Haarverzorging is een van de essentiële dingen die we allemaal moeten doen. Soms kan de eenvoudigste haarverzorging, zoals gewone shampoo, echter soms erg verwarrend of onjuist zijn.

Hoe goed te shamponeren?

Als we niet wassen, kunnen de haarproducten die we gebruiken en het vuil dat we tijdens het reizen met zich meedragen, zich na verloop van tijd ophopen in ons haar en onze hoofdhuid en irritaties in de hoofdhuid en schade aan het haar veroorzaken. Dus vermijd dit onaangename gevoel, shampoo is een dagelijkse noodzaak.

Zo eenvoudig als het voor velen van ons lijkt, maar de meesten van ons wassen ons haar niet op de juiste manier. In dit artikel zullen we lezen over de eenvoudige stappen die nuttig kunnen zijn bij een goede shampoo en die ons haar gezond maken.

Hoe goed te shamponeren:

Identificeer uw product:

Identificeer het juiste product voor je haar, afhankelijk van de grootte, textuur, sterkte, kleur. U kunt hiervoor uw stylist raadplegen.

Pak je shampoo/conditioner/kam bij de hand:

Neem een ​​shampoo, conditioner en een kam. Gebruik de kam om je haar te borstelen voordat je gaat douchen om alle klitten te voorkomen.

Maak je haar nat:

Dompel je haar zo veel mogelijk in water gedurende ten minste 30-45 seconden, zodat het haar helemaal nat is. Dit is essentieel zodat het haar tijdens het wassen niet droog is. Het haar in warm water laten weken is goed voor het verwijderen van vuil dat zich in het haar heeft opgehoopt. Als je lang haar onder je schouder hebt, kun je er de voorkeur aan geven je haar te conditioneren voordat je shampoo aanbrengt om de uiteinden gezond te houden en de cuticula met vocht te vullen.

Neem shampoo:

Neem, afhankelijk van de lengte van het haar, shampoo ten minste een hoeveelheid gelijk aan een muntstuk in uw handpalm.

hoe je je haar op de juiste manier kunt wassen?

Wees zachtaardig:

Masseer je haar en hoofdhuid zachtjes met je vingers om op te schuimen. U moet ervoor zorgen dat u niet met de vingertoppen masseert. Massage zou meer op het bovenste deel van het hoofd moeten zijn. De wortels moeten voorzichtig worden gemasseerd en gewassen. Het haar dat zich het dichtst bij de hoofdhuid bevindt, is het jongste en zal daarom meer olie bevatten, dus de beste manier is om van de wortels tot het einde te schuimen. Zorg ervoor dat de punt van het haar goed geconditioneerd is met shampoo.

De slagen die u gebruikt, worden essentieel tijdens het inzepen. Wees voorzichtig en vermijd cirkelvormige bewegingen die uw haar alleen maar in de war kunnen brengen. Begin vanuit je wortels in een verticale beweging. Dit zal ook de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verhogen.

Goed uitspoelen:

Spoel nu alle shampoo uit met lauw water voordat je verder gaat.

Conditie Glad:

Neem een ​​kleine hoeveelheid conditioner, afhankelijk van de lengte en textuur van je haar, op de palm van je hand. Breng de conditioner aan door te beginnen in de nek. Begin nu met het kammen van de conditioner met je vingers om de punt van het haar te bereiken. Kam met je vingers op een manier dat de aandoening gelijkmatig wordt verdeeld.

Conditioner na het wassen

Spoel Conditioner:

Als uw conditioner dit aangeeft, laat u de conditioner twee tot drie minuten op het haar intrekken. Tenzij het een leave-in conditioner is die niet gewassen hoeft te worden, spoelt u het haar opnieuw uit met warm water nadat u de conditioner gelijkmatiger heeft verspreid. Spoel tot de conditioner is uitgewassen.

Droog voor gezond en glanzend haar:

Maak het haar droog met een handdoek zonder dat je in je haar hoeft te knijpen, omdat dit het haar zwak maakt. Föhn niet tot droog haar, want föhnen maakt het haar na verloop van tijd meer kroezend. Natuurlijke uitdroging maakt het haar alleen glanzender en gezonder.

Hoe goed te shamponeren?