Panchaloha sieraden zijn gemaakt van vijf loha (metalen). Deze vijf metalen zijn goud, zilver, koper, ijzer en lood. In het verleden was bekend dat het idool van de hindoeïstische God en godinnen waren gemaakt van de legeringen van vijf metalen. Het werd als heilig beschouwd en de zuiverheid en energie van deze vijf metalen waren zo krachtig als de allerhoogste God.

Later werd ook ontdekt dat het dragen van sieraden gemaakt van panchaloha de mensen zelfverzekerd, gezond en ook rijk maakt in geval van fortuin. Er werd gezegd dat de nakshatra’s en sterrenbeelden met betrekking tot de maan en de zon van elke persoon varieerden volgens de posities van de sterren en hun aantrekking tot de metalen op aarde. Wetenschappers hebben ook overwogen dat het effect heeft op het menselijk leven. Dus begonnen mensen sieraden te dragen zoals ringen, hangers, kettingen, armbanden enz. Gemaakt van panchdhatu volgens hun sterrenbeeld.

Panchalogam sieraden ontwerpen:

Geleidelijk aan werd de kunst in Panchaloha-sieraden zo schattig dat mensen het zelfs voor hun keuze dragen. Hier zijn 9 beste ontwerpen van sieraden gemaakt van panchaloha.

1. Panchaloha kettingontwerp:

panchaloha sieraden

Hier is een mooie ketting gemaakt van panchaloha. Het ontwerp is zo traditioneel, met ginni-patroon bezaaid met robijnen en als laatste een traanvormige rode parel die het mooier maakt. Men kan de panchdhatu-sieraden dragen zonder angst om te verdwalen of gestolen te worden, omdat panchdhatu-sieraden niet erg duur zijn.

2. Panchdhatu Rudraksha Mala:

panchaloha-sieraden-panchadhatu-rudraksh-mala

Hier is een Rudraksha mala gemaakt met panchdhatu. Er wordt gezegd dat rudraksha een heilig zaad is van een heilige boom van Lord Shankar. De zaden worden beschouwd als heilig en krachtig in termen van universele energie. Mensen dragen rudraksha-zaden die in sieraden zijn gesneden, waardoor ze zich zelfverzekerd en dicht bij God voelen. Hier is een prachtige mala van rudraksha-zaden gemaakt met panchaloha.

3. Panchaloha Polka diamanten enkelbandje:

panchaloha-sieraden-panchahola-polka-diamant-enkelbandje

Wauw, wat een mooi ontwerp van een enkelbandje! Kijk naar dit enkelbandje. Het is een ontwerp met diamanten bezaaid en rinkelende kleine belletjes onder elke diamant. Het is gemaakt in panchaloha. Indiase dames dragen enkelbanden om hun schoonheid te vergroten.

4. Kada-armband gemaakt van Panchaloha:  

panchaloha-sieraden-kada-armband-gemaakt-van-panchaloh

Hier is een kada een soort armband in grote dikte. Mannen die dol zijn op sieraden dragen ook kada met verschillende ontwerpen. Hier is een kada gemaakt voor vrouwen gemaakt met nakshikaam. De kleur verschilt wanneer gemaakt met panchdhatu.

5. Lange bengelende bruidsoorbel:

panchaloha-sieraden-lange-dangle-bruidsoorbel

Je kunt hier oorbellen zien die gemaakt zijn van panchaloha. Mensen kiezen ervoor om panchaloha-sieraden te dragen omdat het gemakkelijk is om kleurrijke diamanten in panchdhatu te zetten, zodat het perfect bij je outfit past.

6. Panchaloha diamanten ringen:

panchaloha-sieraden-panchaloha-diamanten-ringen

Mensen dragen met diamanten bezette ringen met hun respectievelijke steensoort. Stenen maken een groot verschil in het menselijk leven. Er wordt gezegd dat de stenen hun eigen kracht op de menselijke geest hebben wanneer ze hun straling reflecteren met de richting van de horoscoopsterren en zo. Ringen gemaakt in panchdhatu maken de diamant effectiever.

7. Hangerset met Panchaloha:

panchaloha-sieraden-hanger-set-met-panchaloha

Hier is een hangerset gemaakt van vijf metalen. Het ontwerp is zo fijn gesneden dat het net puur goud lijkt. Meisjes zouden zo’n sobere hangerset graag dragen.

8. Antieke armbanden:

panchaloha-sieraden-antieke-armbanden

Hier is een mooie kunstmatige armband waar meisjes dol op zijn. Je kunt zo’n mooie armband krijgen in een zeer opmerkelijk tarief dan gouden en zilveren ornamenten. Panchaloha-ornamenten kunnen op een heel unieke manier worden ontworpen dan goud.

9. Unieke slangenring:

panchaloha-sieraden-unieke-slangenring

Hier is nog een panchaloha-ring. Mensen dragen eenvoudige ringen zonder diamant om hun vinger. Effen panchaloha-ringen worden heel vaak door mensen gedragen. Er wordt gezegd dat het een goede immuniteit voor de gezondheid geeft. Hier is een heel andere schil in het ontwerp van een slang.

Deze negen ontwerpen van sieraden gemaakt van panchaloha. Er wordt gezegd dat de legering van de vijf metalen die in de panchaloha-sieraden worden gebruikt, anders reageren op de menselijke natuur. De componenten in deze metalen reageren sterk wanneer de nakshatra’s van de betreffende persoon zich op hun positie bevinden.