheriya-sarees komen oorspronkelijk uit Rajasthan en zijn behoorlijk populair over de hele wereld. De belangrijkste stoffen die worden gebruikt om deze sari’s te maken, zijn zijden stoffen, zijdekatoen, chiffon en georgette. Bekijk dit artikel om enkele van de beste Leheriya Saree-afbeeldingen te zien om verliefd te worden op deze prachtige kunstvorm.

Mooie en trending Leheriya Sarees met afbeeldingen:

We hebben hieronder een verzameling van de beste leheriya-sarees met foto’s voor je gegeven die zeker indruk op je maken.

1. Georgette Leheriya Saree:

Georgette Leheriya Saree

Deze blauw gearceerde Leheriya saree is gemaakt van georgette-materiaal. De sari heeft prachtig blauw gearceerd om elke gelegenheid te sieren. Het wordt ook geleverd met een verfraaide filigrane rand om je geschikt te maken voor elk feest. Deze vloeiende georgette Leheriya sari kan worden gecombineerd met een contrasterende blouse zoals rood of fuchsia roze om eruit te zien als royalty.

2. Jaipuri Leheriya Saree:

Jaipuri Leheriya Saree

Deze sari ziet eruit als een regenboog die door de straten loopt. De veelkleurige Jaipuri Leheriya Saree is behoorlijk aantrekkelijk. Het is perfect voor jonge meisjes die er graag kleurrijk uitzien. Deze sari ziet eruit alsof je klaar bent om je leven te vieren. Het beste van deze sari is dat je hem met elke blouse kunt combineren om er prachtig uit te zien.

3. Tinten blauw en crème half / half Leheriya Saree:

Tinten blauw en crème half / half Leheriya Saree

Zie er gracieus en waardig uit in deze gelegenheidssari. De pallu en de bovenste helft van deze georgette saree is een prachtig Egeïsch blauw en wit, gestreept leheriya-patroon met grote, beige lotusbloemmotieven. De onderste helft is een gegradueerde mix van twee tinten blauw en crème met kleine bloemmotieven.

4. Veelkleurige Leheriya Saree:

Veelkleurige Leheriya Saree

Betreed het feest met flair in deze weelderige, veelkleurige leheriya-sari. Een combinatie van alle kleuren van de regenboog, de kleuren magenta, groen, blauw en geel is levendig en levendig, prachtig tegen elkaar opduikend in deze nieuwste stijl. Draag dit met vertrouwen en wees een positieve aandachtstrekker.

5. Roze en witte Leheriya Net Saree:

Roze en witte Leheriya Net Saree

Een zacht en delicaat ontwerp met een oogverblindend effect. Zie er absoluut stralend uit in deze prachtige magenta roze en witte georgette saree met een zeer strategische leheriya-print op de bovenste helft. De onderste helft is opvallend, doorschijnend roze en de sari is omzoomd met zilveren paillettenkant. Eenvoudig maar aantrekkelijk tegelijk, perfecte feestkleding.

6. Rode en gele chiffon Leheriya Saree:

Rode en gele chiffon Leheriya Saree

Draai een paar hoofden in deze all-over leheriya-stijl, chiffon saree. Het materiaal sluit mooi aan op het figuur terwijl de warmte van de rode en gele kleuren perfect samensmelten. Boeiend en perfect om overdag of ‘s avonds te dragen.

7. Roze en witte halve halve Leheriya en Net Saree:

Roze en witte halve halve Leheriya en net Saree

Zie er goddelijk uit in deze verleidelijke roze en witte half en half sari. De pallu is een dieproze leheriya-patroon op pure georgette met een mooi patch-bloemmotief dat zich over de borst langs de schouder verspreidt. De onderste helft van deze sari is gemaakt van een wit net dat glinstert met doorschijnendheid en heeft overal kleine bloemen geborduurd.

8. Mix van kleur Effen Leheriya Saree:

Mix van kleur Effen Leheriya Saree

Voel je chic en mooi in dit designstuk dat rust uitstraalt. Het zuivere, doorschijnende wit van de palla wordt prachtig omzoomd met een zacht gouden rand. Dit past perfect bij de groene en blauwe tinten van dit nieuwste leheriya-ontwerp op de onderste helft van de sari.

9. Leheriya en Bandhani Saree:

Leheriya en Bandhani Saree

Deze prachtige half bandhani en half leheriya design sari neemt je mee terug naar de traditie en de forten van Jaipur en is een must-have voor elke garderobe. Perfect voor een zomerse functie, de zachte chiffonstof is versierd met roze, groene en gele traditionele kleuren in de leheriya- en bandhani-ontwerpen. De plooien hebben een levendige witte kleur met een zacht veelkleurig gestreept patroon.

10. Gele tinten Leheriya Silk Saree:

Gele tinten Leheriya Silk Saree

Een gevoel van zomerdagen wordt opgeroepen door deze eenvoudige maar chique sari. Overal geverfd in het leheriya-ontwerp, hebben de tinten geel een kalmerend effect op de ziel en stralen ze een zeker geluk uit. Zacht en rustgevend, de stof is perfect om te winkelen of een dagje uit met vrienden.

11. Ontwerper Leheriya Bandhani Saree:

Ontwerper Leheriya Bandhani Saree

Zie eruit als een Bollywood-ster in deze exclusieve designer sari. Met zijn rijke tinten rood, mosterdgeel en aquablauw geverfd in een combinatie van leheriya en bandhani-stijl, heeft dit een element van luxe. Het decoratieve gota-borduurwerk en de patchmotieven op de rand zijn gedetailleerd en geven de sari een koninklijke kwaliteit. Perfect voor een speciale gelegenheid. Dit is een van de beste designer bandhani leheriya sarees.

Leheriya Sarees zijn een integraal onderdeel van de kast van een vrouw. Deze traditionele sari’s spreken voor de rijke cultuur en het erfgoed van het oude India. De praktijk van tie-dye wordt nu omarmd door veel westerse landen, die deze techniek toepassen bij het ontwerpen van t-shirts, tafelkleden, jurken en nog veel meer. Leheriya-sarees zijn zeer veelzijdig en uiterst comfortabel om te dragen. De lichtgewicht sari’s symboliseren kleuren en feest. Er is nooit een saai moment met deze prachtige Leheriya-sarees. We hopen dat je deze verzameling Leheriya Saree-afbeeldingen in dit artikel leuk vond.