Zari е нишка, която се формира, като се използва основна нишка като чиста коприна и след това се навива лента от чисто злато или сребро. Златната нишка е галванизирана и след това допълнително преминава през машина, наречена озарител, която придава блясък и блясък на конеца. Този зари след това се използва за производство на всякакви дрехи като истински сари сари, поли, върхове, гагри и т.н..

Това изкуство на зари работата е предадено от поколения тъкачи, които са усъвършенствали това. Те са използвали чисто злато и сребро в старите времена. Тъй като тези благородни метали са твърде скъпи и не са лесно достъпни, имате и метален зари, който е лек и също така запазва блясъка си за по -дълго време.

Важността на Zari Sarees:

Използването на зари за сари се извършва от няколко години. Най -новите сари за зари имат цялата красота на златната нишка и блясъка. Повечето от сари сари се използват за празнични поводи и специални дни. Можете да имате тънки зари гранични сари или тежки зари сари според функцията. Булките винаги биха имали зари сари като част от колекцията си. Така че една индийска жена ще има няколко сари сари в гардероба си.

Характеристики на Zari Saree:

Изображенията на зари сари, които виждате навсякъде, имат общи неща:

  • Златна рамка по сари, която е тънка или дебела по ширина. Това съответно добавя към цената на сарито.
  • Зари работи върху палата на сарито, което завършва вида на сари.
  • Сложната работа на зари между тях винаги се поставя като мотиви за този традиционен вид.
  • Мрежовият модел zari работи върху тялото на някои сари като Gharchola и bandhani.

Кои тъкани се използват в Zari Sarees:

Пълните зари сари обикновено са изработени от коприна, тъй като копринената нишка е основата, върху която е навита златната нишка. Другите сари могат да бъдат памучни сари, коприна, мрежа или Джорджет. Тези сари изглеждат много стилни, когато към тях се добави зари. Шифонът е друг готин и лек сари, който ще откриете, че изглежда страхотно с работата, извършена върху него. Дизайнът на zari saree винаги се променя според съвременната жена. Ще откриете, че дължината на границата е по -малка в най -новите дизайни.

Коя форма на тялото за жени е предпочитана:

Дизайнът на сари със зари ще има цялата сложна ръчна работа, която го прави да изглежда елегантно. Това сари ви кара да изглеждате красиви и зашеметяващи. Така че формата на тялото ви няма да представлява голям проблем. Тъй като сари е най -ласкавата дреха, когато се носи добре, ви кара да изглеждате тънки и стилни. Формата на тялото ви не трябва да ви тревожи, когато избирате прекрасно сари сари. Шифон, коприна и Джорджет са чудесни за по -пълни жени, докато памукът и мрежата са идеални и за по -тънки.

Различни видове работни сари на Zari за жени на сватби:

Нека да разгледаме най -добрите 15 зари сарита със снимки.

1. Зари Кота Сари:

Зари Кота Сари

Това е прекрасен ръчен зари Кота сари от щата Раджастан. Кота е мястото, където е създаден този сари. Ръчната работа, извършена върху този сари, е просто брилянтна.

Дизайн и плат: сарата Кота от Раджастан е лека и има голям флорален дизайн. Цветовете са ярки на белия фон. На върха на сари се поставя тънка граница на зари. Дъното на сарито има много широка граница на зари.

Поводи за носене: Това е полуформален вид сари, така че можете да го носите за почти всеки повод. Може да се носи и за церемонии и срещи.

2. Копринен Зари Сари:

Коприна Зари Сари

Този прекрасен жълт тусарски копринен сари сари е спиращ дъха за гледане. Комбинацията от жълто, злато и червено е идеална за празнично сари. Можете да изберете прекрасния контрастен сари за всеки повод.

Дизайн и плат: Дизайнът на този сари има кръгли петна зари по цялото тяло. Границата на сари има работа с нишки, както и граница на зари. Материята, използвана тук, е тусарова коприна, която е мека коприна. В комбинация с работата зари, този сари е чудесен за жени.

Поводи за носене: Можете да го носите за повечето празнични поводи и сватбени тържества.

3. Шифоново сари с работа Zari:

Шифон Сари с Zari Work

Това е прекрасно шифоново сари със зари работа в перфектен наситено червен цвят. Този лек сари е добър за всички жени, тъй като е лесен за пренасяне. Вземете този сари като част от вашата колекция за всеки повод.

Дизайн и плат: Шифоновото сари има зари работа навсякъде по пътя на малките обувки. Границата на зари е тънка и затова кара сарито да изглежда полуформално. Червеното на сарито е с дълбок цвят и това разкрива богатството.

