Сърцето е биещата се плът от мускули и вени, оформена вляво, затворена от гръдните ни кости. Двигателят, който изпомпва кръв към ъглите на тялото, като по този начин ни поддържа живи и здрави, е мускулесто тяло, наподобяващо размера на затворен юмрук. Ежедневно богата кръв, обогатена с кислород, преминава през една от артериите, наречена коронарна артерия, и достига до сърцето, откъдето се изпомпва в останалите части.

Често понякога се създава ситуация, наречена коронарна тромбоза, при която поради неизправност на кръвоснабдяващата артерия, част от сърцето не може да получи необходимото количество кръв. Това също води до липса на кислород, тъй като прясната кръв, която се носи, обикновено е пълна с кислород. Ако това състояние продължава дълго, част от сърдечния мускул започва да умира, причинявайки масивна атака, която с обикновени думи наричаме инфаркт.

Причини и симптоми на сърдечен удар

Инфаркт на миокарда, още един медицински термин за инфаркт, следователно е класифициран като едно от най -смъртоносните заболявания, които наистина ви лекуват, но наистина е лечимо, но ако на сърцето не се наложи подходящо лечение, щетите вероятно ще бъдат необратими. Всички инфаркти са в резултат на загуба на кръвоснабдяване на част от сърцето. Интензивността на увреждането е правопропорционална на засегнатото пространство, което означава повече отслабващи сърдечни мускули, толкова по -тежка е атаката ви. Това също слабо зависи от пространството, взето от атаката до лечението. Ако се удължи, това води до нарастване на тежестта.

Често много от инфарктите са включени като случай на ИБС, коронарна болест на сърцето, при която подобно на восък вещество изпълва артерията за постепенен процес. Този восъчен елемент, наречен чума, с течение на времето се натрупва в артерията, създавайки ситуация, наречена атеросклероза и след като се насити, се отваря, причинявайки разкъсването, за да блокира притока на кръв. Следователно този вид сърдечно заболяване е обвинено от чумата. По -често, инфаркт понякога може да бъде причинен от внезапно стягане на коронарната артерия поради спазъм, който прекъсва кръвоснабдяването. Докато случаите на ИБС отнемат време за атака, спамирането на мускулите е внезапно и животозастрашаващо.

Причини и симптоми на сърдечен удар:

Тази статия обяснява нещо важно за причините и симптомите на инфаркт, което ще ви помогне да предприемете действия за лечение, преди да страдате.

Причини за сърдечен удар:

Ето някои от причините и причините, поради които може да рискувате сърдечен удар.

1. Ангина причинява сърдечен удар:

Много хора имат това заболяване, наречено ангина, което е подобно на случай на инфаркт, при който способността на сърцето да получава свеж кислород и кръв е засегната, причинявайки ситуация, подобна на пристъп. Следователно хората, страдащи от стенокардия, могат да бъдат силно заподозрени за инфаркти. Между тези две има тънка тънка линия и е трудно да се каже кога границата е пресечена. Въпреки това, в случай на ангина, лекарствата ще отпуснат мускулите, докато атаката няма да бъде ограничена с прости лекарства.

2. Затлъстяването причинява сърдечни заболявания:

Едно от широко разпространените притеснения на този свят е нарастването на затлъстяването с астрономически темпове, което в наши дни е по -тежко, забелязано сред децата. Лекарите смятат, че запушването на тези артерии от мастните клетки също може да бъде причина, поради която детето може да получи и сърдечен удар. Същото важи и за възрастните със затлъстяване.

3. Възраст:

Когато вие като жена сте изкарали 55 години от живота си здрави, сега е моментът да изпаднете в паника, тъй като най -голямата ключова дума, свързана със сърдечни пристъпи и сърдечни заболявания, е възрастовият фактор, стари, за да бъдем точни. При мъжете залогът е много по -висок, тъй като едва на 45 или повече години мъж може да стане жертва на инфаркт. След като прагът на средната Ви възраст е прекрачен, шансовете да станете жертва на сърдечни проблеми са често срещан сценарий. Всъщност лекарите свързват отстъпващите линии на косата и бръчките със сърдечни пристъпи и заболявания.

