Скъпоценните камъни са минерални кристали, които могат да бъдат изрязани и оформени, за да направят бижута и други украшения. Скъпоценните камъни обикновено са твърди, но меките минерали се използват и в бижутата поради тяхната естетическа стойност. Много камъни са редки, което прави скъпоценни бижута от камък. Докато повечето камъни се намират в природата, някои могат да бъдат създадени и изкуствено. В съвремието някои от скъпоценните камъни са- диамант, рубин, сапфир, изумруд, кварц, аметист и тюркоаз.

Красиви дизайни на бижута от камък:

Ето най -добрите 9 дизайна на бижута от камък, както следва.

1. Комплект бижута от американски диамантен камък:

Комплект бижута от американски диамантен камък

Диамантите са най -скъпоценните камъни. Те са най -редките и красиви. С право се наричат ​​„най -добрият приятел на жената“. Този комплект е на диамантена основа с полускъпоценни камъни. Може да се носи от булката в деня на сватбата. Сложният дизайн му придава величествен вид и със сигурност ще открадне вниманието на всички. Това е един от най -добрите дизайни на бижута от камък.

2. Гривна от бижута от камък:

Гривна от бижута от камък

Тази елегантна гривна е изработена от кръгли камъни. Той придава коралов вид, а цветът на камъните за бижута е успокояващ за очите. Гладката текстура го прави удобен за носене, а големият камък в средата има груба, но приятна текстура. Тази гривна може да се носи на всичко. Придава прост летен вид на ръцете. Това е добър цвят камък бижута.

3. Поп колие от бижута от камък:

Поп колие от бижута от камък

Това елегантно парче на врата е направено от гладки лилави ахатни овали, прикрепени към златна верига. Големите камъни имат силен вид и по този начин ще изглеждат добре на прости рокли. Този дизайн се среща с повечето бижутери с камъни в наши дни. Това е чудесен пример за цветни каменни бижута.

4. Обеци от бижута от аметист:

Обеци от бижута от аметист

Аметистът е един от най -ценните камъни, принадлежащи към семейството на кварца. Той е ценен заради лилавия си оттенък, който има различни тонове. Този уникален чифт обеци има аметистови камъни с форма на круша, висящи от квадратни камъни. Той е красив и може да се носи на партита.

5. Колие от бижута със смарагдов камък:

Колие с бижута от смарагдов камък

Смарагдът е един от най -ценните скъпоценни камъни. Известен е с финия си зелен цвят. Това красиво колие има линия от смарагдови камъни, окачени на златна верига. Камъните имат атрактивен цвят и изглеждат прости. Това може да се носи от млади жени и ще изглежда добре както в традиционното, така и в западното облекло.

6. Обеци за бижута от цитринов камък:

Обеци за бижута от цитрин

Цитринът е жълт, прозрачен сорт кварц. Тези обеци с цитрин с перли са единствени по рода си. Те са красиви и елегантни. Те могат да се носят както в традиционно, така и в западно облекло. Те не са нито тежки, нито прекалено прости, така че имат перфектния вид.

7. Тюркоазен камък за бижута от камък:

Тюркоазена каишка за бижута от камък

Гледаните отново се връщат на мода. Този глезен със златни вериги с тюркоазен камък в средата ще ви накара да отидете уау. Той е прост и елегантен и изглежда добре с лятна рокля.

8. Пръстен за бижута от Ruby Diamond Stone:

Ruby Diamond Stone Jewelry Ring

Този пръстен има силен и приказен вид. Големият рубин в центъра има два диаманта от двете страни. Той има тежък външен вид и може да се комбинира с идентични обеци. Това е един от най -добрите камъни за бижута.

9. Обеци от бижута от кварцов камък:

Обеци от бижута от кварцов камень

Тези обеци са прости и сладки. Белите кварцови шипове изглеждат елегантно. Те могат да се носят с всичко и могат да бъдат намерени при повечето бижутери с камъни. Простотата на тях прави добре да изглежда на всеки, който ги носи. Те могат да се носят редовно.

Има много дизайни на бижута от камък, които са придобили популярност в близкото минало. Цветни бижута от камък могат да бъдат намерени с повечето камъни бижутери в наши дни.