Има различни психологически, физически и емоционални разстройства, които сега са обвързани с голям стрес. Те включват тревожност, депресия, сърдечни пристъпи, хипертония, инсулт и нарушения на имунната система, които включват Синдром на раздразнените черва, ставайки все по -податливи на различни инфекции, заедно с редица свързани с вируса заболявания, които се свързват от обикновената кашлица, грип и настинка и гастроентерит херпес и СПИН и дори някои видове рак, както и генерични автоимунни заболявания, например ревматоиден артрит, болест на Алцхаймер и множествена склероза.

Общи признаци и симптоми на стрес

В допълнение към всички тези разстройства, е доказано, че стресът има директен ефект върху кожата, с огнища като обриви, атопичен дерматит, копривна треска, стомашно -чревната система като пептична язва, ГЕРБ, синдром на раздразнените черва и дори улцерозен колит. Стресът може също да причини и да допринесе за безсъние, както и някои дегенеративни неврологични разстройства като старческа деменция на Алцхаймер и болест на Паркинсон. Всъщност е трудно да се говори за някакво заболяване, при което ежедневният стрес не играе утежняваща роля, или дори за някоя част от човешкото тяло, която не е засегната от депресия. Тази статия изброява различните симптоми и причини за стрес.

Ако човек види „стресови ефекти върху диаграмата на стреса на тялото“, може да се каже със сигурност, че няма част от човешкото тяло, която да не се преобърне от стреса. Този списък очевидно ще се увеличи, тъй като обширните ефекти на стреса все повече се изследват и обобщават от учените през настоящия ден.

Общи признаци и симптоми на стрес:

По -долу са дадени симптомите и признаците, които ще ви кажат, че сте засегнати от стрес:

Причини за стрес

1. Главоболие, проблеми със зъбите, нарушение на речта:

Известно е, че стресът причинява чести главоболия, болка или свиване на челюстта. Известно е, че депресията причинява скърцане или скърцане със зъби. Известно е, че стресът причинява заекване или заекване

2. Мускулно увреждане:

Известно е, че стресът причинява треперене и дори треперене на устните и ръцете. Известно е, че причинява мускулни спазми, болки в шията и дори болки в гърба. Известно е, че стресът причинява замаяност, замаяност и припадък. Известно е, че причинява бръмчене, звънене и „пукащи звуци в ушите

3. Кожни проблеми:

Известно е, че стресът причинява често изпотяване и зачервяване. Известно е, че причинява студ или лепкави ръце и крака. Известно е, че причинява обриви, пъпки, сърбеж, акне, уртикария и „настръхване“. Известно е, че стресът причинява необясними и чести „алергични“ огнища

4. Болести, докато сте в стрес:

Известно е, че стресът причинява сухота в устата и проблеми с преглъщането. Известно е, че причинява чести настинки, грип, инфекции и херпесни рани

5. Стомашни проблеми:

Известно е, че стресът причинява киселини, лошо храносмилане, болки в стомаха и гадене. Известно е, че причинява прекомерно оригване, подуване на корема и метеоризъм. Известно е, че причинява запек, разхлабване, диария и загуба на контрол.

6. Проблеми с дишането:

Известно е, че стресът причинява затруднено дишане, астма и чести въздишки. Известно е, че причинява внезапни пристъпи на паника и тревожност, които са животозастрашаващи. Известно е, че причинява болка в гърдите, ускорен пулс и сърцебиене

7. Физически дистрес:

Известно е, че стресът причинява уриниране на кратки интервали. Известно е, че причинява намалено сексуално либидо или желание

8. Психологически сътресения:

Известно е, че стресът причинява прекомерна тревожност, чувство за вина, тревожност и нервност. Известно е, че причинява повишен гняв, враждебност и разочарование. Известно е, че стресът причинява депресия и чести промени в настроението. Известно е, че причинява повишен, както и намален апетит. Известно е, че стресът причинява безсъние, смущава сънища и кошмари. Известно е, че причинява трудности при концентрацията. Известно е, че причинява проблеми с ученето. Известно е, че стресът причинява забрава и дезорганизация. Известно е, че причинява трудности при формирането на мисли.

9. Ниска енергия:

Липсата на енергия е един от основните симптоми на стреса. Трябва да знаете, че сте стресирани, когато ви липсва енергия за почти всичко, което правите. С времето сте станали мързеливи и изобщо не ви се иска да правите нищо. Това е една от най -зрителните точки на стрес, които се наблюдават при почти всеки. Ако харчите повече от достатъчно енергия за нещо, няма да можете да се отдадете на друга работа по същия начин. В крайна сметка всички сме само хора.

10. Бърз сърдечен ритъм:

Това е един от най -зрителните симптоми на стрес. Ускореното сърцебиене не е добро за вас, не го пренебрегвайте. Когато сте стресирани, умът ви винаги е под постоянен натиск и тъй като всички наши органи са свързани, връзката за връзка под кожата ни, която свързва горната част на главата със средната част на тялото, предава постоянното кръвно налягане върху сърцето, което допълнително води до бързо сърцебиене.

11. Загуба на коса по време на стрес:

Почти всички са наясно с това. Симптомите на стрес току -що са настъпили физически и сега обсъждаме физическите симптоми на стреса. Загубата на коса е един от най -зрителните вредни ефекти от прекомерния стрес при жените. Така че, когато губите коса отвъд бара, трябва да разберете, че сте подложени на тежък стрес и това може да бъде вредно за вас. Стресът има много лоши ефекти и това е един от тях.

12. Потрепване на клепачите:

Някога изпитвали ли сте потрепване на клепачите? Ти трябва. Наистина е често срещано явление. Но когато се случва твърде много, това не е добър знак. Това означава, че умът ви е и тялото е под стрес и това е един от най -честите физически симптоми на стрес. Когато такова потрепване удари очите ви, най -доброто, което можете да направите, е да затворите очи, да поемете дълбоко въздух и да се отпуснете. Това със сигурност ще намали потрепването на очите и ще ви накара да се почувствате много по -добре. Според много лекари изкуствените сълзи имат способността да освобождават спазмите.

13. Обриви:

Обривите са често срещана гледка по време на стрес. Това е един от най -честите симптоми на стрес. Стресът може да предизвика много обриви в голям брой, които допълнително предизвикват дразнене. Обривите и кожните инфекции (вече обсъдени по -рано) се причиняват основно от стафилокок. Ако имунитетът ви не е правилната точка, тогава кожата ви ще стане чувствителна и това ще доведе до много неизправности в кожата ви. Леките омекотители могат да излекуват тези обриви и да премахнат дразненето. В някои случаи се е виждало, че тези обриви не са единственото нещо, те са придружени от грип или треска заедно със случайни втрисане и изпотяване.

14. Безсъние:

Всички знаем за това. Когато сте стресирани, започвате да имате недоспиване и това не е добре за вас. Така или иначе не ви помага, по -скоро ви прави по -слаби и загрява главата ви и ви кара да се сърдите.

15. Менструални проблеми:

Жените често изпитват този проблем, докато са стресирани. Изобщо не е полезно за женското тяло. Менструалният е поредица от промени, които женското тяло преживява през целия месец. Има хормонални промени, след това има овулация и т.н. Ако има прекъсване в този процес, това може да се окаже наистина вредно за жените. Следователно, те трябва да се отърват от стреса възможно най -скоро.

Стресът е един от най -често срещаните проблеми в наши дни. Някои основни симптоми на стрес са обсъдени по -горе, които могат да имат вредни ефекти върху тялото ви, ако не се отървете от стресовите проблеми навреме. Може да има други симптоми, различни от тези, но това са най -често срещаните.