4. Сърдечен удар, причинен от рецидив след стент:

Хората, които преди това са били лекувани от сърдечна недостатъчност, са изложени на по -голям риск от пристъп. Това е така, защото със сърдечния удар в същото време артериите, възстановени сега от тъканите на белега, са слаби и склонни към запушване повече от всякога.

5. Причини за начин на живот за провал на слуха:

Начинът, по който водите начина си на живот, е голяма причина защо може да сте жертва на инфаркт. Когато човек е под огромен натиск и стрес за продължителен период от време, той става заподозрян за инфаркт. След това има пациенти с хипертония с често тревожни пристъпи и след това верижни пушачи. Вашият начин на живот определя състоянието на сърцето ви. Но преди да се стигне до такава тежка ситуация, в тялото ни се изпитват определени симптоми, които обявяват входящите атаки.

6. Без дъх:

Недостигът на въздух или диспнея е често срещан симптом, който човек изпитва преди пристъп, когато това сложно усещане за тежест продължава върху гърдите ви, което прави нормалното дишане затруднено. Следователно ще останете без дъх и ще задържите за повече, като използвате повече от сърдечните си мускули. Това от своя страна оказва по -голям натиск върху артерията, която ги доставя.

7. Болка:

Още един симптом е очевидната болка в гърдите, лека или тежка в зависимост от вече претърпените щети. Тази болка обявява предстоящия инфаркт.

8. Студена пот:

На въпроса пациентите, страдащи от инфаркт, казват, че се чувстват потни и лепкави, но не и горещи, тъй като потта е хладна по природа и консистенцията е лепкава, което ги прави лепкави. Дори под променлив ток изпотяването продължава.

9. Замаяност:

Това от личен опит и от устата на лекаря е често срещан признак, при който пациентът е свързан с език и преобладава неясната реч. Заедно с това идва и замаяност, при която той или тя чувства, че всеки момент ще припадне или ще се срине.

10. Гадене:

С виене на свят и недостиг на въздух, съставени от лепкава пот, тялото ни в такъв момент се чувства по -зле от всякога. Това може да доведе до гадене, когато човек или лае, или получава усещане за постоянно повръщане.

Чести симптоми на сърдечен удар:

Ето някои от най -честите признаци и симптоми на инфаркт. Препоръчва се да преминете през тях правилно, за да можете да разберете дали имате сърдечен удар или не, ако се появят тези симптоми.

Вярно е, че симптомите на инфаркт варират от човек на човек. Ето някои от основните симптоми на инфаркт.

1. Налягане:

Този знак за инфаркт е един от онези сърдечни симптоми, които е преживял всеки сърдечен пациент, преживял инфаркт. Повишаването на кръвното налягане по време на инфаркт и това е индикация, че може да имате тежък сърдечен удар. Много хора са преживели сърдечен удар, като са останали напълно спокойни и са дишали правилно.

Има малки и големи сърдечни пристъпи. Като цяло, по време на леки сърдечни пристъпи, няма силен натиск върху сърцето. Хората все още биха могли да преживеят атаката, като приемат някои мерки предварително. В старите времена инфарктът беше шок за почти всички. Но в съвременните времена има много начини да оцелеете след атаката.

2. Стегнатост в гърдите:

Друг често срещан симптом на инфаркт е усещането за стягане в гърдите. Човек ще се чувства така, сякаш гърдите са стегнати и вътре има действащ фактор на притискане. Това е доста естествен симптом и много хора със сърдечни заболявания знаят за това. Няма прекъсване на това чувство и този проблем определено ще ви изнерви и ще намали шансовете за оцеляване по време на атаката.

Поради тази причина ще трябва да бъдете особено внимателни, когато видите или почувствате този симптом. Много възрастни хора не могат да преживеят инфаркта, тъй като не осъзнават това и не знаят какво да правят в този момент.

