В даден момент от живота ни се запознаваме с неприятното преживяване на болки в гърба. Болките в гърба са обичайно заболяване и само късметлия успява да го избегне напълно. Макар и често срещани, болките в гърба в никакъв случай не са незначителен здравословен проблем. Всеки случай на продължителна болка в гърба трябва да бъде проверен за основни здравословни проблеми.

Причини и причини за болки в кръста

Имайки това предвид, справедливо е само да се задълбочим в причините и причините за болките в гърба. Като се има предвид, че болките в гърба са доста обширен здравен проблем, най -добре е засега просто да се справим с болките в кръста. Според световната статистика болките в кръста са преобладаващи при възрастни на възраст между тридесет и шестдесет години. Болката в долната част на гърба се причинява от редица причини. Прочетете по -нататък, за да научите повече.

Причини за болки в долната част на гърба:

Тази статия предоставя списък на 10 причини и причини за болки в кръста.

1. Дегенеративни дискове:

Според повечето ортопедични лекари болките в долната част на гърба до голяма степен са причинени от херния или дегенеративни дискове. За да разберете по -добре това, е необходимо да разберете физиологията на долната част на гърба. Гръбначният стълб е основният компонент, който поддържа общата маса и тегло на горната част на тялото. Гръбначният стълб се състои от 30 кости, известни като прешлени, добре поставени една върху друга. Между всеки прешлен, гъбест хрущял, наречен дискове, изпълнява функцията за защита на прешлените от сблъсък помежду си. С течение на годините теглото на горната част на тялото често причинява увреждане на дисковете в долния край на гръбначния стълб. Това състояние се нарича медицинско като дегенеративни дискове. Това е една от причините за болки в кръста.

2. Дискова херния:

Дегенеративните или отслабените дискове често водят до дискова херния. Дисковете между всеки прешлен имат мек кашличен център. Отслабен диск оказва ненужен натиск върху този мек център, което води до излизане на центъра на диска. Това е медицинско известно като херния или скъсани дискове, които са друга причина за болки в кръста. Изпъкналият център по -често притиска чувствителните нерви, което води до силна болка. Често е известно, че тази болка се простира до краката. Това състояние обикновено се диагностицира като ишиас. Това е една от причините за болки в кръста.

3. Остеопороза:

Въпреки че е доста често срещана при мъжете, остеопорозата често се нарича болест на жената. Остеопорозата е често срещан продукт от намалена здравина на костите и стареене. Известно е, че тази намалена здравина на костите причинява счупване и счупване на костите и засяга ключови области като ръцете, бедрата и гърба. При жените рискът от остеопороза се увеличава поради изчерпаните нива на естроген. Остеопорозата често причинява болки в гърба поради компресирани фрактури на костите на гърба. При остеопороза тази болка може да не се усети отначало, но в крайна сметка ще доведе до нея. Това е една от причините за болки в кръста.

4. Сколиоза:

Докато болките в гърба засягат предимно възрастни, сколиозата е състояние, за което е известно, че засяга деца и тийнейджъри. Отново момичетата са по -засегнати от това състояние, отколкото момчетата. Сколиозата обикновено се характеризира с анормално изкривяване на гръбначния мозък. Физиологично гръбначният мозък трябва да е прав, но хората, страдащи от сколиоза, имат необичайно извити гръбначни мозъци с извивка нагоре в горната част на гърба и вътрешна кривина в долната част на гърба. Сколиозата може да бъде или резултат от вроден дефект, или причинена от нараняване и заболяване. Това е една от причините за болки в кръста.

5. Диабет:

Връщайки се отново към по -възрастните хора, диабетът е друг често срещан фактор при възрастните, който може да причини болки в кръста. Това е така, защото големите количества инсулин доста често водят до възпаление на ставите и тъканите, като по този начин носят цялата болка наред като недостатък освен диабет. Трябва също така да отбележите, че диабетът също влияе върху метаболизма, като по този начин ви кара да наддавате на тегло и това е една от най -честите причини за болки в гърба. За да не позволите на диабета да ви надделее, непрекъснато проверявайте приема на захар и ако сте под лекарства, никога не пропускайте дозата си. Това е една от причините за болки в кръста.

