Madisar Saree, ook bekend als Koshavam Saree, is een van de traditionele sari’s die worden uitgevoerd door de Tamil Brahmaanse vrouwen. De saree-stijl ontstond in het midden van de 2e eeuw voor Christus tot de 1e eeuw na Christus. Tijdens deze fase werden de antariya- en uttariya-kledingstukken gecombineerd tot één enkel kledingstuk. Volgens de oude Madisar sari-afbeeldingen kan worden onthuld dat de sari afkomstig is van de familie Tagore door Jnanadanandini Devi.

Madisar-sarees worden meestal ingepakt door de Iyers en de Iyengars met een klein verschil in de pallu-dressing. Aanvankelijk werd de Madisar in kastanjebruin of rood gedragen; het is nu echter verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, afhankelijk van de keuze van de drager en de gelegenheid.

Belang van Madisar Sarees:

De Madisar Saree werd toen hij ontstond door de Zuid-Indiase vrouwen alleen voor bruiloftsdoeleinden gedragen. Later kreeg het een symbolische en praktische betekenis die bescherming en bescheidenheid onthulde. Deze 9-yard sari is de symboliek van de eenheid van de principes van zowel het mannelijke als het vrouwelijke in het universum, aangezien het de vorm is van zowel een dhoti als een pallu. Het wordt ook uitgevoerd voor een aantal religieuze tradities in Chennai, omdat het lijkt op ardhanareeswara.

Kenmerken van Madisar Sarees:

De Madisar-sari’s hebben een aantal kenmerken die verband houden met de traditie en religie. Hier zijn enkele populaire.

  • De Madisar sari kan nu worden gedragen met een sari van 6 meter in plaats van een sari van 9 meter
  • De dressing van deze sari vanaf de voorkant lijkt op een schelp die het verbindt met enkele religieuze principes zoals Shri Krishna tattva, Lakshmi Devi tattva, Chaitanya en Marak-Shakti.
  • Nogmaals, er wordt aangenomen dat aanbidding tijdens het dragen van de Madisar Saree-collectie de Pancha prana in het lichaam zou activeren
  • Dus, is dit niet een zeer religieuze en zinvolle sari om te dragen?!

Welke stof wordt meestal gebruikt voor de Madisar Sarees?

Madisar saree collectie is verkrijgbaar in verschillende stoffen. Uitgaande van puur katoen, kunnen andere materialen worden gekocht, waaronder polyester-katoen, zijde, katoenzijde en verschillende andere mengsels. De sari was priorij ontworpen in puur katoenen stof, alleen met vrij eenvoudige prints. Dit maakte het gemakkelijk voor de vrouwen om het te draperen en zichzelf fris te houden tijdens de zomers. Met de veranderingen in de ontwerpen en stijlen waren ze later echter ook verkrijgbaar in andere stoffen, waardoor de vraag tijdens verschillende gelegenheden toenam.

Welke lichaamsvorm vrouwen geven de voorkeur aan deze Saree?

De meeste vrouwen in India zijn gezond en rond. En Madisar Saree is een van de sarees die iedereen een perfecte look geven. Ongetwijfeld was deze sari eerder alleen toegestaan ​​voor vrouwen na huwelijken, maar momenteel is de situatie veranderd. Of je nu een slanke en fitte vrouw bent of een gezonde en ronde vrouw, deze sari is geschikt voor elke vrouw. De vrouw met een zware rand geeft er over het algemeen de voorkeur aan de 9-yard sari te dragen, terwijl voor het slanke en medium lichaam zelfs 6-yard voldoende is.

Top 10 prachtige ontwerpen van Madisar Sarees met afbeeldingen:

Ga traditioneel met de Madisar Saree-collectie voor een culturele uitstraling.

1. Traditionele Sungudi Madisar Saree:

Traditionele Sungudi Madisar Saree

Als je op zoek bent naar een traditionele en vrij eenvoudige Madisar-sari, dan is dit de oudste en bedrukte sari die je kunt gebruiken.

Saree ontwerp en stof:

Als je erover nadenkt hoe je Madisar Saree Iyengar-stijl kunt dragen, is dit om te beginnen de beste sari. Deze sari is gemaakt van fijn katoenmateriaal en krijgt een groene en rode kleur met lijnen erop. De pallu krijgt een rode kleur met gouden stroken en randen voor een andere look.

Gelegenheden om te dragen:

Van normale slijtage tot occasionele slijtage, deze sari geeft altijd een perfecte look. De sari is ook het beste voor verkleedkleding.

