Zelfs na de derde wasbeurt deze week voelt je haar nog steeds plakkerig en warrig aan? Vaak nemen de drukke ochtenden het grootste deel van onze waardevolle ‘ik’-tijd in beslag en tussen de make-upreparaties en het matchen van kledingvoorschriften verwaarlozen we vaak ons ​​haar. Zelfs na een snelle shampoo van 5 minuten voelt je haar nog steeds zwaar en ongewassen aan en dit komt voornamelijk omdat je niet genoeg tijd besteedt om je haar goed uit te wassen.

Hoe je je haar moet wassen?

Het is echter heel goed mogelijk dat zelfs een shampoo van 5 minuten u het beste resultaat kan geven, alleen als u kiest voor de perfecte methode. Het wassen van haar vereist heel wat strategie, iets waar je je misschien nog niet van bewust bent. Dit is waarom het van het grootste belang is dat je dit artikel volgt, waarin we de juiste manier onthullen om je haar te wassen zonder de hele week door rommelige warboels van plakkerig haar te hoeven gaan..

Werk met de juiste ingrediënten:

Werk met de juiste ingrediënten

Voordat je eropuit gaat om je haar te wassen, moet je ervoor zorgen dat je met de juiste materialen werkt. Het is vaak mogelijk dat uw shampoo gewoon niet compatibel is met uw haartype, een van de redenen waarom uw haar nooit aanvoelt zoals het zou moeten.

Er zijn twee dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een shampoo, je haartype en hoofdhuidtype. Vaak zorgt een vette hoofdhuid voor perfect verfrist haar, terwijl dof, slap haar er vaak voor kan zorgen dat je er vochtig uitziet, ook al heb je een gereinigde hoofdhuid. Dan zijn er verschillende shampoos voor fijn dunner wordend haar en dicht dik haar. Kiezen voor gepersonaliseerde shampoos zal je niet alleen helpen om je hoofd goed leeg te maken, maar zal je ook helpen langer mee te gaan dan je vers gewassen haar.

De te volgen stappen:

1. Voordat je onder de douche stapt, moet je ervoor zorgen dat je het juiste ingrediënt hebt om mee te werken. Vergezel altijd een conditioner samen met de shampoo om je lokken handelbaar en zacht te houden.

2. Als je droog haar of droge hoofdhuidproblemen hebt die gemakkelijk schilferen en vatbaar zijn voor roos, is het beter om je haar grondig warm te masseren met lauwwarme olie die de haarlokken zou voeden en hydrateren en de bloedsomloop zou verbeteren.

Haarshampoo

3. Eenmaal onder de douche begin je met het volledig nat maken van je haar. Dit zou gemakkelijker zijn als je je hoofd ondersteboven houdt, waardoor het water door het dichte haar naar beneden kan druppelen terwijl je hoofdhuid en wortels grondig nat worden..

4. Giet de shampoo in je handpalm en spoel je hand samen, verdeel het gelijkmatig in je hand voordat je naar beneden reikt en breng het gelijkmatig aan over je hele hoofd. Richt u bij de eerste poging meestal op de hoofdhuid in plaats van op het haar. Het natte haar zal fungeren als een hulpmiddel om de shampoo te laten schuimen en schuimen voordat u een extra portie shampoo gebruikt om uw haarlengte na de nek van uw nek te reinigen.

5. Als je klaar bent, masseer je je hoofd gedurende vijf seconden met je vingertoppen voordat je je hoofd weer ondersteboven draait en het schuim wegspoelt. Gebruik deze keer licht warm water dat het vuil en de productophoping naar buiten duwt terwijl je de poriën van je hoofdhuid opent, waardoor eventuele oliezakjes eronder worden geleegd.

6. Zorg ervoor dat je haar ontdaan is van shampoo voordat je een tweede hulp gebruikt om de laatste reiniging te voltooien. Als tijd van essentieel belang is, ga dan verder met de conditioner en wacht twee minuten nadat je het op het haar en alleen het haar hebt aangebracht.

7. Gebruik deze keer koud water om het haar te reinigen en tegelijkertijd de poriën te omsluiten zodat vuil en vervuiling niet binnen kunnen komen. Als je klaar bent, wikkel je je haar in de handdoek en laat je het weken.

8. Onmiddellijk uitspoelen van het haar kan uw haar ontdoen van mogelijk vocht waardoor het uitdroogt. Laat de handdoekwikkel een goede 15 minuten zitten terwijl je doorgaat met de rest van de ochtend.

9. Pak de handdoek uit en föhn nu je haar voordat je het in model brengt.