Какви са причините за треска при деца – как да се лекува?

Децата обичат да играят. Те играят в градината, пясъка, калта и почти навсякъде. Ние, родителите, искаме да ги пазим защитени. Това е естествен инстинкт. Начинът, по който бебетата са в безопасност в утробата на майката. Но за съжаление не можете да ги държите завинаги в ръцете си. Трябва да ги пуснете. Не можете да попречите на децата да се забавляват.

Всичко това забавление води до много излагане на много микроби. Това излагане на милиони микроби може да причини заболявания. Виждането на детето ви да се разболее може да бъде много разбиващо сърцето.

треска при деца

Треската е вирусната болест. Това може да се дължи на много причини като бактерии, вируси, както и температура. Най -често е заразно. Но не го приемайте случайно, трябва своевременно да следите треската. Бебетата с трицифрено число могат да бъдат опасни. Трябва незабавно да ги занесете на лекар.

След шест месеца бебетата обикновено имат треска, придружена от възпалено гърло, хрема, главоболие, втрисане, болки в тялото, умора и диария. Може да искате да покажете на лекар, ако тези симптоми на треска преобладават повече от двадесет и четири часа. При по-големи деца от две години в отделения, температурата обикновено остава 2-3 дни.

При деца повишената температура означава, че имунната ни система се бори със студ или инфекция. Това означава, че имунната система се изгражда. Трябва да му дадете време. Трябва да откриете причината му като всяка инфекция или настинка или температура.

Треската има различни ефекти върху различните възрастови групи. Лекарството също се различава с възрастта. Обикновено лекарството се дава на всеки четири часа. Ако температурата се задържи след три дни, тогава трябва да направите кръвен тест. Не трябва да изпадате в паника при треска, но не трябва да рискувате.

Параметри за нормална и висока температура – Таблица за детска треска:

Треската показва някои симптоми чрез висока температура и кожни обриви по тялото на децата ви. Познавайки температурата, можем да кажем, че това е висока температура или ниска температура. Следващата диаграма ви дава представа за нормалните температури и високите температури.

Диаграма на нормалните температурни диапазони:

  • Устни диапазони: 35,5 ° C – 37,5 ° C (97,9 ° F – 99,5 ° F)
  • Обхвати на подмишниците: 36,5 ° C – 37,5 ° C (97,8 ° F – 99,5 ° F)
  • Ректални диапазони: 36,6 ° C – 38 ° C (97,9 ° F – 100,4 ° F)

Симптоми:

Причините за треска при децата са много. Ако треската е придружена от настинка, тогава нейната треска степен 1. Ако треската е придружена от диария, това може да е стомашна инфекция. Понякога треската може да има грип и сезонни ефекти. Треска с парене в урината може да бъде инфекция на урината. Треска с болка в ушите може да бъде инфекция на ухото. Ако видите сини петна по кожата или ноктите с треска, трябва да проверите за менингит. Това може да бъде фатално; следователно детето трябва незабавно да бъде отведено в спешното отделение.

Един ден те стават и играят. На следващия ден те също не могат да станат от леглото. Това може да бъде малко страшно, ако детето има астма или диабет. В такива случаи трябва да направите няколко грипни теста в рамките на 24 часа.

Има много причини за повишаване на температурата. Това може да е инфекция, нараняване и възпаление. Ето няколко изброени по -долу.

Остра треска:

Острата треска е треска, която е около 101 ° C. Той е там за по -малко от 7 дни.

Причини за треска при деца:

Респираторни инфекции като настинка, грип. Това се дължи на вируса. Това се дължи най -вече на сезонни промени и голямо количество поленови зърна, дим и прах. Количеството замърсяване на въздуха сега на ден също е една от причините.

Децата понякога пият вода от бутилките и отворените кранове. Това води до инфекция на стомаха, много пъти яденето извън храната също го причинява. Тази инфекция при връщане загрява тялото. Гастроентеритът се дължи на вирус, открит в замърсена вода и храна.

Ушната инфекция причинява треска. Нарича се Otis media. Има отделяне от ухото. Това е придружено от лека до умерена треска. Това се дължи най -вече на излагане на ухото на студен въздух и вода и е наранено.

Водата, която използваме за измиване след урина и столове, също причинява инфекция на урината. Много пъти прекалената употреба на памперси и нехигиеничната употреба на памучна пелена също причиняват инфекция на урината. Това води до повишаване на температурата. Това е предимно за ден -два. Редовното измиване на частни части с топла вода помага да се предотврати това.

Многократните ваксинации и някои лекарства причиняват повишаване на телесната температура. Тази треска е много лека и изчезва след няколко дни. Обикновено лекарите предупреждават родителите по време на поставянето на ваксината, само за да ги подготвят предварително.

Хронична треска:

Хроничната треска е треска с температура, която е трицифрена. Това е повече от 7 дни. Това може да доведе до силно отслабване и загуба на апетит. В тежки случаи може да причини мозъчно увреждане.

Причини за хронична треска при деца:

Хроничната треска може да се дължи на продължително вирусно заболяване като хепатит, туберкулоза и ХИВ.

