Ze werd geboren in een traditionele koninklijke moslimfamilie, trouwde op vijftienjarige leeftijd, werd het volgende jaar van haar huwelijk moeder, studeerde ayurveda en cosmetologie, volgde een opleiding aan vooraanstaande instituten van Londen, Parijs, New York en Kopenhagen in cosmetische therapie en richtte in 1977 haar eerste schoonheidssalon op in India. Shahnaz Husain, pionier in de wereld van kruidenschoonheidsproducten is de leading lady als het gaat om schoonheid en huidverzorging.

Haar producten die gericht zijn op het verfraaien en jeugdiger maken van de huid, hebben hun weg gevonden naar toonaangevende wereldwijde winkels, van Blooming Dales in New York tot Harrods en Selfridges in Londen tot Lafayette in Parijs en La Rinaeccente in Milaan. Voor iemand die het land stormenderhand heeft veroverd met haar 400 plus kruidenassortiment huidvriendelijke producten, heb je je ooit afgevraagd wat de bekroonde schoonheidsspecialiste doet voor haar eigen huid en haar of hoe ze er nog steeds geweldig uitziet op haar leeftijd?

Shahnaz Hussain

Lees verder om enkele van Shahnaz Hussain’s eigen fitness- en schoonheidsgeheimen te kennen.

Schoonheidstips van Shahnaz Hussain:

De huidverzorgingsroutine van Shahnaz Husain is net zo uitgebreid als haar assortiment schoonheidsproducten. Haar huidverzorgingsritueel in de ochtend begint met een duik van 20 minuten in badwater besprenkeld met rozenblaadjes en druppels sandelhoutolie. Ze reinigt vervolgens haar gezicht met melk en grammeel of gebruikt een aloë vera en citroenreiniger. Na haar bad gebruikt ze haar eigen Shaflower-lotion om haar lichaam te hydrateren en een huidtoner op basis van rozen voor haar gezicht. Een pedicure, manicure en gezichtsmassage met aloë vera volgen, waarna ze geniet van een dagelijks masker van kruidenpoeder dat wordt gecombineerd met zeewierlotion, honing, wrongel en het wit van een ei. De laatste hand is een nevelspray met Platinum Jasmine Moisture Mist, waardoor haar huid zo zacht als satijn aanvoelt. Haar dag eindigt eindelijk met een voetmassage door de handen van haar inwonende schoonheidsspecialiste.

De zwaar verkoolde ogen van Shahnaz Husain worden regelmatig getrakteerd op een verfrissende duik in een van haar huidtonics met watten die als oogkussentjes worden gebruikt. De huidtonic die gericht is op het verlichten van onder de ooglapjes en donkere kringen is het meest ontspannend en gaat vermoeidheid tegen. Haar andere alternatief dat veel verlichting geeft, is gewoon haar ogen met koud water spetteren.

Haar haarverzorgingsregime is net zo formidabel als haar huidverzorgingsroutine. Twee keer per week worden haar enorme manen getrakteerd op een haarmasker dat is gemaakt met 16 eiwitten vermengd met het sap van een citroen en olijfolie. Haar weelderige bordeauxrode haar is het resultaat van regelmatige toepassingen van een mengsel van hennapoeder, gemalen koffiebonen, thee, citroensap en tot 20 eieren.

Shahnaz Husain’s fitness- en dieetgeheimen onthuld:

Niet iemand die haar dieet licht opvat, Shahnaz Husain is evenzeer toegewijd aan een strikt dieetregime. Haar ontbijt bestaat uit een kom amandelen en rozijnen, twee lepels cornflakes en een glas papayasap. Voeg daar wat immuniteit en vitamine C-capsules aan toe. Rond het middaguur spoelt ze haar lichaam af met een glas lauw water met citroen en honing. Voor de lunch heeft ze ghee-vrije roti’s en groenten die in olijfolie zijn gekookt. Ze sluit de laatste maaltijd van de dag af met cornflakes terwijl haar thee zonder suiker wordt gedronken.

Voor de kruidenkoningin is fysieke fitheid een mix van goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl. Zelfs met een veeleisend en hectisch werkschema slaagt ze er toch in om wat tijd vrij te maken voor dagelijkse beweging. In feite begint haar dag meestal met diep ademhalen, gevolgd door een periode van yoga en rekoefeningen die haar helpen haar dag met een hernieuwde vitaliteit te beginnen. Vind je deze schoonheidstips en geheimen van Shahnaz Hussain leuk? Laat hieronder je reactie achter.