Това е един от многото стилове на носене на сари. Създаден от бенгалската общност в Индия, този стил е приет от много жени в цялата страна. Носенето на сари в бенгалски стил е един от най -лесните методи за драпиране, който ще ви накара да изглеждате елегантно. Това е лесна работа за всички случаи, вариращи от ден на етническо парти до пуджа, която се провежда на мястото на вашия приятел.

Как да носите сари в бенгалски стил

Що се отнася до предложението за най -добрите сарита, с които да изпробвате този външен вид, отидете на такъв с рамка, за предпочитане червен, и блузи, които отиват чак до ръцете ви или дълги ръкави, покриващи до лактите или точно под, т.е. /4 -ти ръкав. Пухените блузи също са често срещани в стила. Повечето памук се опитва и се доверява, тъй като е по -лесен за управление и оставя по -малко гънки, когато сваляте сарито, след като го спортувате цял ден.

Как да носите сари в бенгалски стил все пак не е ракетна наука. Обличането в сари, което следва бенгалския стил, може да бъде каша, ако не знаете правилните техники за овладяването му. Тази статия ще обясни стъпка по стъпка процеса за това как да носите бенгалски сари в традиционен стил, който без усилие ви извежда от светкавицата.

Виж повече: Носете памучен сари

Стъпки за носене на сари в бенгалски стил:

Съветите и техниките за носенето на бенгалско сари е:

  • Носете фусти от същия цвят като сарито. Не искате той да е прекалено стегнат, нито пък да е прекалено хлабав.
  • За да започнете, завършете сарито както обикновено. От пъпа пъхнете обикновения край в долната част, като поддържате останалата част от сарито отляво. Продължете процеса, докато приключите с пълното завъртане на сарито и стигнете до точката на фустата, където сте пъхнали за първи път. Така че процесът протича така. Start-Tuck- Закръглете сарито и продължете, докато един кръг завърши.
  • Следващата стъпка е да направите плисе в обратната посока като предишната и да я приберете след едно сгъване. Ще забележите „падането“ на вашето сари, обърнато към краката ви. След като приключите, направете още една плисе в обратната посока, обхващаща предишната плисе. Повторете, докато се направят около пет до шест плисета.

източник: nallucollection.com

  • В крайна сметка пъхнете плисетата в долната си дреха точно под пъпа и се придвижете нагоре към палуто.
  • Започнете, като направите по -малки плисета по същия начин, но се уверете, че крайната граница на палубата е видима. Това е основната същност на стила на носене на бенгалско сари. Поставете плисираната палу и я донесете до лявото си рамо, за да я закрепите. Регулирайте вертикалната граница към коляното и надолу, така че да покрива всичките ви плисета под пъпа. Регулирайте дължината, както ви подхожда.
  • Последната крайна стъпка би била да държите палуто от гърба и да го свалите под дясната си ръка. След като го държите близо до дясното си рамо, прикрепете само единия край на палуто към горната част на блузата си и оставете другия да виси и да регулира палуто отстрани.
  • За да добавите още повече бенгалски аромати, добавете ключова верига в края и хвърлете палуто на гърба на дясната ви страна.

Тази статия трябва да е изяснила повечето ви основни съмнения относно това как да носите сари в бенгалски стил. Изпробвано от много известни личности и обикновени хора еднакво, това е един от най -популярните начини да носите традиционното си облекло и да изглеждате колкото се може по -елегантно.

Бенгалското сари може да се комбинира с големи джумки и малко бинди, съответстващи на цвета на блузата ви. Обикновено най -добре, ако цветът на сари варира от кестеняво до червено, жените го пробват на всякакви комбинации от смесени цветове тези дни, за да експериментират. Те са уникално модно изявление и памучният материал ще успокои допълнително кожата ви.