Забелязали ли сте как цветовете могат да повлияят на настроението ви? Ако мислите за дизайна на стената в спалнята си, тогава изборът на подходящ нюанс е от голямо значение. Всъщност той играе важна роля за вашето благосъстояние. Така че цветовете на стените имат голямо значение и са от решаващо значение за това как се чувствате в една стая.  

Известният психотерапевт Карл Юнг е пионер в областта на цветната психология. Той се интересуваше от свойствата и значението на цветовете и вярваше, че може успешно да приложи различни нюанси на цветовете в психотерапията.  

Дизайн на стена в спалнята: Кой цвят на стената е важен за вас?

Дизайн на стена спални цветове на стените син цвят акцент

Въпреки че има определени правила кои цветове са най -подходящи за дизайна на стената в спалнята, всеки има свои собствени предпочитания.

Може би сте привлечени от атрактивен цвят и дори не знаете за неговите свойства. Забравете правилата и изберете цвят, който е важен за вас. Боядисайте стените на спалнята си и се чувствайте комфортно в собствената си стая за релакс. Бихме искали да ви помогнем със следните съвети. Просто прочетете и научете повече за дизайна на стените в спалнята …

Създайте уютна атмосфера. Цветовете на стените играят важна роля в това

Дизайн на стена спалня розов цвят на стената светлина

Тъмно синьото е нюанс, който придава дълбочина на стаята

Дизайн на стена спалня цвят на стената тъмно син цвят акцент

Идеи и техники за стенен дизайн във вашата спалня 

Боядисването на стените на спалнята е евтин начин да персонализирате стила на вашата спалня. За да подправите спалнята си, не можете просто да боядисвате стените. Можете да рисувате навсякъде от тавана на спалнята до пода. Ето няколко идеи как да издигнете дизайна на стени във вашата спалня на следващото ниво.

Триизмерните ефекти украсяват стената на спалнята

Стенен дизайн спалня стена цветове ярка атмосфера

Декоративни ленти на стената на спалнята 

Ако се чувствате приключенски, добавете дълбочина към една или повече от стените на спалнята си, като добавите правоъгълни или квадратни корнизи преди боядисване. Те ще осигурят уникален размерен ефект. Боядисвайте стената и лентите в различни нюанси, които вървят добре заедно и се наслаждавайте на хармонична цветова комбинация. 

Подплатените ленти изглеждат толкова елегантни

Стенен дизайн спалня животински корнизи стенен таван

Ивици и шарки 

За драматичен ефект, опитайте да нарисувате една или повече ленти по стените на спалнята. Не е задължително ивиците да са еднакви или винаги перпендикулярни. Играйте смело с цветовите нюанси и шарки и се забавлявайте да го правите! 

Закачливи шарки и нежни цветни акценти

Стенен дизайн спалня легло табла орнамент цвят на стената светло синьо

Боя за стени металик 

Ако спалнята ви е естествено тъмна, металните цветове ще добавят топъл блясък към стените ви. Те изискват множество слоеве боя, но си заслужават крайния ефект. Металните цветове се предлагат в голямо разнообразие от нюанси. Стената на снимката по-долу е боядисана с метална стоманена боя. 

Добавете малко блясък към спалнята си

Метални бои за стена за спалня

Боядисвайте тавана 

Боядисването на тавана на вашата спалня може да добави допълнителен визуален интерес. За смел външен вид боядисайте стената на таблата на леглото си като непрекъсната линия, която се простира до тавана и създава ефект на балдахин, както е на снимката по -долу. Или добавете ивици към тавана, както в черно -бялата спалня по -долу. 

Таванът е продължение на стената

Стена дизайн спалня цвят стена цвят таван светлосини ивици

Класически и стилен в черно и бяло

Дизайн на стени спалня лента боя за стени

Светлинен ефект 

Димерните превключватели са евтини и помагат за създаването на правилното осветление и уютна атмосфера. Възможността да осветите или затъмните стая, ако е необходимо, е особено полезна, ако сте боядисали стените на спалнята си в ярък цвят. 

Светлината и цвета вървят ръка за ръка

Използвайте корнизи за спалня за стена

Какво разкриват цветовете на стените в спалнята за вас 

Разгледайте цветовете по-долу и изберете любимите си. На път сме да разгледаме какво разкрива вашият избор на цвят за вашата личност или от какво може да се нуждаете повече в живота си. 

Кой е любимият ти цвят?

Цветови нюанси на спалнята, от които да избирате

Сив 

Ако сте избрали сивото като любим, ще ви хареса минималистичен дизайн и най-новото в областта на високотехнологичните джаджи. Работите усилено и имате нужда от спалня, където можете да се презаредите. За щастие, сивото е модерен цвят на стената. Сивите стени всъщност имат успокояващ и релаксиращ ефект. 

