Сред мускулните проблеми този, който е доста често срещан в днешно време, особено сред хората на средна възраст, е този на болки в коляното. Болките в коляното също се наблюдават често при жени на възраст 40-55 години. Без значение какво, болката в коляното определено е един от дискомфортните и неприятни проблеми, през които можете да преминете. Въпреки това, за да се придържаме към ефективни и видими лечения, човек трябва да знае добре не само признаците и симптомите, но и основните причини. Добрите познания за причините за болки в коляното също могат да помогнат за предотвратяване на ситуацията до голяма степен.

Причини за болки в коляното

За всички, които искат да получат идеи за болки в коляното, това ръководство по -долу има някои от най -добрите и гарантираните причини, свързани с неразположението. Проверете ги добре, за да научите повече.

Причини за болка в коляното:

1. Тендонит:

Отокът в сухожилието на краката, известен също като тендинит, е една от най -добрите причини, която е пряко свързана с проблемите с болката в коляното редовно. Обикновено тази болезненост и възпаление се случват поради прекомерна употреба на сухожилията.

2. Остри наранявания:

Разкъсаните връзки и счупените кости са някои от многото примери за остри наранявания в областта на коляното, които лесно могат да доведат до проблеми с болката в коляното. Това е нещо, което причинява неразположение по изключителен начин.

3. Дислокация:

Често срещана сцена, наблюдавана при много хора, е костната дислокация. Това може да се случи във всяка част на тялото, включително коляното. В случая на коляното, когато пателата, която е триъгълната кост, която покрива областта, се плъзга, се причинява дислокация и следователно води до болка в коляното.

4. Болка в тазобедрената става или стъпалото:

Всяка от долните части на тялото, като бедрото или стъпалото, може да бъде под постоянен натиск и болка. Според специалистите болката в тези области може да доведе и до същото в коляното. Това се дължи единствено на това, че ходите в различен стил, за да избегнете болка в тазобедрената става и стъпалото, която води до стрес върху коляното.

5. Бурсит:

Бурса е медицински термин, който се използва за торбичка с течност, която действа по -скоро като възглавница за ставите, за да ги предпази от всякакви повреди или инциденти. Това присъства и в коляното. Прекомерната употреба, паданията и завоите могат да доведат до дразнене на бурсата, както и до подуване и болка. Това води и до болка в коляното.

6. Проблеми със синдрома на медиалната Plica:

Сгъването на тъканите, известно също като plica в ставите, може много пъти да се сблъска с дразнене поради прекомерна употреба на коленете и прекомерен натиск, който причинява подуване, както и болка.

7. Някои медицински състояния:

Артритът например е един от най -разпространените проблеми в днешно време, особено сред жените, който причинява болка в коляното. Това се дължи единствено на пролуката между костите, която намалява поради постоянен натиск и причинява триене. Инфекциите от определени видове също могат да доведат до същия проблем с болката в коляното поради възпаление и болезненост, които носят инфекциите.

8. Синдром на илиотична лента:

Здрава тъкан, илиотичната лента започва от бедрото и тече до пищяла. Е, отново, прекомерната употреба на зоната може да доведе до дразнене, подуване и възпаление в областта, което води до много проблеми, включително болка в коляното. Това е една от известните причини за проблеми с коляното според известни специалисти.

9. Нарязани кости:

Много пъти се случва така, че всякакъв вид нараняване може да доведе до напукване на костите или на хрущяла. Те отново могат да заседнат в ставите и да доведат до замръзване на костите. Причинява подуване, както и болки в коляното.