Поводи за носене: Можете да носите този сари за всеки повод, фестивал, срещи и т.н..

4. Жоржет Сари с творчеството на Зари:

Жоржет Сари с Zari Work

Това последно Джордже сари с работа зари е перфектен булчински подарък. Гладката и мека Джорджета с фантастичния зари работи навсякъде и границата прави чист избор.

Дизайн и плат: Този сари е направен от материал от Джорджет, който е розов на цвят. Работата по зари под формата на ботуши се извършва по цялото сари. Границата също има работа зари заедно с работа с нишки. И розовото, и кафявото комбинират добре.

Поводи за носене: Това е добро сари за булките. Можете да го носите за сватби, фестивали като Дивали, Холи и др.

5. Bridal Zari Work Saree:

Bridal Zari Work Saree

Булчинското облекло е един от най -популярните сегменти, в които се извършва работа зари. Булчинските зари сари са тежки сари с богата работа зари навсякъде. Цветовете на саритата също са ярки и смели.

Дизайн и плат: Този копринен сари има прекрасен наситен червен цвят, който е идеален за булка. Работата по зари се извършва по решетъчен модел с красиви мотиви между тях. Зари на границата и палата също са доста широки.

Поводи за носене: Този сари трябва да се носи предимно от булки. Тя може да бъде част от нейната кофа или да се носи в самия сватбен ден за ритуалите.

6. Чист Зари Канчипурам Сари:

Чист Зари Канчипурам Сари

Чист зари канрипурам сари винаги се търси от индийските жени. Тази колекция от сари от юг на Индия е известна със своите красиви и елегантни сари. Винаги е чудесно да имате едно такова чисто копринено сари от Канчипурам в гардероба си.

Дизайн и плат: Сарито Канчипурам има дизайн на пейсли по цялото сари. Палата има големи пейсли и граница от зари. Чистият зари, който се използва в тези сари от чиста коприна, ги прави доста богати и скъпи.

Поводи за носене: Тези сари могат да се носят за поводи като фестивали, приеми, церемонии и т.н..

7. Зари Пату Сари:

Зари Пату Сари

Ето още едно творение от Канчипурам под формата на сари зари пату. Този сари е много богат сари, предпочитан за булка. Цветовете и шарки са ярки и смели.

Дизайн и плат: Този сари е направен от чиста коприна и богатата тъкан се използва за специални дни. Дизайнът е изпълнен със зари работа и мотиви в зари. Границата на сари също е широка работа зари.

Поводи за носене: Това е сари за булка, която да се носи за сватбения ден. Тя може да го носи и за други специални поводи в живота си.

8. Памук Zari Saree:

Памук Zari Saree

Това е ежедневно памучно зари сари, което е направено така, че да има богат външен вид с добавяне на работа зари. Черният сари със златна рамка и нотка на червено е точно това, което тази модерна жена би харесала. Вземете в ръце това величествено парче сега.

Дизайн и плат: Дизайнът е прост и прост, но крайният резултат е просто грандиозен. Обикновеният черен сари има широка граница на зари, която е допълнена с червена блокова лента. Използваната материя е чист памук, който е твърд и драпира добре по тялото.

Поводи за носене: Този сари може да се използва за всеки повод като ежедневен, официален или дори полуформален. Това може да се носи за церемонии, функции и т.н..

9. Heavy Zari Work Saree:

Тежка работа на Zari Saree

Ето един тежък сари работен сари, който е скъп и красив. Златната работа на зари, извършена върху този сари от Кандживарам, е меко казано спираща дъха. Изцяло златистият цвят на този сари му придава богато усещане.

Дизайн и плат: Това копринено сари има флорален дизайн навсякъде, което е направено с нишките zari. Цветът на самия сари е златен. Работата с нишките се извършва на границата, а тялото е сложно и голямо.

Поводи за носене: Това е идеално за булка или дори за много специални поводи. Ако сте член на семейството на булката, това е перфектна дреха за вас.

10. Банараси Зари Сари:

Банараси Зари Сари

Ето едно богато банараси зари сари с кръгли петна зари, наречени Booti work. Тъмно жълтият и оранжевият сари е зашеметяващ и завладяващ сари, който е чудесен и за булка. Опитайте този сари за този страхотен външен вид.

Дизайн и плат: Дизайнът на сари има плячкосаната работа по цялото сари. Работата с нишки Zari се извършва и върху сарито и границата му. Това дава на сари прекрасно усещане. Широката граница също е нещо, което прави сарито да изглежда богато.

Поводи за носене: Това е сари за носене за много специални поводи като сватби, церемонии и т.н..

