Муслинените сари са сари от най-висок клас, налични от памучната тъкан от обикновена тъкан. Неговата справка е отбелязана първо с произход в Бенгал, а по -късно е произведена в Англия и Шотландия. Някои хора вярват, че муселинът произхожда от Дака, Бангладеш. И така, муселинът е основно тъкан, чрез която се казва, че се произвеждат много дрехи.

Концепцията за муслинови сари е въведена през по -късните 19 -те години, които по това време трябва да са с най -добро качество. Много сортове са въведени в муселина след 17 век. И така, муслиновите сари са древните сари от най-висок клас, които са произлезли от Индия и са преминали в чужбина по-късно. В наши дни тези сари се предлагат в повече от 500 разновидности.

Значение на муслиновите сари:

Предполага се, че саритата на муслина са кралските сари на древността. Значението на същото е в качеството и природата. Изработена е от памучна тъкан, която се използва и в медицината, шиенето и кулинарията. Най -доброто предимство на муслиновите сари е, че може лесно да изсуши текстурата. Налични са разновидности на цветове в муселиновите сарита, които могат да подобрят цялостния ви вид и красота. От моделите до качеството, навсякъде най -добре се класират муслинови сари.

Характеристики на Muslin Saree:

Муселинът е екзотичната материя и най -завладяващата тъкан, използвана. Някои от характеристиките на муслиновите сари са,

  • Чувствено е на допир.
  • Той е изключително лек и с високо качество.
  • Също така е екзотично да се види.
  • Техниката Jamdani се използва за осигуряване на традиционни флорални тъкания.
  • Моделите са уникални и очарователни.
  • Муслиновите сари са достатъчно фини, за да осигурят цялостно издание на коприна и памук.
  • Той придава кралски вид и остава на разумна цена.

Коя възрастова група жените са предпочитани предимно?

Дори муслиновите сари се предлагат в редица различни сортове. За всяка истина може да има възрастова група. Като цяло памучното сари от муселин може да се носи от жени на всяка възраст. Памукът е възхитителен за жените. Копринените сари от муселин са креативни с нови дизайни; тези сари могат да се носят между дами на възраст между 22 и 40 години. Удивителните цветове на копринените сари са наистина възхитителни. Така че като цяло муслиновите сари са подходящи за възрастова група от 20 до 40 години.

Коя форма на тялото жените предпочитат?

Повечето от креативните муслинови сарита поставят допълнителен белег върху красотата. Както знаем, тънката форма на тялото е подходяща за всички видове сари. Същият е случаят с муслиновите сарита, където саретата от муселинена коприна и Dhakai muslin saree се препоръчват да се носят от жени с тънко тяло. Освен това другите муслинови сарита могат да се носят от всички фигури на тялото. Красотата на муслиновите сари е такава, че няма нужда от перфектна фигура на тялото.

Най -новите дизайни на Muslin Saris за жени и момичета със снимки:

Нека да разгледаме най -добрите модели сари с муселинова тъкан.

1. Дакай Муслин Сари:

Дакай Муслин Сари

Dhakai muslin sari е едно от най -носените муслинови сарита. Характеристиките му са достатъчни, за да кажат стойността му.

Дизайн и плат на Saree:

Дасайското муслиново сари е положено от чиста материя Дакай със слой от красиви шарки. Муслиновото сари е бродирано в красив стил, за да осигури ясната същност на бенгалското сари. Ъглите на сари са затъмнени с малка дантелена рамка. Някои от дизайните имат някои огледални комбинации.

Поводи за носене:

Според дизайна, сакът Dhakai muslin е подходящ за носене в религиозни функции, програми или сватби.

2. Муслинов копринен сари:

Муслинов копринен сари

Копринените сари от муселин са топ сари от хладно разнообразие от коприна. Копринените сари обикновено са снабдени с цветни шарки.

Дизайн и плат на Saree:

Муслиновият копринен сари е един от най -добрите избори от дами с фина материя. Традиционна бродираща природа с красив дизайн на цветя е предоставена на сари. Чистата коприна заедно с муселин подобрява качеството на тъканта. Сарито също има дебела рамка с тънък слой ценни шевове и подходяща блуза.

Поводи за носене:

Най -добрите места за носене на копринен сари от муселин могат да бъдат официални функции, партита, просто среща, малки функции и т.н..

3. Муслин Джамдани Сари:

Муслин Джамдани Сари

Муслиновото джамдани сари е известно от древността и има кралски вид като този на моголите.

Дизайн и плат на Saree:

Древният модел има най -доброто използване на плат като злато. Муслиновото сари Jamdani включва сложния процес на тъкане с някои идеи за декориране. Работата включва използването на копринени и памучни конци с дебели рамки, за да се осигури пълен облик на древните моголи. Освен това, той е покрит и подобрен с някои красиви флорални дизайни за осигуряване на допълнително богатство.

Поводи за носене:

Муслиновото сари Jamdani е подходящо само за кралски функции или сватби.

4. Муслинов памук Сари:

Муслин Памук Сари

Муслиновите памучни сари са най -простата форма от типа муселин. Използването на чист памук е направено за подобряване на външния му вид.

Дизайн и плат на Saree:

Памучните сари от муселин могат да бъдат обикновени или отпечатани сари. Силното качество на чиста материя като сребро Zari се използва за проектиране на интериора. Границите в края могат да бъдат дебели или тънки, според употребата. През повечето време обикновеният памучен сари от муселин е за предпочитане да се носи навсякъде.

Поводи за носене:

Памучните сари от муселин могат да се носят за ежедневна употреба или да се запазват за малки функции или партита.

