Лошите хигиенни условия могат да доведат до натрупване на насекоми, главно комари във и около вашия район, което е основният предвестник на болестта денга. Това се свързва главно с ухапвания от комари, при които вирусът на денга се предава от комара към вас чрез кръвта, след което симптомите започват да се проявяват. Има главно четири различни вируса на денга, които се държат отговорни за предаването на това заболяване. След като това бъде въведено в кръвта ви, вие като човек можете да повлияете на друг човек чрез предаване или преливане. Денге в ранна възраст все още не е фатално заболяване, така че внимавайте за съответните симптоми.

Причини и симптоми на денга

Симптомите на денга при деца:

1. Треска:

Един от най -честите симптоми, наблюдавани при дете, страдащо от денга, е треска, която започва леко и след това се увеличава. След като вирусът е заразен в тялото, често има малка инкубационна празнина, в която вирусът се развива, за да образува болестта. Междувременно треската трябва да се показва и да се увеличава малко всеки ден.

2. Болка:

Обикновено треската е последвана от силна болка в тялото, при която можете да почувствате как втрисането се стича по гръбнака на вашето дете. Подобно на треската, болката в тялото постепенно се увеличава. Това се дължи главно на това, че треската влияе върху тялото на вашето дете. С течение на времето болките в ставите могат дори да доведат до леко подуване или зачервяване на ставите, което не е нищо фатално, но притеснително.

3. Обикновена настинка:

Още един симптом на денга при децата може да бъде под формата на обикновена настинка. Това без съмнение е придружено от треска. При продължаваща болка в тялото обикновената настинка обикновено води до поредица от суха, но интензивна кашлица. Може да последва хрема. За да спрете обикновената настинка да нахлуе по -навътре в тялото, използвайте обичайните методи за напълване на парна купа супа и вземете предпазни мерки от настинка.

4. Обрив по тялото:

Обривите по тялото могат да бъдат под формата на малки засилени червени обриви, особено в областта на гърба и гърдите. Зачервяването на обрива се усилва само от треската и обикновената настинка помага не по -малко. Винаги питайте семейния си лекар за антисептичен крем или масло, което може да се приложи на място. Уверете се, че обривите не са надраскани, за да се избегне инфекция.

5. Пулсиращи главоболия:

Симптомът на денга при вашето дете може също да съпътства лош случай на главоболие. Треската и обривът заедно с това силно главоболие се наричат ​​триада на денга, която е точно трите основни симптома на жертва на денга. В такива моменти изберете малко задълбочен масаж за вашето дете, който може да му осигури моментния покой.

6. Гадене:

Гаденето или повръщането са още един симптом, при който детето може да развие определен проблем с храненето. Той се дистанцира с храната си и често се оплаква от гадене. Понякога това може да е просто чувство, но много пъти всъщност се е виждало, че детето подлежи на повръщане веднага след хранене.

7. Падане на имунитета:

С повишена температура и вирус на денга, които се роят в кръвта ви, имунитетът ви се понижава, защото тялото пада и в този момент тялото ви трябва да бъде защитено от други вируси, които тялото лесно би взело.

8. Сърбеж:

Друг симптом на денга при деца трябва да бъде внимателен при сърбеж около червените подути обриви. Ненужното надраскване или триене по обривите може просто да доведе до инфекция.

9. DHF:

DHF означава Хеморагична треска на денга, която започва с обикновена коремна болка, но може да ескалира колапс в кръвоносната система.