Saree is een traditionele Indiase outfit die zelfs in de huidige tijd nog niet is opgehouden in belang. Een vrouw ziet er nog steeds op haar best uit in een sari en dit is de reden waarom het de meest geprefereerde outfit is om te dragen tijdens speciale evenementen en gelegenheden. Een sari kan je er tegelijkertijd stijlvol en sexy uit laten zien. Wil je weten hoe je een sari in verschillende stijlen draagt? Zo ja, dan is dit de juiste plek voor jou.

Saree is nooit uit de mode geraakt en zal dat ook nooit doen. Draag je graag sari’s? Kent u de verschillende stijlen voor het dragen van een sari? Als je veel feesten, feesten en diners bijwoont, dan is dit artikel iets voor jou. Dit is het moment om al je mooie sarees te ventileren en ze in je voordeel te gebruiken door je stijlverklaring. Er zijn zoveel stijlen voor het draperen van sari’s, los van de normale methode. Deze methode kan nog steeds één enkele sari-look creëren die overal anders is. Dus in dit artikel vertel ik je enkele unieke manieren om een ​​sari te dragen.

Verschillende stijlen van het dragen van een Saree:

Deze gids geeft je uitleg over het dragen van een sari in verschillende stijlen, samen met foto’s die je bewust maken van verschillende sari-stijlen.

1. De Bollywood-stijl die draagt:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen

Zoals gebruikelijk heeft Bollywood een enorme invloed op het draperen van sari’s als prima. Deze aanpak is goed geschikt voor die extra kracht. De sari heeft zeer kleine plooien en de rand is duidelijk te verklaren omdat hij ongeveer de taille drapeert. De pallu is extreem dun en bedekt slechts een fractie van de romp, gaat weg en verbindt de borsten en laat het grootste deel van het middenrif bloot. Het werkt het beste als je een gespierd zandloperlichaam hebt.

2. Mumtaz-stijl Saree draperen:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen

Saree draperen in Mumtaz-stijl is een rage geweest, maar sinds het nummer ‘Aaj kal tere mere pyaar ke charche…’ tegenviel, werd het een hit. Deze benadering definieert elegantie die de schoonheid van een vervlogen periode weergeeft. Dus de retro-look was zo dramatisch dat het op zichzelf een draperende stijl ging maken. De stijl houdt in dat de sari meerdere keren stevig rond het onderlichaam wordt gedrapeerd; daarom benadrukt het uw figuur op de grootst mogelijke manier. Hoewel het voor velen misschien niet erg ontspannen lijkt, geeft het in rust een hoop stijl plus sensueel aan de look van een pasgetrouwd stel.

3. Bengaalse stijl:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen

Het is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​sari aan te kleden, terwijl de uiteindelijke look misschien tegengesteld lijkt! Het is een methode waarbij twee brede plooien plus een grote sleutelring met sleutels worden vastgepakt om de dubbel omwikkelde pallu vast te pakken. Deze methode wordt het best gedragen door handgeweven sari’s, anders licht katoenen, hoewel je het ook met een brokaat sari kunt proberen. Dit is een van de mooiste en eenvoudigste stijlen om een ​​sari netjes te dragen.

4. Rajrani-stijl Saree-kleding:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen

Wil je weten hoe je een sari in rajrani draagt. Extraheer je zijde plus rijke netsarees voor de feestelijke gelegenheden en verkleed je als royalty door deze draperende stijl. Rajrani is een verschil van de Gujarati sari drapeerstijl. Het eenvoudige onderscheid in deze stijl is dat verschillende anderen, de plooien allemaal voor naar rechts zijn. De pallu is ook gekleed in de vorm van een lichte “V” in het gezicht.

5. Vlinderpatroonstijl:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen

Bovendien erkend als de Bollywood-manier om een ​​sari te vermoeien, is de “Butterfly” -methode een kleine draai aan de normale Nivi-stijl van het dragen van sari’s. Het simpele verschil hier is om te vergemakkelijken dat de pallu erg dun is geprepareerd, zodat het middenrif anders zichtbaar is. Dit is een van de meest populaire sari-stijlen in India.