5. Бял муслинов сари:

Бял муслинов сари

Бялото муслиново сари обикновено е комбинация от сребро и бяло. Белият цвят осигурява най -удивителния вид на тънките тела.

Дизайн и плат на Saree:

Белият саре от муселин обикновено е ориентиран със сребърната тъкан Zari. Някои от тях могат да използват златна тъкан. Интериорът е снабден с малък слой сребро. Тънките граници на бялото сари му придават красив вид. Малките дизайни обикновено са предназначени за обикновени бели сари. Резбите са изцяло предназначени за подобрен външен вид.

Поводи за носене:

Белият муслинов шари може да съществува в рамките на функции у дома или на официална среща.

6. Бандхани Бордър Муслин Сари:

Граница на Бандхани Муслин Сари

Граничното муслиново сари на бандхани осигурява богата природа на Зари Кота. Това е благоприятно сари за големи поводи. Граничните сари са специални по смисъла на специална жажда за работа по границите.

Дизайн и плат на Saree:

Материята, използвана в сарито, е Zari Kota. Границата bandhani в червен и златен цвят дава същността на най -новия модел на пазара. Границата е проектирана по по -уникален начин, за да се съобрази както с традиционния, така и с модерния вид. Белият цвят би бил наистина елегантен.

Поводи за носене:

Този муслинов сари трябва да бъде отгледан за кралски функции.

7. Работа с пайети Муслин Сари:

Работа с пайети Муслин Сари

Работата с пайети обикновено се извършва с два цвята. Изгледът на това муслиново сари ще осигури блясък или блясък на злато върху него.

Дизайн и плат на Saree:

Чистият муселин е тъканта, използвана за подобряване работата на пайети сари. Работата с пайети придава блясък на малки участъци от сарито. Този блясък може да се забележи под формата на малка подплата от злато. Освен това сарито изглежда прозрачно и красиво във всички формати. Човек може да опита всяка проста блуза върху него.

Поводи за носене:

Общото събрание и малките партита са любимите места за този муслинов сари.

8. Половината Муслин и Половината Кади Сари:

Половината Муслин и наполовина Хади Сари

Перфектната смес от Khadi и muslin saree може да се забележи в половината муслин и наполовина khadi saree.

Дизайн и плат на Saree:

Дизайнът на сари е разделен на две половини. Някои от частите показват цвета на муселин, докато други показват естеството на кади. Включването и на двете дава пълен поглед към съвършенството. Основната тъкан е муселин, който да се използва в сарито. Дори най -търсеният сари е черни и златни мотиви наполовина муселин и наполовина кади сари.

Поводи за носене: Някои богати и кралски партита могат да се посещават чрез един и същ муселин шари.

9. Royal Blue Muslin Saree:

Royal Blue Muslin Saree

Синият цвят се счита за най -добрият цвят на роялти. Същият цвят може да се забележи и в салито от най-висок клас муселин.

Дизайн и плат на Saree:

Тъканта може да бъде от много видове в едно и също сари. Царският син цвят придава пълната същност на муслиновото сари. Границите са тънки и фини. На сари е осигурено известно наслояване с нотка на блясък. Муслин хади сари също се препоръчва в същия тип. Като цяло, това е ценен сари от плат от муселин.

Поводи за носене:

Кралско синият муслинов шари се пази за кралски бракове.

10. Решам Джамдани Муслин Сари:

Решам Джамдани Муслин Сари

Сарито Джамдани е един от най -добрите сортове муслинови сари. Дизайнът на сари осигурява усещането за бенгалската култура.

Дизайн и плат на Saree:

Тъканта Resham се използва за създаване на цялостен вид на сари. Най -добрият избор в същата категория е папагалското зелено Jamdani saree. Това муслиново сари е проектирано с висококачествена материя, за да даде същността на папагала. Границите са тънки и достатъчно добри за перфектен външен вид. На сари може да се види чист муселин.

Поводи за носене:

Като цяло малки събития се улесняват с муслиновото сари на Решам Джамдани.

Коя блуза е подходяща за муслинови сарита?

Блузата обикновено се избира според вида муслиново сари. Обикновеното бяло муслиново сари може да се комбинира с всеки цвят на блузата. Но някои от дизайнерските сари като Jamdani, коприна, Dhakai muslin sarees изискват същата дизайнерска блуза. Блузата трябва да е в съответствие с дизайна на сарито. Освен това обикновената блуза може да се използва за обикновени сарета от муселин у дома. Ръкавите са незадължителна част от блузата, която може да бъде избрана от жените.

Как да оформяте муслиновите сарита?

Стилът на муслиновото шари обикновено се избира според вида на повода. Човек може да изпробва някой традиционен външен вид със стил seedha pallu. За някои богати случаи муслиновото сари може да бъде оформено в съответствие с бенгалската култура. Стилът палу и дебели граници могат да бъдат модифицирани като стил атпури или стил наувари сари. Копринените сари от муселин могат да бъдат представени официално за малки поводи. Така че, в зависимост от материала и външния вид, саритата могат да бъдат оформени за допълнително богатство.

Роялтите са запазени само от древни времена и муслиновите сари са идеалният пример за това. Най -доброто и ценно довършване на сари е достатъчна неговата гордост. Муслиновите сари се предлагат в много разновидности и стилове с най -новите модели. Тези най -нови модели могат да се носят за големи функции и сватби. Памучната материя с по -добър материал е доминиращата текстура на богатия муселин. Изглежда, че растението осигурява подхранван муселин, който се използва директно за много цели. Едно основно красиво предназначение са муслиновите сарита, които са най -добри по качество, вид, вид и т.н. Също така, той е подходящ за стройни дами.