6. Притиснати нерви:

Известно е също, че притиснатите или притиснати нерви причиняват болки в кръста. Идентифицирането на болки в долната част на гърба поради притиснати нерви е сравнително по -лесно, тъй като често е придружено от треска и невъзможност за овладяване на пикочния мехур. Това е една от причините за болки в кръста.

7. Артрит:

Причините за болки в долната част на гърба не могат да оставят артрита без черта. Това е една от най -запалителните причини за гръбначни болки и болки в гърба. В нормални случаи упражненията поддържат болките в гърба под контрол, но понякога излизат извън контрол и се нуждаят от операция, за да предотвратят артрита да доведе до опасни състояния. Артритът е от много видове и обикновено се причинява от скованост в мускулите, дължаща се на старостта или наднорменото тегло. Понякога артритът може да доведе до допълнително стесняване на малкото пространство около гръбначния ви мозък, което води до състояние, наречено гръбначна стеноза. Това е хронично заболяване, което означава, че няма начин да се отървете от болките в гърба за постоянно, но използвайте мерки, за да държите под контрол възпалението на тъканите. Храненето здравословно и поддържането на правилната стойка обикновено работи за този симптом. Това е една от причините за болки в кръста.

8. Навяхване на мускулите:

Напреженията на мускулите и лигаментите често са тежка причина за болки в кръста. Освен това, когато редовно вдигате тежести или седите в неудобни позиции, внезапното движение може да доведе до натоварване на тъканите, като по този начин изпраща остра болка в гръбначния стълб. Напреженията на гърба са доста често срещани и не са нечувани. Това обикновено може да се прояви, ако се натрупа мускулно напрежение. В такива случаи масажите и акупунктурата работят най -добре, но упражненията също могат да помогнат за сбогуване с тези упорити внезапни болки, които водят до болезнените мускулни спазми. Прилагайте пакети с лед, ако има тежко възпаление, докато не го проверите от лекаря за основни проблеми. Това е една от причините за болки в кръста.

9. Неправилност на скелета:

Болката в гърба в тези случаи възниква поради аномалия в гръбначния стълб. Често, ако подравняването на гръбначния стълб не е направено правилно и той продължава да се извива настрани, като по този начин причинява болка, ако в тази област се появи растеж. Понякога болката е не само тежка, но и сериозна. Ако искате да поддържате гръбнака си под контрол, периодично правете лумбални пункции, за да знаете не само здравето на нервната си система, но и здравето на хорда. Ако има необичаен растеж, това често води до сколиоза, състояние, което е било обсъждано по -рано и може да има обезпокоителни болки, които продължават да идват и да си отиват. Това е една от причините за болки в кръста.

10. Синдром на Cauda Equina:

Причините за болки в долната част на гърба при жените са много, но това рядко заболяване е по -често при пола. Това е проблем с нервния корен и не може да бъде открит, докато състоянието не е тежко. При синдрома на опашното конче нервните окончания, които се намират в долната част на гръбначния мозък, са под налягане. Причината за това може да бъде проблем с подравняването, но симптомът обикновено е болка в долната част на гърба при възрастни. Появяват се допълнителни проблеми като проблеми с червата и нарушения на функцията на пикочния мехур, като по този начин помагат на лекарите да разграничат този симптом от другите причини за болки в гърба. Има и изтръпване в ануса и слабост около краката. Е, ако не се предостави спешно лечение, доста често пациентът рискува да загуби нервна функция в долната част на тялото. Това е една от причините за болки в кръста.

Така че, сега, когато сте запознати с най -честите причини за болки в долната част на гърба, категоризирането на болката ви и знанието точно какъв може да е проблемът би трябвало да ви е по -лесно.