Oude Egyptische schoonheidsgeheimen en tips

De obsessie met schoonheid is wijdverbreid in de samenleving. Sinds onheuglijke tijden, maar geen enkele cultuur heeft schoonheid en pracht omarmd met zo’n ijver als de oude Egyptenaren. Een beschaving die trots was op haar innovatieve denkwijze en creativiteit. Zij waren de trendsetters als het ging om verfraaiing en lichaamsverzorging.

oude Egyptische schoonheidsgeheimen

Oude Egyptische schoonheidsgeheimen:

Oude Egyptische vrouwen waren trots op het verkrijgen van een mooie huid en haar en het verbeteren van iemands fysieke uiterlijk. De moderne beschaving heeft veel van haar schoonheidstips en geheimen te danken. De oude Egyptenaren maakten gebruik van natuurlijke materialen en hulpbronnen om effectieve schoonheidsrecepten en -behandelingen te creëren. Vandaag graven we diep in het verleden om enkele van de meest natuurlijke oude Egyptische schoonheidsgeheimen te brengen.

Huidsverzorging:

Oude Egyptische huid acre

Het oude Egypte wordt blootgesteld aan het hete en droge klimaat van de Middellandse Zee en neemt zeer serieuze lichaamsverzorging. Schoonheidsbehandelingen voor de huid werden aanvankelijk gebruikt als bescherming tegen de hete zon. Het werd omarmd vanwege zijn innemende en verfraaiende effecten. Een pasta gemaakt van water en natron (zuiveringszout) werd gebruikt voor zijn opperste reinigende werking op het lichaam. En ook bekend om het voorkomen van onaangename lichaamsgeuren. De multi-voordelen van Dode Zeezout werden ook erkend en op grote schaal gebruikt, met name door Cleopatra. De legendarische Egyptische koningin en gevierd symbool van schoonheid zou 1 tot 2 kopjes zout aan haar bad toevoegen. Staat bekend om zijn kalmerende werking en bestrijdt stress en huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. Het Dode Zeezout werkte ook als een natuurlijke huidverjonger en vertraagde huidveroudering.

Baden in melk en honing was erg populair bij high-end vrouwen. Wie gebruikte ook deze combinatie en een mengsel van Honing en Natron als gezichtsmasker. Aloë Vera werd van het grootste belang gebruikt voor het gladmaken van de huid en het genezen van kleine snijwonden en brandwonden. Essentiële en aromatische oliën zoals rozemarijn, olijfolie en amandelolie waren de belangrijkste ingrediënten, zelfs in de schoonheidsroutines van vrouwen uit de lagere klasse, terwijl geuroliën zoals wierook en mirre werden gebruikt om kostbare parfums te creëren.

Haar:

Oud-Egyptische haarverzorging

Vrouwen in het oude Egypte hielden van dik haar en deden veel moeite om hun dikke bos haar te behouden, het te reinigen en te conditioneren met kokosmelk en warme extra vierge olijfolie. Oliën zoals rozemarijn, ricinusolie en amandelolie werden gebruikt om de haargroei te stimuleren. Henna was de favoriete kleurstof, terwijl cacao en sheaboter werden gebruikt als haargels om hun uitgebreide kapsels op hun plaats te houden en te stylen. Vrouwen met een hogere sociale status kozen voor pruiken en hairextensions die gevlochten of gevlochten waren, wat bijdroeg aan hun prachtige schoonheid. Lichaamshaar werd echter als onaantrekkelijk beschouwd en werd verwijderd door de oude Egyptische kunst van body sugaring, waarbij gebruik werd gemaakt van een suikerpasta gemaakt van water, suiker en citroensap..

Oog make-up:

Oude Egyptische oogmake-up

Er werd grote nadruk gelegd op de ogen door zowel mannen als vrouwen die oogmake-up als een essentiële vereiste beschouwden, niet alleen om iemands schoonheid te verbeteren, maar ook vanwege zijn wonderbaarlijke eigenschappen. Groene en zwarte kool gemaakt van malachiet (een kopererts) en galena (een looderts) diende een tweeledig doel. Het werd gebruikt om de wenkbrauwen te schilderen, de wimpers donkerder te maken en de ogen te omlijnen en tegelijkertijd de ogen te beschermen tegen de zon en stof. Wallen rond de ogen werden behandeld met avocado.

Fitness en dieet van oude Egyptenaren:

Fitness en dieet van oude Egyptenaren

Veel sporten van vandaag waren een combinatie van plezier- en fitnessactiviteiten in het oude Egypte. Sporten zoals zwemmen, gewichtheffen, worstelen, vissen, verspringen, roeien, jagen, boogschieten en een verscheidenheid aan balspellen werden met verve gespeeld en waren gericht op het versterken van hun lichaam en het verbeteren van hun atletisch vermogen.

Overzicht:

Wat hun eetgewoonten betreft, vormden brood en granen hun hoofdvoedsel. Consumeer groenten zoals bonen, kikkererwten, groene erwten en linzen samen met vlees van gevogelte en wild en eetbare vis uit de Nijl in gelijke verhoudingen. Weinig bekende vruchten werden door de oude Egyptenaren geconsumeerd, dadels waren het populairst die ook werden gebruikt als natuurlijke zoetstof en bij de bereiding van wijn.