Нашият принос може да бъде приет като основата на модерните цветове в съвременния дизайн на спалня. На път сме да ви представим цветно дуо, в което лесно бихте могли да се влюбите. Съдържа синьо – любимият цвят на милиони хора по света и е в непобедима комбинация със сиво, с най -популярния неутрален, който от няколко години е абсолютният бестселър сред модерните цветове. Синьото винаги е било начело на списъка с най -популярните цветове за интериорен дизайн и декорация. Този деликатен цвят може да се използва навсякъде – от сладки бебешки стаи през младежки стаи и спални до всекидневни и кухни. Основният плюс на синьото е, че се съчетава добре с всички стилове на обзавеждане и дизайнерски теми. Сега, съчетан с малко сиво, дуото внася свежа, хладна нотка в интериора. Елегантно, елегантно и успокояващо – така може да се опише модерната комбинация от цветове.

В днешната статия искаме да ви покажем колко добре перфектният цветен дует сиво-син излиза на преден план в съвременния дизайн на спалня.

Модерен дизайн на спалня с тъмни стени и дървени акценти има мъжки вид

дизайн на спалня сиво и синьо се комбинира с дървена настилка

Една от многото причини, поради които всеки от тези два цвята е толкова популярен, се дължи на разнообразните им нюанси. Комбинацията от сиво и синьо предлага широка гама от страхотни нюанси. Сивото може да действа също толкова добре като успокояващи и донякъде охлаждащи неутрали, както и да служи като доминиращ акцент в стаята.

Синьото поема ролята на вторичен цвят със същата лекота. Това води до безкрайни опции за дизайн, които могат да се използват във вашите собствени четири стени. Следните сиво-сини спални са светли, изискани и актуални и показват несъмнен чар и много изтънченост. Възхищавайте се на тези модерни спални с нас и се оставете да бъдете допълнително насърчени за страхотен интериорен дизайн във вашия дом!

Визуалният ефект на различни нюанси на синьото е омайващ

спалня дизайн сив цвят на стената синьо спално бельо и бели акценти

Модни цветове, вдъхновени от синьото море

Художници, модни дизайнери и интериорни дизайнери, но и всички, често черпят вдъхновение от прекрасната гледка към морето и се оставят да бъдат очаровани от това възхитително тъмно синьо. Цветовете бяло и синьо отразяват точно магията на всяка плажна ивица с нейното безкрайно небесно синьо и тъмносините вълни. Можете също така да въведете този естествен чар в дизайна на вашата спалня. Препоръчваме ви да сглобите класическия морски цветен дует по различен начин и да замените бялото със студени сиви тонове. Освен че придава на вашата спалня в морски стил свеж нов облик, този експеримент ви дава много свобода в дизайна и декорацията на стаята. Всъщност можете да опитате нови нюанси на синьото по този начин. Със светло сиво вече имате много творческа свобода. Защо не добавите няколко цвята в бяло, тюркоазено или смарагдово зелено и се насладете на WOW ефекта?

Например, можете да изберете синьо спално бельо и завеси и да ги покажете на сив фон. За да усъвършенствате прохладната визия на стаята, имате нужда от привличащи погледа бели или тюркоазени. Но защо не и в различен цвят като лилаво, люляк или лавандула?

Комбинирайте различни цветови нюанси за ефектна визия

живи идеи спалня сив под синя акцентна стена и красиво синьо покривало

Шикозно и модерно в сиво-синьо

Възможно е да имате определени съмнения относно точно кой нюанс на синьо и сиво да използвате в модерния си дизайн на спалня? Как бихте искали микс от синкаво-сиво? Смесването на тези два нюанса е истински хит в момента. Това е най -модерният цвят, който определено е привлякъл по отношение на дизайна на стаята. Може да се използва като хладен фон, който внася естествен усет в спалнята. Ако комбинирате този цвят с няколко декоративни аксесоари в по -тъмни нюанси, ще постигнете стилен дизайн на спалнята, който също е невероятно привлекателен и успокояващ. Тази цветова схема работи особено добре в спалнята в модерен скандинавски стил, защото е весела и привлекателна.

Тази комбинация от цветове осигурява минималистичен дизайн на спалнята

дизайн на спалня в светло сиво с тъмни акценти

Експериментирайте с цветове и стил

Просто не се страхувайте да експериментирате в спалнята. Разбира се, можете да комбинирате модерните цветове сиво и синьо с трети нюанс. Не е задължително да е бял или неутрален. Стремете се към приветлива атмосфера, където други цветове също излизат добре. Може би малко червено или оранжево тук -там? Това веднага привлича погледа и подправя морската спалня. Фуксия или розово? Тези меки нюанси карат спалнята на всяко момиче да блести. Жълтото също е хит в модерната спалня, където може перфектно да се комбинира със сиво-синьо. Може да работи добре и с кафяво, но след това придава на модерната спалня мъжествен вид.

Черното внася повече драма в стаята

дизайн на спалня мъжки вид в сиво сиво

Синьо-сивата цветова палитра е много богата и в нея можете да намерите различни страхотни нюанси. Те могат да се използват и в малка спалня. Ако решите да направите това, трябва да се уверите, че останалата част от стаята остава възможно най -чиста и неутрална. Пестеливо поставяйте само няколко акцента в стаята. В модерната спалня можете да използвате възглавници, спално бельо, завеси и вази, за да внесете малко повече цвят в атмосферата. И ако тенденциите в обзавеждането се променят, тогава можете лесно да запазите дистанцията си от синьо-сиво и да приемете напълно различна цветова схема! Решението зависи от вас!

Комбинирайте цветовете смело

Комбинирайте дизайна на спалнята синьо и сиво и го подправете с розово

Също така проектирана в тъмни цветове, спалнята ви кани да се отпуснете за дълго време

дизайн на спалня син цвят на стената и сиво покривало в комбинация с бял килим

Синьо-сивите спални също могат да изглеждат светли и просторни

дневни идеи спалня сиви стени и текстил в неутрални цветове

Синьо-сив дизайн на спалня с селска декорация

дневни идеи спалня сив дизайн и тъмносини акценти