Елегантност в сиво

Дизайн на стена спалня цвят на стената сив

жълто 

Ако ви привлича жълтото, значи сте перфекционист и мечтател. Много сте харизматични и се грижите хората около вас да се чувстват комфортно. Ако не сте сигурни дали да боядисате цялата си спалня в ярко жълто, опитайте тези съвети: 1. Оцветете само една стена в жълто. 2. Със златото създавате пищна, привлекателна спалня. 3. Използвайте жълто като акцентен цвят за спално бельо или аксесоари.

Жълтото е енергичен цвят

Дизайн на стена спалня жълт модел за боядисване на стени

оранжево 

Оранжевите хора са много социални и безстрашни. Обичате приключения, пътувания и срещи с хора. Оранжевите стени на спалнята са топли и вдъхновяват ентусиазъм. Това е един от най -добрите цветове в съвременния дизайн. Когато ви привлича оранжевото, е време да добавите това допълнително нещо към живота си (и стените на спалнята). 

Акцентна стена в оранжево

Дизайн на стена спалня оранжева боя за стени

син 

Синьото се предлага в различни нюанси, но повечето любители на синьото имат нещо общо: нуждата от мир и хармония. Когато изберете синьо, ще бъдете лоялни, ще имате приятели през целия живот и ще се наслаждавате на рутината. Любителите на синьото са склонни да предпочитат чисто и организирано пространство. Затова се уверете, че не само боядисвате стените си, но и добавяте малко повече място за съхранение и ред в спалнята си. В тиха, подредена синя спалня ще се чувствате комфортно и уютно.

Синьото има много нюанси и често се използва като цвят на стената

Дизайн на стената в спалнята, цвят на стената тюркоаз

мока 

Всеки, който избере мока, е приземен, честен, надежден и уверен в себе си. Хората са привлечени от истинското си аз. Те оценяват простия лукс на живота и обичат да украсяват дома си. Ако сте привлечени от цветната мока, това може да означава, че трябва да се насладите на повече време сред природата. 

Пожелайте повече хармония и баланс в живота си?

Стенен дизайн спални източници на светлина стенни лампи

черен 

Ако черният е вашият избор на цвят, вие сте донякъде загадъчен. Престижът и властта са важни за вас. Вие сте силни, независими и контролирате. Хората, привлечени от чернокожите, обичат поверителността. Черното е перфектният цвят за защитеното, интимно пространство на вашата спалня. След като се спрете на черно, се чудете дали трябва да поставите повече граници в личните и професионалните си отношения, за да се чувствате балансирани и да контролирате. 

Черното е специален цвят и трябва да го използвате внимателно

Стенен дизайн спалня черна боя за стени

зелено 

След като сте се установили на зелено, бъдете търпеливи и стойте далеч от драмата. Зеленото се счита за най-успокояващия цвят. Има много нюанси на зеленото, всички от които могат да създадат среда без стрес. Животът ви е бил малко объркан напоследък? Това може да е причината да боядисвате стените на спалнята си в зелено.  

Отпуснете се в собствената си спалня така, както бихте искали да се отпуснете сред природата

Дизайн на стена спалня цвят на стената зелен релакс

Дизайнът на стената във вашата спалня всъщност може да действа като хромотерапия за вас. Насладете се на процеса и слушайте вътрешния си глас. Ако обмисляте смели цветове, започнете от малко. Боядисвайте една стена в избрания от вас нюанс. Добавете ивици или просто добавете няколко цвята. Без значение как продължавате, основното – чувствате се комфортно с него. Затова помислете внимателно за дизайна на стените в спалнята си и създайте свой собствен оазис! 

Комфортът е на първо място

Дизайн на стена спалня светли цветове на стените Дизайн на стена, цвят на стената на спалнята бежов Дизайн на стена спалня цвят на стената тъмно синьо Дизайн на стена спалня цвят на стената сивДизайн на стена спалня цвят на стената светло розово Стенен дизайн на спалнята цвят на стената черен Дизайн на стена спалня цветове стена син акцент стена Дизайн на стена спални цветове на стените кремообразни цветови нюанси Дизайн на стени в цветове на стените на спалнята релаксираща атмосфера Дизайн на стена спални цветове на стените светло сини ивици Идеи за цветове за стена за спалня Дизайн на стени в спалнята цветове на стените в пастелни цветове Дизайн на стени цветове на стената на праскова нюанси на цвят праскова Дизайн на стена спални цветове стена червено Тенденции в цветовете на стените в спалнята за 2020 г Дизайн на стени цветове на стените на спалнята