Здравият и спокоен сън е сбор от много фактори. Важна част от спалнята е класическата решетъчна рамка, която в наши дни не е просто индустриално произведена и се превръща в най -разпространената основа в леглото. Рамките с ламели „Направи си сам“ също са популярни сред майсторите на „направи си сам“ и индивидуалистите. Въпросът, който възниква в този контекст, е дали DIY решетъчните рамки могат да заменят индустриално произведените ламелни основи. По правило пружинната основа образува координирана система за спане с матрак и възглавница. Професионалните компании, специализирани в производството, спазват различни критерии, за да предложат на различните части на тялото правилното ниво на комфорт през нощта. Следното ще отговори дали този комфорт може да бъде постигнат и със самостоятелно изработени рамки от ламели.

стая-2587252_1920

Изграждането на легло, включително рамка с ламели, е вълнуващ проект „направи си сам“ – стига комфортът да лежите и да спите не страда от липса на ноу -хау.

Условия, на които решетъчната рамка трябва да отговаря основно

За да може една ламелна рамка да се докаже в дългосрочен план в леглото, е предимство, ако отговаря на следните условия.

  • Циркулация на въздуха: Решетките или пружините винаги се правят с малки пролуки. Това се дължи на факта, че хората се потят през нощта. Потта се абсорбира от матрака и по-надолу към ламелната рамка.Застоялият въздух може да излезе през пролуките. В противен случай съществува риск матракът да мухляса отдолу.
  • Поддържа: За да лежат удобно, пружинните бази имат много важна задача. Те осигуряват удобно легнало положение. Поради тази причина е изгодно, например, ламелната рамка да може да бъде индивидуално адаптирана към нуждите на спящия.
  • Облекчаване на налягането: Не всички области на човешкото тяло са еднакво тежки. Това означава, че тежестта се разпределя неравномерно върху матрака през нощта. Пружинна основа осигурява освобождаване на налягането на спящия на правилните места и балансира теглото. Гърбът, областта на таза и лумбалния гръбначен стълб се възползват от това облекчаване на натиска.

Друго условие, което е важно, за да се насладите на високо качество на съня, е взаимодействието с матрака. Не всяка ламелна рамка пасва на всеки матрак.

Промишлено изработени пружинни основи: Скъп комфорт при лежане или висококачествен сън?

дърво-2756662_1920

Висококачествените рамки от ламели от професионални компании са идеалният избор за проблеми с гърба, за да се осигури индивидуален комфорт.

Изграждането на легло самостоятелно е вълнуващ проект, но не е изгодно, ако самостроителят започне приключението за изграждане на легло без никакво ноу-хау. Както бе споменато по -горе, има няколко свойства, които решетъчната рамка трябва да притежава при всички обстоятелства, за да осигури адекватен комфорт при сън. Проблемът е, че собственоръчно направеното копие предлага относително малка гъвкавост за индивидуалното чувство на лъжа. На bettenriese.de Заинтересованите страни ще намерят голям избор от индустриално произведени пружинни бази, които също са подходящи за различни бюджети с добро съотношение цена-производителност. В допълнение към популярните класически рамки с ламели, има и специални 7-зонови модели и варианти със специални модули в областта на рамото и таза или допълнително мека зона на рамото. Това е мястото, където се крие най-голямата разлика в рамката с решетки „направи си сам“, тъй като самостоятелно направената постелка обикновено не е в състояние да поддържа индивидуално определени области на тялото, да отскача или ефективно да подобри комфорта в тази област. Поради това не се препоръчва, особено за хора с проблеми с гърба или други физически заболявания, да спят на рамка с решетка „Направи си сам“, която не предлага никаква специална армировка.

Направи си сам ламелни рамки: евтина алтернатива или влошаване на качеството на съня?

Няма спор за това, със сигурност е изкушаващо да изградите сами решетъчната рамка, особено по отношение на цените за висококачествена, висококачествена основа от ламели. Проблемът е, че подложката в леглото не може да бъде твърда или непрекъсната, какъвто е случаят например с ПДЧ. Гърбове, таз и ко. Жертви на такива самостоятелно изработени рамки от ламели. Всеки, който някога е трябвало да се задоволява с пода като подложка за спане, знае проблема на следващата сутрин – болки в гърба, неподвижни крайници и в най -лошия случай, твърдите части на тялото са последиците от твърда и твърда подложка. Подобно е и със самостоятелно изработените рамки от ламели, тъй като те предлагат малко свобода на действие без необходимото ноу-хау. Като цяло решетката „направи си сам“ се реализира чрез свързване на различни дървени ламели, така че пружиниращата функция напълно липсва. Ако спестите и от качеството на дървесината, няма да се наслаждавате дълго на рамката от ламели, направена от „Направи си сам“, тъй като основата естествено се поддава с течение на времето, така че ламелите губят своята здравина.

дърво-2601052_1920

Строителят „направи си сам“ сглобява ламелната рамка поотделно от различни парчета дърво или палет.

Последицата от намаляващата стабилност е качеството на съня, което се влошава от нощ на нощ. Леглото, изработено от европалети, изглежда модерно и може да се адаптира индивидуално към личния вкус в режим „направи си сам“, но майсторите трябва да помислят дали има повече смисъл да купуват пружинната база в специализиран магазин. Похарчването на малко повече пари – поне за суспендирането – от любов към здравето е точно правилното място за инвестиране. В допълнение към леглото, има и много идеи за любителите на палети да изпълняват проекти „направи си сам“, без да рискуват последващи щети по тялото.

Мнения на експерти относно комфорта на съня и лежането

Германската Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) обяснява в статия, базирана на moebelindustrie.de можете да разберете кои фактори са важни за спокоен сън. И тук, разбира се, се появява ламелната рамка. В допълнение към вече споменатите болки в гърба, които се появяват при неправилно избрана основа, DGM назовава неприятни постурални проблеми и също така обяснява, че е важно ламелната рамка и матрак да поддържат S-образната форма на гръбначния стълб. Това е единственият начин да си осигурите ергономично усещане за лежане и сън. Ето защо, 5 или 7-зонови системи за окачване са много подходящи, благодарение на тяхното разделяне на зони, те осигуряват отлична опора за различните части на тялото през нощта.

Ако търсите решетъчна рамка за креватчето, ще намерите полезна информация за това verbrauchzentrale.de. Посочено е например, че за пружинната основа в креватчето трябва да се избере масивно дърво. Причината за това е, че децата обичат да скачат на леглото и да тичат наоколо. Ламелна рамка без стабилни, масивни ламели няма да може да издържи дълго това напрежение. Освен това адекватната вентилация и подходящата циркулация на въздуха са много важни, за да не се застраши здравословния комфорт на съня на малкото съкровище чрез образуване на мухъл, поради което трябва да се избягва и рамка от ламели в детската стая.

pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)

pixabay.com ©JACLOU-DL(CC0 Creative Commons)

pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)