2. Madisar Mami Tussar Saree:

Madisar Mami Tussar Saree

Denkt u erover na hoe u Madisar Saree van Mami Tussar-ontwerp kunt dragen? Welnu, tot je verbazing kan deze sari worden gedragen in de Iyer- en Iyengar-stijl of normaal zoals andere sari’s worden gedragen.

Saree ontwerp en stof:

Deze mooie effen sari is gemaakt van zijdemateriaal, ontworpen met een geweldige combinatierand. De blauwe sari krijgt een roze en gouden horizontaal gevoerde pallu, terwijl de complete sari een vergelijkbare rand krijgt met een geometrische vorm erin ontworpen.

Gelegenheden om te dragen:

Dit is een ontwerp dat zeer wordt gedragen op bruiloften, festivals, bedrijfsevenementen of andere kleine functies voor een traditionele uitstraling.

3. Bruids Madisar Saree:

Bruids Madisar Saree

Bruidssarees voor de Iyers en Iyengars zijn altijd in kastanjebruin of rode kleur gebleven. Hier is een van de meest gedragen bruids Madisar-sari’s die een typische etnische bruidslook geven.

Saree ontwerp en stof:

Deze traditionele sari voor bruidskleding is gemaakt van katoenzijde met een kastanjebruine kleur in één kleur. Om het uiterlijk van de sari te verbeteren, krijgt deze een gouden rand met gestippeld werk op de gouden rand. De pallu krijgt ook horizontale gouden lijnen voor een rijke uitstraling.

Gelegenheden om te dragen:

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een bruidskledingontwerp dat wordt gedragen op bruiloften of religieuze festivals.

4. Kant-en-klare Iyer Madisar Saree:

Kant en klare Iyer Madisar Saree

Denk je eraan hoe je Madisar Saree op 6 meter moet dragen? Ja, het is een beetje moeilijk om de 9-yard sari in te pakken, maar vandaag met 6-yard sari is deze moeilijkheid opgelost met een kant-en-klare sari.

Saree ontwerp en stof:

Deze kant-en-klare Madisar sari is gemaakt van polyester-katoen materiaal in groene kleur. De sari krijgt al een dhoti-achtige kant-en-klare structuur die eenvoudig wordt gedragen en vastgebonden. De pallu in rood met gouden rand is ook goed gestructureerd om gewoon rond te wikkelen.

Gelegenheid om te dragen:

Bruiloften, dansprogramma’s, festivals, enz. zijn de beste gelegenheden om deze kant-en-klare sari te dragen.

5. Geruite Madisar Saree:

Geruite Madisar Saree

Wil je iets nieuws uit de Madisar Saree-collectie? Probeer dit geruite ontwerp met meerdere kleuren. De sari krijgt zowel een eenvoudig sari-ontwerp als een geruit ontwerp gecombineerd in prints.

Saree ontwerp en stof:

Deze eenvoudige gele sari van katoenzijde krijgt een pallu die is ontworpen met een geruit ontwerp in verschillende kleuren. Denkt u erover na hoe u Madisar kunt dragen? Welnu, het pallu-gedeelte in ruiten blijft aan de voorkant, terwijl het effen geel aan de onderkant blijft met een effen gouden rand.

Gelegenheden om te dragen:

Deze sari kan tijdens verschillende gelegenheden worden gedragen, zoals bruiloften, feesten, sociale evenementen, enz.

6. Kuberan Madisar Saree:

Kuberan Madisar Saree

Hou je van de combinatie van rood en groen? Hier is nog een ander ontwerp van Madisar-sarees dat je hart zeker zal veroveren. De kleurencombinatie en het ontwerp dat het draagt, maakt het populair bij vrouwen.

Saree ontwerp en stof:

Kijk maar eens naar de Kuberan Madisar sari-afbeeldingen en je zou te weten komen dat de sari is gemaakt met rode en groene kleuren met gouden borduurwerk erop om het uiterlijk te verbeteren. De sari is gemaakt van zijde materiaal dat een mooie uitstraling geeft wanneer het wordt gedragen.

Gelegenheden om te dragen:

Bruiloften, festivals, poojas, feesten, enz. Dit is een alleskunner die in elke functie kan worden gedragen.

7. Polka Design Madisar Saree:

Polka Design Madisar Saree

Wil je iets retro-stijl toevoegen aan de Madisar Saree? Wat dacht je van het gestippelde ontwerp dat vroeger regeerde? Met eenvoudige prints geeft dit ontwerp een verfrissende uitstraling aan de sari.

Saree ontwerp en stof:

Deze sari is ontworpen in rode en gele kleuren en is gemaakt van puur katoen. De sari krijgt een rode pallu terwijl de sari geel is. Zowel de sari krijgt stippen in rood en goud, terwijl de pallu een gouden rand krijgt.