6. Lehanga-stijl Saree:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen 6

Wie wil er geen lehanga-stijlen sari. Ben je op zoek naar hoe je een sari in lehanga-stijl kunt dragen. hier is het proces voor jou. Met behulp van een aantal plooien die rond de taille zijn geplooid om de illusie van een lehenga te bieden, kun je de normale sari eenvoudig aanpassen aan een iets feestelijker. De meeste vrouwen en jonge meisjes dragen dit soort stijlsarees graag voor alle functies. Je kunt dit soort sari’s in lehanga-stijl meestal zien op Noord-Indiase festivals.

7. Zeemeerminbenadering:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen 7

Dit is een van de mooie stijlen voor het dragen van een sari. Het is echter geschikt voor ongeveer alle lichaamstypes, gebogen degenen hebben de neiging om hier een voordeel te behalen. Het inferieure deel van de sari is omwikkeld om extra als een rok te lijken en geeft de drager een slanke uitstraling. Deze stijl is vooral goed als de pallu zwaar is, anders is de rand overdreven.

8. Maharashtrische stijl:

Unieke manieren om een ​​sari te dragen 8

Deze methode verschilt van de meeste andere die de voorkeur genieten van Indiase vrouwen. De sari is bovendien langer (9 meter, als alternatief voor de gebruikelijke 6 meter) en er is geen petticoat nodig om hem te draperen. Het is een sprong om je er uniek uit te laten zien tussen de drukte als je deze sari aansluit met een neusring samen met wat jasmijnbloemen voor je lokken! Dit soort dragen van een sari-special in Midden-India.

9. Gujarati-stijl Saree:

Verschillende manieren om een ​​sari te dragen 9

Dit is een van de zeer traditionele draagstijlen voor sari’s. Ook bekend als ‘siddha pallu saree drape’, wordt deze stijl het vaakst gezien bij bruiloften of andere functies. In de sari in Gujarati-stijl komt de pallu vooraan en is gemarkeerd. Om deze stijl te dragen, begin je met de basismanier van het dragen van een sari totdat je de plooien in het midden stopt. Maak nu plooien van het eindlaken van ongeveer 5-6 inch en breng het naar voren op je rechterschouder door rond je rug te draaien. Laat de plooien nu vooraan vallen, ongeveer een meter, want het meeste werk in je sari is gemarkeerd. Maak nu de plooien op je schouder vast, haal de eerste rand eruit en trek deze naar je linkerkant. Stop het uiteinde aan de achterkant van je taille aan de linkerkant.

10. Open Pallu-stijl Saree:

Verschillende manieren om een ​​sari te dragen 10

Dit is een zeer comfortabele en geklede stijl van het dragen van een sari voor een feest of andere gelegenheden. In deze stijl wordt de pallu open gelaten en ziet er zeer presentabel uit. Een van de favoriete draagstijlen voor sari’s vanwege zijn elegantie en eenvoud. Om de open pallu saree-stijl te dragen, begin je met de basismanier om de saree te dragen totdat je de pallu-plooien begint te maken. In deze stijl maak je geen plooien en laat je de sari losjes je voorlichaam bedekken. U hoeft alleen de bovenrand op uw linkerschouder te bevestigen en de andere kant vrij te laten hangen. Verder kun je dit soort stijlen zien voor het dragen van een sari in Zuid-India.

11. De Dhoti Saree:

Verschillende manieren om een ​​sari te dragen 11

Dhoti is een ander eeuwenoud kostuum, meestal gedragen door mannen. Maar in de huidige tijd hebben vrouwen het ook tot hun favoriete keuze gemaakt door het over kurtis te dragen of de sari in dhoti-stijl te draperen. Om deze dhoti sari te dragen, drapeer je je sari in de taille en speld je de uiteinden vast. Breng het langere gedeelte van de sari van achteren naar voren en maak plooien van 2-3 inch. Zet de pallu op je schouder vast. Houd nu de pallu vanaf uw middelhoogte vast en breng deze naar voren terwijl u uw heupen bedekt. Stop het in het midden. Maak kappen van het voorste resterende deel van je sari om het op een dhoti te laten lijken. Haal dit uiteinde tussen je benen door en stop het aan de achterkant met een speld. Plooit het hangende deel van de sari en stopt netjes in je middelste taille.

