Сари Gharchola е вековен сари от регионите Гуджарат и Раджастан. Тя започва в Хамбат, който е в Гуджарат, където тези сари са били използвани изключително за сватби. Тъй като Хамбат беше пристанище, много търговци минаха от това място и докараха тъкачите на коприна. Това добави към величието на сари Gharchola. Тъй като тези тъкачи бяха добри в изкуството да умират, те произвеждаха богати червени цветове, които сега са синоним на сватбено облекло.

Сари Gharchola има отличителен модел, който е решетка. Това се използва за булките да влязат в новия си дом. Думата „Ghar“ означава дом, а „Chola“ означава облекло, така че това е костюмът на булката, когато тя влезе в новия си дом.

Важността на Gharchola Sarees:

Сари Gharchola е традиционен сари, който показва знак за добре дошли на булката, когато тя влезе в къщата на младоженеца. Религиозно майката на младоженеца дава този Гарчола на булката. След това тя ще го накиче върху главата си, за да покаже уважение и благословия. Тази драпировка също е значима, тъй като показва любовта на тъщата и грижите, които тя сега ще полага за новата си снаха. Gharchola се използва и като част от сватбените ритуали, когато е свързана с открадката на младоженеца.

Gharchola Saree Характеристики:

Gharchola sarees са сватбени сари от Гуджарат и Раджастан.

 • Булката носи гарчола като дупата, която драпира върху главата си.
 • Единият край на сарито е завързан на кръста на плисе.
 • Другият край се поставя на дясното рамо.
 • Можете също да използвате този край на сарито, за да го завържете за открадването на младоженеца. Това обикновено се прави по време на ритуалите на сватбата, когато двойката обикаля свещения огън.

Кои тъкани се използват в Gharchola Sarees?

Традиционното сари Gharchola е направено от памук Venkatagiri, който е богат памук от Андхра Прадеш. Този памук има прекрасно усещане и блести, което го прави идеален за сватби. Памукът е чудесен за дишане и абсорбира всички богати цветове като червено, кестеняво и др. Можете също да имате сари от Gharchola в смес от коприна и памук, но чистата коприна не е препоръчителна. Гаджи коприната е единственият вид коприна, който може да издържи на процеса на умиране на цвета, а сложната работа се извършва върху сари.

Коя форма на тялото жените предпочитат?

Тъй като Gharchola е за булката, няма значение в каква форма на тялото се намирате. Сарито е идеално за всички видове булки. Те могат да бъдат къси, високи, тънки или тежки. Сарито не ви позволява да се чувствате по -различни. Ще изглеждате зашеметяващо и красиво на сватбения си ден в великолепно сари Gharchola. Така че не се обезсърчавайте от каквато и да е форма на тялото, тъй като Gharchola ще ви накара да изглеждате и да се чувствате като кралица в най -важния ден.

Красиви дизайни на Gharchola Sarees за жени с изображения:

Ето най -добрите модели на Gharchola saris, които са в тенденция в момента.

1. Дизайнер Gharchola Saree:

Дизайнер Gharchola Saree

Ето прекрасен дизайнерски сари Gharchola в оранжево и зелено. Моделът на мрежата е известен и златните зари, които са навсякъде в сари, го правят перфектен. Златните зари на границата на сари са много традиционни. Този сари е изработен от памук с добро качество. Наситените цветове на зелено и оранжево излизат веднага. Отпечатъкът на бандхани също присъства на това сари.

 • Плат: Памук
 • Поводи за носене: Сватби и дори религиозни функции
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за тънки тела

2. Бандхани Гарчола Сари:

Бандхани Гарчола Сари

Изберете това прекрасно сари в яркочервено за перфектна функция. Този санд от бандхани Гарчола е точно за вас да изглеждате секси в червено сари. Тук можете да изберете гамата от цветове и дълбоки нюанси, в които се предлага този сари. Дизайнът на този сари е по същество модел за проверка на бандхани с функции за свързване. Така че червено -бялата комбинация заедно със златото изглежда много красива.

 • Плат: Гаджи Коприна
 • Поводи за носене: Фестивали и приеми
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за стройни типове тяло

3. Gharchola Silk Saree:

Gharchola Silk Saree

Ето едно красиво копринено сари Gharchola, направено от традиционния копринен материал gaji. Тази чиста копринена материя е перфектна с работата на Gharchola върху тялото. Носете това зашеметяващо парче за най -важния си ден. Дизайнът на този сари включва дизайнерска ръчна работа върху палата и тялото. Границата с конци и мотивите подреждат сарито, за да го направят зашеметяващо.

 • Плат: Гаджи Коприна
 • Поводи за носене: Сватби, ритуали и празници
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за стройни типове тяло

4. Gharchola Panetar Saree:

Gharchola Panetar Saree

Ако сте булка от региона на Гуджарат, тогава най -доброто облекло за вас би било сари от Gharchola panetar. Този прекрасен сари има ярки цветове червено и зелено. Това прави перфектното сватбено сари Gharchola. Сарито е направено от чист памучен плат Gharchola. Тук бялото с червената и зелената комбинация е направено, за да се превърне в нещо изящно. Носен традиционно, той ще ви донесе много благословии.

