Варанаси или Каси има важно място в индийската култура. Той има някои от най -добрите храмове в Индия и също е родно място на банараските или варанаси сари. Тези сари олицетворяват културното богатство на Индия по отношение на цветовете и тъкането. Те са известни със своите булчински сари, с ярките нюанси и сложните детайли. Те идват предимно от коприна, но също така предлагат сари в памучни материали. Някои от най -добрите дизайнери на Индия, като Sabyasachi, доставят материала си от тъкачите на Varanasi Sarees. Вижте тази статия защо тези сари са задължителни за закупуване:

Красиви варанаси сари с изображения:

Ето най -добрите 12 сарани от Варанаси, както следва, с красиви снимки.

1. Varanasi Pattu Sarees:

Варанаси Пату Сарис

Това великолепно сари Varanasi Pure Pattu е ръчно изтъкано до съвършенство. Предлага се в паунови нюанси като зелено и синьо, за да озари външния ви вид. Сложното флорално тъкане на границата ви кара да изглеждате зашеметяващо. Най -добрата част от това сари в богатото палу, което се състои от чисто сребърно зари.

2. Памучен сари Varanasi:

Памучен сари Варанаси

Тези сари са задължителна покупка за любителите на памучно сари. Те изглеждат царствено и предлагат достоен вид. Те са идеални за малки поводи, където искате да носите нещо леко, но изглеждате готови за повод. Памучните сари Varanasi се предлагат в редица цветове, а богатите, красиво изтъкани бордюри са акцент.

3. Varanasi Handloom Sarees:

Varanasi Handloom Sarees

Варанаси е известен със своите сари. Тези сари са старателно тъкани в златни и сребърни нишки. Варианските сари на Варанаси са известни по целия свят с богатите си тонове. Тези сари са популярни сред известни личности, които обичат да демонстрират индийски текстил в международни форуми.

4. Дизайнът на червената варанаси сари:

Червеният дизайн на Varanasi Saree

Тъжно, но вярно, на пазара в момента има много фалшиви варанаси сари и хора, но те вярват, че те са автентичните. Човек лесно може да идентифицира истинско сарана от Варанаси, като погледне платнения материал и го почувства правилно. Този конкретен червен е най -добрият сарана Варанаси, който дори можете да си представите.

5. Копринено сари от Варанаси:

Копринено сари Варанаси

Търсите добро копринено сарана Varanasi? Този е може би един от най -добрите, попадащи в тази категория. Цветовете, използвани при проектирането на това, са основната атрактивна характеристика на този сари и това е, което ще открадне изцяло външния вид.

6. Чистото копринено сари от Варанаси:

Чистият копринен сари от Варанаси

Имате ли нужда от добро варанаси сари? Разгледайте добре този и ослепителните цветове лесно ще ви впечатлят. Сарито изглежда наистина привлекателно и може да се спортува по време на празнично събитие. Моделът, който този сари следва, е доста впечатляващ, а границите също са много привлекателни,

7. Отпечатаното варанаси сари:

Отпечатаното варанаси сари

Този сари притежава наистина атрактивен печатен дизайн, който е направен на червена основа. Дизайнът е направен в златист цвят, а моделите, направени по границите, са толкова привлекателни, че всеки ще бъде впечатлен от привлекателността му и ще бъде готов да носи този красив индийски традиционен дизайнер на жени почти навсякъде.

8. Дълбоко червеното варанаси сари:

Дълбоко червеното варанаси сари

Това е една от най-добре изглеждащите червени сари, която една жена може да носи. Сарито се предлага с много атрактивен модел със златист цвят по границите. Основното тяло на сарито също е украсено с шарки от флора и това е основната атракция на този сари.

9. Сватбеният Варанаси Сари:

Сватбата Варанаси Сари

Този конкретен сватбен сари е може би един от най-добре изглеждащите. Той има розов цвят заедно с малки златни шарки, направени на сари. Без съмнение това е един от най -добрите индийски дрехи, които една жена може да носи по тялото си.

10. Традиционната сватба Варанаси Сари:

Традиционната сватба Варанаси Сари

Сватбените сезони са по тялото им и трябва да сте добре оборудвани с нищо, освен с най -добрите индийски дрехи за всички времена. На снимката по -долу има много атрактивен сари, държан на платформа. Изглежда много привлекателно с всички малки, но уникални и автентични дизайни със златен цвят, направени върху розовото платно. Моделът на граничната подплата, който този сари следва, също е доста привлекателен. Всеки индиец, който не обезсърчава носенето на сари, ще бъде впечатлен от този дизайн и определено ще иска да го носи на тялото си.

11. Дизайнерската коприна Варанаси Сари:

Дизайнерската коприна Варанаси Сари

Що се отнася до коприната, вярвайте на сарана от Варанаси. Този конкретен сари идва с красиви рамки, заедно с нанасяне на повече от един цвят. Накратко може да се каже, че този сари е един от най -впечатляващите копринени сари на Варанаси на всички времена.

12. Виолетовата варанаси сари:

Виолетовият Варанаси Сари

От красивия град Банарас идва този още по -красив виолетов сари, който е специално предназначен за слабите жени. Този тип сари трябва да се купуват, като се има предвид типът на тялото.

Повечето сарани от Варанаси са вдъхновени от дизайна на Moghul, който показва мотиви като цветя, листа. Основната форма на варанаси сари в броката, която има метално златно покритие. Варанаси сари са най -ценното притежание на всяка индийска булка. Никой важен повод не е пълен без тези сари. Чистите сарани от Варанаси са много скъпи, като се има предвид времето, необходимо за тяхното завършване. Налични са обаче по -евтини алтернативи, които са имитация на чистите сари.