12. Saree met riem:

Verschillende manieren om een ​​sari te dragen 12

De stijl van de sari met riem is geïnspireerd op ‘kamarbandh’, een ornament dat in de taille wordt gedragen. Een kleine aanpassing van de basisstijl van het dragen van een sari. Draag je sari zoals je normaal doet. Versier nu gewoon je ingewikkelde kamarbandh iets onder of boven je middel. Als je geen kamarbandh hebt, kun je een versierde metalen riem gebruiken of je kunt zelfs je sjaal als riem gebruiken.

13. Omgekeerde randgordijn:

Verschillende manieren om een ​​sari te dragen 13

Deze draagstijl is geïnspireerd op Deepika Padukone in de film ‘Yeh Jawani Hai Diwani’. Deze stijl maakt zelfs een eenvoudige sari er sensueel en stijlvol uit. Een zeer innovatieve draagstijl voor sari’s. Begin met het dragen van de sari op de basismanier totdat je de plooien in het midden stopt, iets naar de linkerkant. Houd nu de rand van je sari vast en draai de bovenrand naar binnen op een manier die naar beneden is gericht. Verzamel nu ongelijk het breedtegedeelte van je sari en terwijl je het van achteren overstag gaat, breng je het naar voren nadat je door je rechter onderarm bent gegaan. Gooi het nu naar de achterkant van je linkerschouder. Trek het gedeelte naar beneden weggestopt en strek het uit tot je linkerheup. Schik de plooien op je schouder die eerder ongelijk waren gegooid. Pas de randen aan de voorkant zo aan dat ze in twee evenwijdige lijnen lijken te liggen en bevestig ze tenslotte op een plaats.

14. Halve Saree-stijl:

Verschillende manieren om een ​​sari te dragen 14

Wil je weten hoe je een sari perfect in halve sari-stijl draagt. Het is een van de meest stijlvolle draagstijlen voor sari’s. Deze halve sari-stijl geeft ook een slankere taille-look. Draag je sari zoals je dat op de basismanier doet. Maak de pallu-plooien en bevestig deze over je linkerschouders terwijl je de randen aanpast. Houd nu het ene uiteinde van de pallu vast en breng het naar voren terwijl je het vanaf de achterkant om je middel wikkelt, stop het daar mooi in. Deze stijl geeft een V-vorm aan de voorkant; zorg er gewoon voor dat je voorste plooien in het midden van deze V . zijn weggestopt.

15. Broekstijl Saree:

Verschillende manieren om een ​​sari 15 . te dragen

Dit is een zeer indo-westerse stijl om je sari te dragen. Deze stijl zorgt er niet alleen voor dat je er modern uitziet, maar is ook een gemakkelijke en snelle manier om een ​​sari te draperen. Je hebt geen petticoat nodig, maar je moet wel een enkellange legging of broek dragen. Een goed zittende blouse is een must. Neem je saree pallu-uiteinde en maak plooien en gooi het over je linkerschouder. Houd het andere uiteinde van je sari vast en draai hem terug vanaf je rechterkant en stop hem naar de linkerkant van de taille. Maak plooien van alle resterende loshangende sari’s en stop deze in het midden van je legging of broek. Pas uw pallu-plooien opnieuw aan zodat deze uw voorste lichaam bedekt en op de schouder vastzetten.

Met deze verschillende sari drapeerstijlen kun je je enkele sari op verschillende manieren presenteren. Dus in dit artikel heb je geleerd hoe je saree perfect in verschillende stijlen kunt dragen. Het is tijd om je sarees uit te doen en ze in deze nieuwe stijlen voor je gelegenheden te draperen. De unieke sari drapeerstijlen voegen een glamourfactor toe aan je sari en laten je er stijlvol uitzien, zelfs in deze traditionele Indiase outfit. Met deze innovatieve stijlen zul je zeker de aandacht trekken, waar je ook gaat!