Стомашен грип! Какво е стомашен грип? Мисля, че има много хора, които не са запознати със стомашния грип. Така че е много важно да знаете за факта на стомашния грип. При състояние, при което вашето дете бързо получи диария плюс повръщане, плюс това се оплаква от болки в корема, може би си мислите, „стомашен грип.“ Така че в тази статия обсъждаме симптомите на стомашния грип и техните причини.

симптоми на стомашен грип

„Гастроентерит“ е друго име на стомашен грип и се определя като инфекция на стомашните черва. Грипът, или грипът, е различен. Почти никога не причинява стомашни проблеми. Вирусният гастроентерит се нарича още „стомашен грип“. Той е масово разпространен, особено при деца, освен това е много заразен. Освен това бактериалният гастроентерит е признат за „хранително отравяне“ плюс се причинява от храна, която е била настроена иначе обидно.

Симптоми на стомашен грип:

1. Стомашният грип може да бъде тежък, когато хората не могат да пият достатъчно течности, за да разменят липсващото по време на повръщане плюс диария, особено при бебета, възрастни хора, малки деца и хора със слаба имунна система.

2. Основната индикация за гастроентерит е диария (без кръв). Гаденето, болестта и някои коремни спазми могат да присъстват на диарията; лека температура (около 100 F или 37.77 C), главоболие, втрисане плюс мускулни болки заедно с чувство на умора може да се появи при някои индивиди.

3. Болестта обикновено трае около 2 до 5 дни плюс започване на определяне. Жестокият гастроентерит означава, че човек има символи на дехидратация: това е медицинска катастрофа.

4. Понякога се различават, отказват да ядат по друг начин или са много дехидратирани, освен това повишено или ниско или без производство на урина. Загуба на тегло, повръщане, умора, прищипване на кожата, прекалена жажда или сухота в устата заедно с намалено пиене на течности.

5. Действията на червата обикновено са хлабави и воднисти; обаче обикновено няма слуз или кръв.

6. Дехидратацията е друг симптом на гастроентерит.

7. Признаци за мека липса на хидратация могат да включват жажда или сухота в устата, замаяност, липса на жизненост и мозъчни болки

8. Показанията за крайна липса на хидратация могат да включват мускулни спазми, депресирани очи, липса на уриниране и висока честота на пулса.

9. През повечето време няма убедителни причини да посетите вашия специалист. Но ако симптомите продължават по -дълго време, тогава трябва да посетите Вашия лекар.

10. Освен това трябва да посетите лекаря, ако сте на повече от 65 години или ако сте бременна и имате изтощена неуязвима рамка, породена от друго състояние като ХИВ.

Причини за стомашен грип:

Вирусите, които причиняват стомашен грип (вирусен гастроентерит), развалят клетките в обвивката на тънките черва. Следователно течностите, изтичащи от клетките в червата, освен това водят до водна диария. 4 вида вируси причиняват почти всички стомашни грипове (вирусен гастроентерит).

 1. Аденовирус:

Това се случва най -вече при деца на възраст под 2 години. От 49 вида аденовируси, един щам засяга стомашно -чревния тракт, причинява повръщане плюс диария. Показанията се появяват класически 1 седмица след експозицията. Аденовирусната инфекция се среща целогодишно.

2. Ротавирус:

Това е основната причина при деца на възраст от 3 до 15 месеца плюс най -честата причина за диария при деца на възраст под 5 години. Ротавирусът класически причинява повръщане плюс водна диария в продължение на 3 до 8 дни, заедно с повишена температура плюс коремна болка. Ротавирусът може да зарази и възрастни, които са в близък контакт от заразени деца; показанията при възрастни обаче са по -леки.

3. Астровирус:

Това също заразява главно кърмачета и малки деца, старите. Този вирус е почти всички активни през зимните месеци. Повръщане плюс диария се появяват в рамките на 1 до 3 дни на експозиция.

4. Калицивируси:

Той основава инфекцията при хора от всички възрасти. Тази фамилна единица вируси е разделена на 4 типа, като норовирусите са почти всички често срещани и най -отговорни за заразяването на хора. Заразените хора изпитват повръщане плюс диария, главоболие, умора плюс понякога мускулни болки. Индикацията се появява в рамките на 1 до 3 дни от контакта.

5. Вирусно предаване:

Населението може да получи вирусите по време на близък контакт от заразени индивиди, като им разпределя храната, напитките, приспособленията за ядене по друг начин, или като яде храна или напитки, които са заразени с вируса. Норовирусите, които са придирчиви, се разпространяват класически към други хора чрез контакт чрез изпражнения или и повръщане на заразени хора плюс заразена вода отстрани преди храна, особено стриди от мръсни води.

6. Норовирус:

Норовирусът е най-широко признатата причина за вирусен гастроентерит при възрастни. Понякога се споменава за „зимната грешка“, тъй като има тенденция да бъде повече навсякъде сред зимните месеци.

Инфекцията е излязла в изпражненията на някой със замърсяване и ако индивидът не си измие ръцете, след като се насочи към тоалетната, инфекцията може да бъде заменена с всякакви повърхности, хранителни материали или предмети, които докосне. Има широк спектър от видове норовируси и е възможно да получите няколко пъти норовирусно заболяване. Това се основава на факта, че всяка безопасност за болестта, която създавате след боледуване, продължава само няколко месеца.

8. Отравяне с храни:

Повечето бактериални замърсявания, които причиняват гастроентерит, са следствие от увреждане на храната. Замърсяването с микроскопични организми може да се случи на всеки етап по време на приготвяне на храна или готвене.

Изследователите в региони с лошо ниво на канализация и чистота на водата също са изложени на опасност от създаване на гастроентерит. Това често е известно като „отпуснатост на червата на изследователя“. Различните причини включват паразита ентамеба и бактерията шигела.