Tempelsieraden zijn een zeer oude traditionele kunst van de ambachtslieden van India. De tempelsieraden werden oorspronkelijk gemaakt voor de God en Godinnen van de Indiase cultuur. Toen aanvaardden de klassieke dansers om de ornamenten te dragen als onderdeel van hun danskostuums. Lange tempelkettingen en armbanden enz. werden veel gebruikt door Bharatnatyum- en Kuchhipudi-dansers.

antieke tempeljuwelen

Langzaamaan gingen alle vrouwen in India ze graag dragen. En tegenwoordig houden ook alle andere landen ervan om de tempeljuwelen voor zichzelf te hebben.

Verschillende soorten antieke tempelsieraden:

Als we tempeljuwelen gaan kopen. Antieke tempelsieraden zijn de beste onder de schatten van goud en zilver. Hier hebben we een aantal mooie en geweldige unieke ontwerpen van antieke tempeljuwelen zijn als volgt:.

1. Antieke tempelsieraden ketting:

antieke-tempel-sieraden-antieke-tempel-sieraden-ketting

Dit is een oud ontwerp van tempeljuwelenketting. De schoonheid van het werk is te zien in het fijne werk met nauwkeurigheid en hard werken. De ketting is gemaakt met de symbolen van godinnen in de middelste hanger en hetzelfde met de andere bijlagen van de ketting.

2. Antieke tempelsieraden Open schroefarmbanden:

antieke-tempel-sieraden-antieke-tempel-sieraden-open-schroef-armbanden

Dit zijn armbanden van de ontwerpen van tempelsieraden. Hier hebben ze ginni-munten gebruikt om het oude ontwerp van tempeljuwelen te maken, een mooi stuk werk. Het eenvoudige ontwerp van ginni-munten geeft een rijk effect aan je dressing.

3. Antieke hanger in tempelsieraden:

antieke-tempel-sieraden-antieke-hanger-in-tempel-sieraden

Hier is een geweldig ontwerp van een hangerset die prachtig is gesneden in goud met bezaaide robijnen en smaragden. Het antieke ontwerp van de hanger geeft het beste voorbeeld van tempelsieraden. De hanger is gemaakt van goud met meer diamanten look.

4. Een oud werk in Temple Tikka:

antieke-tempel-sieraden-een-oud-werk-in-tempel-teeka

Je kunt hier een bruids-tikka zien, gemaakt in gouden tempelsieraden. Het werk op de tikka is gemaakt met studding diamanten robijnen en parels in het goud. Een prachtig kunstwerk. Tempelsieraden worden gebruikt voor huwelijken; de bruid gaat normaal gesproken alleen voor tempeljuwelen.

5. Een tailleriem met tempelsieraden:

antieke-tempel-sieraden-een-tempel-sieraden-taille-riem

We hebben hier een heupriem met het originele ontwerp van oude tempelsieraden. Een geweldig werk van de ambachtslieden. De tailleriem is volledig gemaakt met godheidssymbolen om het een traditionele uitstraling te geven. Zuid-Indiase vrouwen dragen meestal meer een heupgordel dan andere vrouwen. Hun bruiloften en klassieke dansers dragen heupgordels met tempelontwerpen.

6. Traditionele antieke Jhumka met Nakshi:

antieke-tempelsieraden-traditionele-antieke-jhumka-met-nakshi

Hier zijn jhumkas met traditionele nakshikaam gedaan door Indiase ambachtslieden. De jhumka’s zijn een uitstekend voorbeeld van antieke tempelsieraden. De jhumka’s zijn prachtig gestenigd met robijnen smaragden en parels die hangen. Ze geven een etnisch effect aan je dressing.

7. Bajuband De antieke tempelsieraden:

antieke-tempel-sieraden-baajuband-de-antieke-tempel-sieraden

Bajuband is een soort armband-ornament dat op het bovenste deel van de arm wordt gedragen. Dit is een prachtig werk van een bajuband. Hier is de bajuband prachtig ontworpen en versierd met robijnen en smaragden op het goddelijke ontwerp. God en godinnen kregen bajubands aangeboden. Nu dragen zelfs vrouwen ze vaak.

8. Broches in oude tempelsieraden:

antieke-tempel-sieraden-broches-in-oude-tempel-sieraden

Hier is een sari-speld gemaakt in een tempelsieraadontwerp dat door veel vrouwen op hun sari’s wordt gedragen. Dit is een origineel traditioneel ontwerp van tempelsieraden. Broches zijn er in vele uitvoeringen en metalen. Meestal gebruikt om sarees op te pinnen.

9. Door tempelsieraden ontworpen haarspelden:

antieke-tempel-sieraden-tempel-sieraden-ontworpen-haarspelden

Ook de haarspelden zijn ontworpen met het prachtige werk van tempelsieraden. Het werk van de traditionele sieraden is erg geliefd bij huwelijksaangelegenheden. Klassieke dansers en Indiase bruiden gebruikten haarbroches bij hun huwelijksfeesten en dansen.

Dus hier hebben we veel sieradenontwerpen die prachtig zijn gesneden en versierd met de oude antieke tempelsieraden. We hebben kettingen, bruidssets, tikka, armbanden, bajuband, haarspelden en broches, enz. nog veel meer ornamenten die zijn gemaakt met de tempelontwerpen en ook in goud, zilver en andere metalen.