 • Плат: Памук Гарчола
 • Поводи за носене: Сватби
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за стройни типове тяло

5. Памук Gharchola Saree:

Памук Gharchola Saree

Този памучен сари Gharchola е точно подходящият вид сари за булка. Яркочервеният цвят на сари разкрива справедливостта на булката. Сложният процес на умиране и работата на бандхани, която се извършва в шаблона на мрежата, е изящна. Памучният сари Gharchola има решетъчен модел и във всяка решетка има модела на техниката на бандхани. Златната граница на zari добавя богато докосване към този сари.

 • Плат: Памук Гарчола
 • Поводи за носене: Сватби и фестивали
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за всички типове тяло

6. Gharchola Zari проверява Saree:

Гарчола Зари проверява Сари

Основният елемент на дизайна на сари Gharchola zari в шаблон за проверка. Тук златните зари се превръщат в квадратчета, а след това сложният дизайн се изпълнява в пространството между тях. Сари Gharchola има чиста работа зари. Материята, използвана за сари Gharchola, може да бъде памук или коприна гаджи. Тук зари се тъче на квадрати, а между тях се прави вратовръзка. Този проверен модел се прави най -вече по целия сари.

 • Плат: Памук и коприна Гаджи
 • Поводи за носене: Религиозни фестивали
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за стройни типове тяло

7. Булчински Гарчола Сари:

Булчински Гарчола Сари

Това е перфектното сватбено облекло за булка от региона на Гуджарат. Този булчински сари Gharchola е ярък с цветове и дизайн, които са символични. Костюмът на булката за сватбата е красив и етнически. Булчинското сари е направено от чист лъскав памук. Дизайнът има традиционен модел на мрежата. Всяка решетка има някакъв дизайн като птици и т.н. Палата има по -символичен дизайн като булка на палаки със слона и т.н..

 • Плат: Памук
 • Поводи за носене: Сватби
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за стройни типове тяло

8. Жоржета Гарчола Сари:

Жоржета Гарчола Сари

Прекрасна Джорджета Гарчола сари, носена от красива жена, изглежда още по -зашеметяваща. Този чист сари от Джорджет има всички качества на фино наследство. Ще ви хареса да се похвалите с този сари при следващата функция, която посещавате. Това сари е направено от чист Джорджет, а сложният модел на решетката zari е навсякъде. Сарито също има граница от линии зари и завършва с Jhumkas. Това е типична раджастанска работа Gharchola saree.

 • Плат: Жоржет
 • Поводи за носене: Религиозни поводи и фестивали
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за всички типове тяло

9. Розово и оранжево Гарчола Сари:

Розово и оранжево Гарчола Сари

Това розово и оранжево сари Gharchola е друга класика, която ще обичате да носите за поводи. Цветовете са ярки и красиви. Сарито има празничен вид. Опитайте този прекрасен сари и със сигурност ще се насладите на това как изглеждате в него. Сари Gharchola има обикновено тяло с широка граница на решетъчния модел. Розовият и оранжевият цвят са блокирани по цвета на тялото, което му придава много модерно докосване.

 • Плат: Коприна и шифон
 • Поводи за носене: Фестивали Специални дни
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за стройни типове тяло

10. Сатенена копринена Гарчола Сари:

Сатен Копринена Гарчола Сари

Ето едно чисто сатено сари Gharchola, което изглежда страхотно. Цветовете на този сари са смели и ярки. Ще ви хареса да се покажете в това невероятно ръчно ръчно сари. Материята, използвана тук, е чиста сатенена коприна. Това придава на сари много меко усещане. Работата по зари, извършена върху сари, е навсякъде и в мрежа. Палатата на сарито е свършила пълна работа по зари.

 • Плат: Сатен и коприна
 • Поводи за носене: Фестивали и сватбени тържества
 • Подходяща форма на тялото: Подходящ за всички типове тяло

Коя блуза е подходяща за Gharchola Saree?

Изображението на Gharchola sari винаги ще ви покаже прекрасна цветна блуза, която се носи, за да подчертае сари. Тази блуза може да бъде от памук или гаджи коприна. Цветът трябва да е цветът на контраста в сарито. Можете също така да извършите работа по зари върху блузата. Блузата на булката също ще има по -сложен дизайн като работа с конци, работа zari, шарки и символи. Изработката на блузата също трябва да бъде от изключително значение. Кройката и стилът на блузата трябва да отразяват обичаите, както и да бъдат модерни, за да отговарят на булката от днешното поколение.

Как да оформяте Гарчола Сари?

Сарито Gharchola може да бъде оформено по различни начини:

 • Когато го носите за официалната сватбена церемония, ще трябва да го закачате през рамо.
 • Можете да го носите в обикновения индийски стил за други фестивали и функции.
 • Като гуджаратско облекло, можете да го носите и по гуджаратски, като палата е изтеглена отпред.
 • Сложната работа с палата винаги трябва да се показва, така че не нагъвайте палата на рамото.

Сари Gharchola е въплъщение на гуджаратските и раджастанските тъкачи и творението. Това великолепно парче плат, когато е изтъкано с любов, разкрива най -доброто. В богати нюанси на червено и златно, това сари е това, което повечето жени обичат да носят в най -важния ден от живота си. Gharchola sari, със сложния си модел на мрежата и ефекта на bandhani, ви придава великолепен вид, който ви отличава от другите. Така че добавете това парче история към колекцията си от сари. Дори и да не сте от Гуджарат, чудесно е да имате сари от това място.