Een sjaal is een kledingstuk dat zeker een hit is bij zowel mannen als vrouwen. Omdat wollen sjaals alleen in de winter worden gebruikt, vinden we elk jaar een verscheidenheid aan stijlen en patronen. Effen, gestreept, gedessineerd, gekabeld, gedraaid, kap – er zijn talloze stijlen waaruit u kunt kiezen. Hier zullen we weten hoe we een sjaal kunnen breien. Dus maak je klaar om een ​​aantal geweldige patronen van gebreide sjaal te kiezen.

Hoe een sjaal te breien:

De eerste stap bij het breien van sjaals is het opzetten van de steken.

Eerste lus gieten:

Eerste lus casten

Eerste opzetsteek – De basisrij heeft de opzetsteken. Maak voor het opzetten eerst een schuifknoop – maak een lus van het garen en plaats het op een van de naalden en trek aan het garen om het strak te maken.

Hoe u andere steken kunt zetten met één naald:

Hoe u andere steken kunt werpen met één naald

Voor het opzetten van het resterende aantal steken, neemt u de bewerking van de schuifknoop en vormt u een lus. Zorg er wel voor dat je niet het garen van de staart neemt. Nadat u de lus hebt gevormd, geeft u deze door aan de naald en trekt u het garen strak.

Hoe u steken opzet met twee naalden:

Steken opzetten met twee naalden

Voor het opzetten kunt u ook een naald met de steken in de linkerhand houden en de andere in de rechterhand. Haal vervolgens het werkgaren van de garenbol over uw linker wijsvinger. Je kunt je andere vingers gebruiken om het werkende garen in je linkerhandpalm te vangen. Steek de naald in de rechterhand omhoog door de bovenste lus van de linkernaald. Drapeer het garen over de rechternaald en haal de lus er vanaf de voorkant door en leg deze op de linkernaald. Verwijder de rechter naald en trek de draad strak. herhaal deze stap totdat u het vereiste aantal steken heeft opgezet.

Hoe te breien:

Voor de gebreide steek moet de naald met de opzetsteken in de linkerhand zijn. Wikkel nu het garen van de bol i. e. werkgaren, rond de linker wijsvinger en houd het aan de achterkant van de naald op de linkerhand. Steek de punt van de naald in de rechterhand van voren naar achteren in de eerste opzet en open de steek een beetje. Neem het werkgaren met de rechternaald en haal door de geopende steek. De opzetsteek op de linkernaald moet eraf worden gehaald en houd de middelvinger bij de tweede opzetsteek zodat deze er niet afglijdt. De nieuw gevormde gebreide steek bevindt zich op de rechternaald. Ga door tot alle steken op de linkernaald leeg zijn. Geef nu de naald met de steken door, van de rechterhand naar de linkerhand.

Hoe te averechts:

Hoe te spoelen

De volgende soort steek is de averechte steek. Het is anders dan de gebreide steek. In de averechte steek zit het werkende garen aan de voorkant in plaats van aan de achterkant van je project. De naald moet van achter naar voren worden ingebracht in plaats van van voren naar achteren. De naald met de opzetsteken zit weer in je linkerhand. Het werkgaren moet om uw wijsvinger worden gewikkeld en vooraan worden vastgehouden. Steek de naald in de rechterhand van achteren naar voren in de eerste opzet en open deze een beetje. Leid het werkgaren van voren naar achteren over de naald en duw het werkgaren door de opzet. Haal de opzetsteek van de linkernaald af en zorg er natuurlijk voor dat de tweede steek er niet afglijdt. De steek op de rechternaald is de nieuw gevormde averechte steek.

Beste gebreide sjaalpatronen:

Nu je de basis gebreide en averechte steken kent, zijn hier een paar soorten gebreide sjaals die je kunt uitproberen om te breien.

1. Gestreepte sjaal:

Gestreepte Sjaal

Dit zijn eenvoudige sjaalbreipatronen en perfect voor de eerste poging van een beginner. Het garen dat geschikt is voor dit soort gebreide sjaal is een 10 draads garen. Er kunnen twee gekleurde garens naar keuze worden genomen. Het patroon is zo eenvoudig dat je kunt breien terwijl je op reis bent of zelfs terwijl je tv kijkt

2. Supersnelle kanten sjaal:

Supersnelle kanten sjaal:

Het basiskantpatroon dat voor dit soort sjaal wordt gebruikt, is heel gemakkelijk en snel te breien. Deze Super-Fast Lace is een makkelijk te breien sjaal maar zeer elegant om te dragen. U kunt uw eigen kleurkeuze gebruiken om een ​​mooie blend te maken. Dus ga je gang, breiers, probeer dit prachtige patroon eens uit.

3. Dauwdruppelsjaal:

Dauwdruppel Sjaal

De Dewdrop Scarf is een grof gebreide sjaal. Het ziet er het beste uit als het wordt gebreid met neutrale kleuren. Dit is een snel breipatroon dat heel gemakkelijk is voor een beginner. Deze sjaal is zeer stijlvol en houdt je warm in de koude winters.

4. Peacock Jewel-sjaal:

Peacock Juwelen Sjaal

De Peacock Jewel Scarf is een zeer lichte en delicate sjaal. Deze gemakkelijk gebreide sjaal is voor de gemiddelde breister. Het gebruikte garen is een glanzende dunne pauwkleurige.

5. Paarse Infinity-sjaal:

Paarse Infinity Sjaal

Deze grote gebreide sjaal is absoluut opmerkelijk mooi. Gebruik een tweekleurige sjaal, vooral een schaduwrijke, zodat het patroon er broos uitziet. Het breipatroon is van open weefsel. De breisteken voor sjaals zijn 360, maar het patroon is heel eenvoudig. Dit patroon kan zowel als een col als een kortere sjaal worden gedrapeerd.

6. Lange herensjaal:

Lange herensjaal

Deze herensjaal is ongeveer 7 inch breed en 68 inch lang. Het is een schattige warme sjaal en ziet er ook nog eens geweldig uit. Een 10 draads garen geeft een beter effect. Kleuren kunnen naar eigen keuze worden gekozen, maar de dennenkleurige kleur past goed bij alle outfits.

7. Magische kanten breisjaal:

Magische kanten gebreide sjaal

Dit is een unieke sjaal. Het patroon is willekeurig en is leuk en spannend om te maken. Het patroon maakt de sjaal licht en luchtig en is ook geschikt voor zomers gebruik. Je zou dit soort graag nog een keer willen maken. Het gebruikte garen is van super fijn materiaal om de sjaal dun te maken.

8. Gebreide sjaal met knopen:

Gebreide sjaal met knopen

Dit is een prachtige sjaal om op jeans te dragen. Het is een grof gebreid sjaalpatroon met een driehoekige vorm en bezaaid met kingsize knopen. De franjes aan de uiteinden geven een cowboy-look. Het breipatroon is heel eenvoudig en gemakkelijk te maken. Dit is een perfect patroon voor beginners om in handen te krijgen.

9. Feestomslagdoek:

Feestomslagdoek

Dit patroon is zo eenvoudig en eenvoudig dat het nauwelijks een uur duurt om te maken. Dus als je naar een feestje moet en geen omslagdoek hebt, maak je geen zorgen, pak je breinaalden en maak er een voor jezelf. Het enige dat u hoeft te weten, is de gebreide en averechte steek.

Sjaals die zijn gebreid, zullen altijd in stijl zijn. Op internet zijn talloze breipatronen te vinden die makkelijk te volgen en ook nog eens snel te maken zijn. Er zijn tal van soorten garens en stijlen. Als je eenmaal de basis leert kennen, is de rest eenvoudig.