3. Студената пот е индикатор за сърдечен удар:

Човек ще се поти предварително, когато ще получи инфаркт. Потта ще бъде студена и това е индикация за инфаркт. Определено можете да почувствате как потта пада от челото ви, което ще бъде студено. След това трябва да подготвите ума си и да мислите положително. Ще трябва да имате манталитет, който да ви помогне да преживеете атаката. Ще трябва да успокоите ума си и да подготвите тялото си, тъй като ще се влоши, ако имате слаб ум и сърце. Всичко е в ума. Ако умът знае, че тялото може да го поеме, надявам се, че ще живеете след атаката.

4. Умора:

Ще се чувствате уморени точно преди атаката. Това е важен симптом на сърдечен удар. Мускулната болка често е признак, когато става въпрос за инфаркт. Това също е симптом на сърдечен арест. Мускулните тъкани стават слаби и студени и спират да функционират. Наред с неправилния приток на кръв към сърцето, няма и подходящ приток на кръв към мускулите. Накратко, тялото отслабва и човек не е в състояние да направи нещо, което е обичайно за почти всички, където и смъртта е неизбежна.

5. Болка в горната част на гърба:

Не бъркайте тази точка с умора. Болката в горната част на гърба е един от най -популярните симптоми на инфаркт. Според редица хора има възпаление в горната част на гърба, тъй като сърцето е част от горната част на тялото и по някакъв начин тези две са свързани. Това обаче е един от най -честите признаци и почти всеки, който е преживял инфаркт, се е сблъсквал с него.

Болката в тази част на тялото ще започне малко преди атаката. Човек може да разпознае дали той или тя ще получи инфаркт или не.

6. Болка в ръката:

Болката както в горната част на ръцете, така и в долната част на ръцете е симптом на инфаркт. Ще има непоносима болка в ръцете и това е знак за инфаркт. Поради неправилно кръвообращение, ще има и умора в ръцете. Те ще се затоплят и ще има прекомерна болка, особено в ставите. Този, който вече има общи проблеми, може по някакъв начин да направи представа за какво се занимава.

Ако има болка в ръцете, тогава човек дори не може да движи или функционира правилно и дори не може да спаси необходимото по време на атаката, което отново увеличава шансовете за смърт.

7. Лошо храносмилане:

Стомашните проблеми са много добре свързани с лошо сърдечно състояние. Човек ще изпита проблеми с храносмилането преди инфаркт. Стомахът ще остане разстроен и няма да функционира както трябва. След като се запознае с този симптом, се очаква човек да разбере дали той или тя ще получи инфаркт или не.

8. Повръщане:

Друг популярен симптом на сърдечен удар е повръщане. Човек ще повръща доста често, когато е на път да получи сърдечен удар. Причината за този симптом все още не е известна. Никой не е открил конкретната причина зад повръщането. Това е само симптом на инфаркт и е доста естествено. Повечето хора, които ще получат инфаркт, ще изпитат този симптом и така те ще могат да знаят за атаката предварително. Тъй като лошото храносмилане е симптом на сърдечен удар, то често е придружено и от проблеми с повръщане.

9. Тревожност:

Човек лесно ще се разтревожи, преди да получи инфаркт. Този типичен симптом на сърдечен удар се обучава на децата, когато са на училище, чрез научни книги. Това е най -честият симптом на инфаркт при жените. Много жени изпитват чувство на страх точно преди атаката. Страхът е реален и отслабва сърцето им и намалява възможностите им за оцеляване. Това е важен знак и това е времето, когато човек трябва да бъде напълно спокоен и да намали вътрешното безпокойство. Въпреки че в повечето случаи смъртта беше единственият резултат.

10. Болка в зъбите и челюстта:

И мъжете, и жените ще изпитват зъбна болка преди инфаркт. Ще има огромна болка в зъба и челюстите. Този класически симптом на сърдечен удар често е придружен и от главоболие (обсъдено по -рано).