Повтарящите се вирусни заболявания също могат да причинят хронична треска.

Много видове инфекции като хепатит, синузит и пневмония могат да причинят вирусна треска при децата. Това може да отслаби дихателните пътища. Повишената инфекция причинява висока температура.

Комар:-

Комарите причиняват заболявания като малария, денга, чикунгуня и свински грип. Тези заболявания причиняват много висока температура. Комарът пренася вируса човек на човек. Това са животозастрашаващи заболявания. Той е много разпространен в тропическите райони като порода комари в застояла вода.

Има безкрайни възможности за инфекция. WBC се бори с вирусите и бактериите, причиняващи инфекция. Това води до повишаване на телесната температура, т.е..

Можем да избегнем контакт с микроби, за да предотвратим треска. Но колко можем да избегнем. Не можем да спрем децата да играят. Също така не можем да ги следим през цялото време.

Предпазни мерки за предотвратяване на треска при деца:

Има и други начини за предотвратяване на треска при деца.

Игнорирайте храни отвън:

Храната навън е изложена на много микроби. Те се държат отворени, мухите идват и сядат на него, което го прави негоден за ядене. Понякога качеството на използваните зеленчуци и масло не е на ниво. Това причинява инфекция на стомаха и червата. Така че просто не трябва да ядем храна извън нея. Ако нямаме друг избор, освен да ядем извън храна, трябва да ядем от безопасно и сертифицирано от правителството място.

Носете подходящо топло облекло:

Много пъти поради студеното време децата се настиват, ако малките настинки без надзор могат да доведат до повишаване на температурата. Носенето на топла кърпа избягва излагането на студен вятър. Той също така спасява децата от инфекция на ушите и носа.

Използвайте чиста вода:

Много пъти вирусите влизат в тялото ни чрез вода. Трябва да използваме чиста вода за пиене, за готвене, за къпане и дори за пране на дрехи. Микробите навлизат в тялото ни чрез всякакъв вид излагане.

Избягвайте комарите:

Комарите са причина за големи заболявания, които причиняват много висока температура. Не трябва да ги оставяме да се размножават. Това означава, че никъде не трябва да има застояла вода. Можем също да използваме мрежа и спрейове, за да се предпазим от комари.

Лечения за контрол на температурата (треска) в детското тяло:

Средства за треска при деца

Колкото и да предпазваме децата си от треска, никога не можем да избегнем микробите. Ако в който и да е случай децата получат треска, могат да се случат следните средства.

1. Nsaid:

Nsaid е нестероидно противовъзпалително лекарство, което се използва за облекчаване на болката. Използва се и за намаляване на температурата. Предлага се в много видове и формули. Предимно на бебета и бебета не се дават никакви лекарства за алопатия, докато не е наистина необходимо. На малки деца се дават най -леки дози чрез суспензии и сиропи. На деца на възраст над 2 години се дават леки таблетки за дъвчене. Но повечето родители избягват лекарството, докато то наистина се наложи или само ако лекарят каже да се даде. Има странични ефекти като мозъчно увреждане, чернодробни проблеми, сърдечно -съдови проблеми и чревни увреждания.

2. Прием на течности:

Треската често причинява дехидратация сред децата. Това води до изсушаване на кожата и устните. Следователно се казва, че приема много течности. Вода, сок, студена супа, кисело мляко и лед. Това охлажда телесната температура и поддържа детето хидратирано.

3. Компрес от мокра кърпа:

Често, когато треската е с три цифри, лекарите предлагат да държите мокра кърпа върху челото. Водата, в която е потопена кърпата, е студена. Предполага се, че ще се променя от време на време. Това охлажда детето и я утешава.

4. Гъбена баня:

Най -често децата се ванят с гъба при треска. Той охлажда телесната температура през цялото време. Извършва се с леко топла до нормална вода. На всеки четири часа гъбена баня се дава на деца с много висока температура. Ако детето ви трепери, трябва да сложите одеяло, докато то се затопли, и да не правите баня с гъба.

5. Леко облекло:

Когато детето има треска, телесната температура е висока. За да се бори с тази висока температура, тялото ни е склонно да се поти, за да го охлади. Тази пот трябва да бъде напоена. Следователно лекарите винаги съветват за леки дрехи.

6. Използвайте вентилатор:

Когато децата имат температура, те не трябва да са в климатизирана стая. Проветривата стая е добра за охлаждане на висока температура. Наличието на лек вентилатор е добре за намаляване на температурата.

7. Останете на закрито:

Ако детето ви има температура, не трябва да излиза. Вятърът и излагането на слънце могат да повишат температурата. Упражненията могат да направят децата по -дехидратирани. Пълната почивка на легло винаги се препоръчва за бързо възстановяване от треска.

Треската е ежедневна болест. Но безсънните дълги нощи на дете и родител могат да бъдат много уморителни. Може да искате да знаете причината за това и повече от това бихте искали да се обадите веднага на Вашия лекар. Затова винаги е по -добре да го предотвратите. Много течност и охлаждането с мокра кърпа ще го намали.