латекс матрак дормандо здрав сън

Латексов матрак – полезна информация и практически съвети

В днешно време можете да намерите многостранно разнообразие от матраци на пазара. Понякога наистина сте разглезени от избора. Искаме да ви улесним малко и днес сме подготвили няколко практически съвета. Тук става въпрос за един от любимите ни видове матраци – матракът от латекс.

Защо трябва да изберете точно този матрак? Какви са предимствата и недостатъците на закупуването на латексов матрак??

Какво всъщност е латекс?

Ядрото на латексния матрак обикновено е изработено от естествен или синтетичен каучук. Също така е обичайно да се смесват естествени и синтетични полимери. Съотношението е следното – 40% естествен каучук към 60% латекс, произведен от петрол. Важно е да се спомене, че естествен латексов матрак може да се продава като такъв само ако наистина е изработен от 100% естествен каучук.

Dormiente Natural Basic 4

латексов матрак dormiente natural basic 4 dormando

Като материал каучукът е доста адаптивен. Благодарение на тази способност латексовите матраци са ергономични и подходящи за почти всяка рамка с ламели. Латексът също така осигурява перфектна еластичност на точката. Това означава, че най -важните части на тялото – гръбнака, раменете, задните части – са пощадени, когато спите. По този начин се осигурява основното изискване за здравословен, спокоен сън, както за тези, които спят по корем, така и за тези, които спят настрани.

Друга, не по -малко важна характеристика на латексовия матрак е, че той е много подходящ за страдащи от алергии и като цяло за чувствителни хора. Латексът е естествено антибактериален и следователно е много хигиеничен. Следователно латексовите матраци се почистват много лесно.

Бригадир ханзейски Talalay-латекс

латексов матрак dormando werkmeister hanseatic talalay латекс

Продукцията

Латексният материал се излива основно в специална форма и се нагрява. Този процес се нарича вулканизация. Този производствен процес улавя безброй малки въздушни мехурчета в латексовия материал. Това гарантира перфектна циркулация на въздуха в латексовия матрак.

За латексови матраци използвайте калъфи, които са силно абсорбиращи и меки на допир. Преди всичко тук се препоръчват вълнени материали и продукти на TENCEL®.

Dunlopillo Natura 1600 Plus

латексов матрак dunlopillo natura 1600 plus dormando

Предимства на латексовия матрак

  • антибактериален ефект, устойчив на акари – идеален за страдащи от алергии
  • адаптивен материал – подходящ и за функционални ламелни рамки
  • нежен към гърба – висока еластичност и ергономичност
  • оптимална циркулация на въздуха – отделената пот се отделя във въздуха през деня
  • лесен за почистване
  • здрав и издръжлив – с подходяща грижа

Недостатъци на латексовия матрак

  • По -голямо тегло в сравнение с матраци от пяна
  • Поради вулканизация, матракът може временно да има своя собствена миризма

Надяваме се, че вече имате достатъчно полезна информация за латексовите матраци. Вземете това предвид следващия път, когато купувате матрак, и осигурете оптималния си комфорт при сън и спокоен сън през цялата нощ. Опитни експерти по матраци, като тези в dormando.de винаги ще бъде до вас с добри съвети. Разгледайте, ако искате.

Забавлявайте се с избора на вашия перфектен латексов матрак и хубави мечти!

Sembella Premium Biotherm

латексов матрак sembella premium biotherm dormando

Подложка за врата Wissflex sf10 от латекс

латексов матрак dormando swissflex sf10 възглавница за латекс за врата