Gelegenheden om te dragen:

Van normale slijtage tot kleine functies, deze sari past bij een klassieke look voor de drager.

8. Oranje en groene Madisar Saree:

Oranje en groene Madisar Saree

Een andere populaire kleur die de kant-en-klare Madisar Saree-collectie beheerst, is de combinatie van oranje en groen, die volgens de Zuid-Indiase cultuur als heilig worden beschouwd.

Saree ontwerp en stof:

Vraag je je af hoe je Madisar Saree draagt? Deze kant-en-klare sari is klaar om te dragen met een dhoti verbonden met pallu. Gemaakt van katoenzijde materiaal, krijgt de sari een oranje kleur met donkergroene pallu en randen. De groene kleur bestaat ook uit gouden randmotieven erin.

Gelegenheden om te dragen:

Of het nu bruiloften, religieuze functies, festivals of zelfs feesten zijn, deze sari kan overal worden gedragen voor een verrukkelijke look.

9. Tamil Iyer Madisar Saree:

Tamil Iyer Madisar Saree

Wil je wat twist toevoegen aan het dragen van de Madisar Saree? Het enige dat u hoeft te doen, is de Tamil Iyer Madisar proberen. De sari geeft niet alleen een perfecte voorkant, maar de achterkant ziet er ook uit.

Saree ontwerp en stof:

Ontworpen in de bruiloftskleuren kastanjebruin en groen, de kant-en-klare sari wordt geleverd met een dhoti in groene kleur. De pallu van de sari is kastanjebruin met gouden rand. De belangrijkste attractie van de Tamil Iyer Madisar is dat het van achteren een opgevouwen dhoti-look geeft.

Gelegenheden om te dragen:

Zoals de kleur zegt, is dit ontwerp populair voor bruiloften en feesten.

10. Brahmaan Madisar Saree:

Brahmaan Madisar Saree

De brahmanen draperen de sari ook vergelijkbaar met de andere Madisar-sari’s, het enige verschil is de pallu-kant die ze op de schouder plaatsen die naar links is veranderd.

Saree ontwerp en stof:

Deze Brahmin Madisar wordt geleverd in een donkerroze kleur, gemaakt van puur zijdemateriaal. De sari krijgt ook een gouden rand met een gemiddelde dikte, samen met een zwarte rand eronder. De complete sari is eenvoudig, terwijl de pallu is ontworpen met gouden lijnen.

Gelegenheden om te dragen:

Dit soort brahmaan Madisar wordt goed gedragen bij bruiloften en soortgelijke religieuze functies voor een mooie en traditionele uitstraling.

Hoe Madisar Sarees te dragen?

  • Madisar Saree is een combinatie van zowel de Iyer- als de Iyengar-stijl van saree draperen.
  • Denkt u erover na hoe u Madisar Saree kunt dragen? Voor vrouwen die deze sari proberen te dragen, kan het een goede timing zijn om te oefenen, omdat het te veel buigen, draaien, armen hier en daar beweegt, enz..
  • De populaire van allemaal is de dhoti-stijl waarbij de sari wordt gevouwen tussen de benen en achteraan weggestopt. Het andere uiteinde van de sari zit in de taille voor een riem als een look.

Welke blouse is geschikt voor Madisar sari?

Kijk maar eens naar een van de Madisar Saree-foto’s, en je zou te weten komen dat traditioneel de Saree niet met een blouse erin zat. Met het verstrijken van de tijd begonnen vrouwen echter blouses te dragen. Momenteel worden, afhankelijk van het type Madisar, eenvoudig tot designerblouses gedragen die ofwel een combinatie zijn van de saree-kleur en -ontwerp of in contrast zijn. Net zoals de sari in verschillende materialen verkrijgbaar is, zijn de blouses verkrijgbaar in verschillende materialen om uit te kiezen.

Tegenwoordig nemen vrouwen Madisar Saree misschien als een traditionele en antieke stijloutfit, Madisar wordt geleverd met een sterke basis van religieuze feiten die erg belangrijk zijn. De sari wordt vergeleken met een aantal rituelen en heilige dingen, waardoor het een belangrijke zegen voor de bruid is, waardoor het de eerste keer is dat het haar op de trouwdag wordt gegeven. De sari wordt ook in de volksmond met trots op andere festivals gedragen, zoals Varathas, Karthigai Pandigai, Pongal, babyborrels, enz. De sari’s van katoen en synthetisch materiaal worden meestal gedragen voor regelmatig gebruik of tijdens overlijdensceremonies. De sari is een perfecte combinatie van feminisme en spiritualiteit.