11. Зари бродерия Сари:

Зари Бродерия Сари

Това е сари, което има нишката zari, използвана в бродерията. Сари за бродиране зари е прекрасен сари, който може да се носи за повечето случаи. Сложната работа на бродерията може да бъде ръчна работа или машина.

Дизайн и плат: Материята, използвана за това сари, е коприна, а синият цвят е примамлив. Сложната работа по бродиране се извършва в целия сари, а по -широка работа се извършва около границите. Комбинацията от синьо и златно наистина е нещо, което трябва да имате в колекцията си.

Поводи за носене: Този сари може да се носи за всеки повод като фестивали, срещи, церемонии и т.н..

12. Обикновена Зари Сари:

Обикновена Зари Сари

Това великолепно тъмно синьо обикновено зари сари е това, което трябва да бъде вашият краен избор. Дълбокият нюанс на синьото в този сари е перфектно допълнен от златните зари. Винаги е добър избор да имате и обикновени сарита.

Дизайн и плат: Този прекрасен сари е направен от ръчна коприна Kanjivaram. Дизайнът е прост и прост. Границата на зари е по -тънка в горната част на сарито. Долната граница на сари има много по -широка граница на зари.

Поводи за носене: Този сари е обикновен, така че може да се използва за много поводи. Може да бъде и официално или ежедневно облекло.

13. Net Zari Saree:

Net Zari Saree

Ето зашеметяващо нетно зари сари в червено и бежово. Частта от бежовата пола на сари има сложна работа по нея. Червената пала е ярка и поразително красива.

Дизайн и плат: Дизайнът на този сари е модерен. Сарито и палата са от два различни цвята. Палата има сложни и деликатни зари мотиви и рамка. Мрежата като плат е идеална и за лесна поддръжка.

Поводи за носене: Това е добро сари за булка като част от нейната колекция. Можете да го носите за много фестивали и други церемонии.

14. Зари проверява Сари:

Зари проверява Сари

Ето един прекрасен сари, който показва как zari може да се използва ефективно за създаване на нещо блестящо. Зари за проверки на зари има работа зари не само на границата, но и по цялото тяло. Ярко оранжевото сари изглежда зашеметяващо със злато.

Дизайн и плат: Материята, използвана тук, е Джорджет, а дизайнът има чекове, изработени от зари навсякъде. Широката граница на зари също допринася за богатството на сари. Можете да изберете различни цветове вместо оранжево.

Поводи за носене: Това е богато изглеждащо сари, така че можете да го носите за фестивали, церемонии и сватбени тържества.

15. Чандери Зари Сари:

Чандери Зари Сари

Коприната Chanderi е лека материя, която има прозрачен ефект. Този чист чандери зари сари в розово изглежда зашеметяващо със златната комбинация. Трябва да имате това сари в колекцията си.

Дизайн и плат: Леката тъкан от коприната chanderi е точно за вас. Дизайнът на този сари има ивици със зари ръб. Палата има златни ботуши, изтъкани в добър дизайн.

Поводи за носене: Това е ежедневно сари, което може да се носи за всеки повод. Можете да изберете да го подчертаете с тежки бижута и да го носите и за официални церемонии.

Коя блуза е подходяща за Zari Saris:

Индийски сари зари има перфектно допълнение по отношение на блузата сари. Можете да изберете всеки стил и кройка за вашата блуза. Най -новите дизайни на сари блузи винаги си пробиват път в модната сцена. Изберете тези, в които ви е удобно. Къси ръкави, дълги ръкави или без ръкави са добри избори. Наличието на границата на зари върху блузата прави добър избор на стил. Можете да го добавите към задната част на сарито или към края на ръкава.

Как да оформяме Zari Sarees:

Можете да оформите сари сари по много начини:

  • Перфектният индийски начин е да преместите палата над лявото рамо и да я оставите свободна.
  • Можете също така да закачите палата за по -удобно усещане. Това също така красиво показва границата на зари.
  • Накичете сарито отпред, известно още като гуджаратски стил.
  • Изпробвайте други стилове на индийски щат за драпиране на сари сари.
  • Всеки от тези начини само прави зари сари да изглежда още по -елегантно.

Зари сари винаги е било нещо, което едно младо момиче иска да носи, докато расте. Майка винаги ще купува специален зари сари за дъщеря си. Булката ще има зари сари като своя колекция trousseau. Така че зари сари е много важно за индийската жена. Златният и сребърният метал, навит около копринен конец с такава голяма прецизност, е просто перфектен. Поколенията са научили тази форма на изкуство и тя става все по -добра година след година. Зари сари винаги ще бъде част от нас и красотата и елегантността на това ще продължат завинаги.