Четвъртата седмица от бременността е най -значимият период от бременността, тъй като това е времето, когато в тялото настъпват големи промени. Вашето тяло започва да поддържа жизнените системи на двама вместо на един; има огромно покачване и намаляване на хормоналните нива в тялото ви. Това е критично време, тъй като ембрионът в крайна сметка се развива, сърцето, мозъка и гръбнака на вашето бебе през този период. До четвъртата седмица от бременността бихте пропуснали менструацията, тъй като е почти месец от забременяването.

Бременните жени се нуждаят от добра хранителна диета, за да останат здрави и да пазят бебетата си от вродени дефекти. Има куп симптоми на бременност от 4 седмици, които са често срещани по време на периода на бременността. Кръмбването на 4 седмици е знак от тялото ви да бъдете подготвени за бременност и да се адаптирате към промените, които се случват в тялото ви. Ето възможните причини и съвети за преодоляване на 4 седмици бременни спазми по естествен път.

4 седмици бременни спазми

Причини:

Спазмите са често срещан проблем по време на бременността и затова трябва да сте много наясно с причините за него, за да можете да намерите средства за решаване на проблема си и да избегнете всякакъв вид дискомфорт, с който се сблъсквате по време на бременност. Следват причините за 4 седмици бременни спазми, които ще ви помогнат да намерите подходящи средства за това-

1. 4 -седмични коремни спазми при бременни се причиняват, защото матката се разтяга, за да побере плода, а разширяването и свиването в мускулите определено ще предизвика спазми. Можете да почувствате лека болка, когато кашляте или кихате в коремната област. Ако съществува непоносима болка или болката съществува твърде дълго, трябва незабавно да посетите лекар.

2. Наред със спазмите ще бъдете придружени от други симптоми като гадене, замаяност, запек, болки и т.н., които също са причина за дискомфорт по време на бременност.

3. Когато матката ви се разширява, за да освободите място за плода, връзките ви стават по -меки и се разтягат, за да се изтеглят, което отново може да ви причини спазми по време на бременността.

4. По време на бременността храносмилателната ви система отнема малко повече време от обикновено, за да усвои храната, която сте приели, тъй като се опитва да извлече всички възможни хранителни вещества, налични в храната за нуждите на бебето. Това може да доведе до проблема с коремните газове, който ще дразни стомаха ви и в някои случаи ще предизвика и спазми.

5. Пространството в корема ви постепенно намалява, тъй като плодът расте, тъй като се нуждае от повече място за растежа и развитието си и поради това стомахът ви се изтласква малко нагоре, тъй като позицията на матката се променя заедно с размера й. Това ще заема място поради при които спазмите могат да ви притесняват след хранене, тъй като процесът на храносмилане става по -бавен.

6. Със сигурност ще имате спазми, ако не следвате хранителна и здравословна диета. Всички хранителни вещества и витамини, съхранявани в тялото ви, се използват за изхранване на плода, така че бъдете подредени, за да избегнете всякакъв проблем с недостиг на хранителни вещества, тъй като това може да причини заболявания на дефицита при вашето бебе.

Лечение:-

След като разберете причините за спазмите, с които се сблъсквате по време на бременността, можете да намерите ефективни решения на проблема си или ето някои лекарства, които можете да следвате в рутината си, за да ограничите проблема със спазмите-

1. Правенето на упражнения по време на бременност винаги се е оказало здравословно както за майката, така и за бебето и ви помага да намалите различните проблеми на бременността, които ви причиняват дискомфорт. Така че добрите упражнения със съвета на лекаря могат да ви помогнат да намалите 4 -седмичните спазми при бременност.

2. Всяко от рандомизираните контролни лечения (RCT) или комбинации от тях трябва да ви помогне да намалите или дори да премахнете 4 -седмичните спазми при бременност.

3. Нежните упражнения и йога, които няма да причинят много стрес на тялото ви, могат да ви помогнат да намалите стреса върху вените и мускулите си, което води до изчезване на спазмите.

4. Ходенето и използването на стълби, когато е възможно, също ще намали значително 4 -седмичните ви бременни спазми, защото това могат да бъдат ефективни алтернативи на другите физически упражнения, които изпълнявате, за да поддържате здравето си.

5. Хранителната диета, пълна с достатъчно плодове и зеленчуци, определено ще намали честотата на спазмите, тъй като те съдържат добро количество хранителни вещества, а също и най -важното съдържат хранителни влакна, които ще ви помогнат да отпуснете мускулите си и да намалите спазмите. Затова следвайте добра диета, за да сте сигурни, че нямате липса на необходимите хранителни вещества и сте здрави.

6. Мултивитамините или добавките по време на бременност трябва да ви помогнат да спечелите основни хранителни вещества. Бременността е много чувствителна фаза за жената, винаги е безопасно да получите указания от Вашия лекар, преди да приемате добавки по време на бременност. Но това трябва да се прави само при крайни нужди от хранителни вещества, когато не можете да приемате достатъчно хранителни вещества, за да задоволите нуждите на организма.

7. Дръжте се активни. Не стойте твърде дълго, продължете да се движите. Поддържането на тялото ви хидратирано през цялото време, като имате достатъчно течности и вода, ще облекчи спазмите.

8. Къпането в топла вода преди лягане ще отслаби напрегнатите мускули и ще освободи спазмите. Но внимавайте водата да не е прекалено гореща, защото по време на бременността тялото ви вече произвежда много топлина и по този начин къпането в голяма част от горещата вода може да причини проблеми както за вас, така и за вашето бебе, тъй като излишъкът от топлина винаги е вреден.

9. Ароматерапевтичните маслени масажи ще помогнат за отпускане на мускулите и по този начин ще намалят спазмите, които са били дълъг проблем по време на бременността.

10. Чрез разтягане на прасцовите мускули няколко пъти на ден ще подобрите кръвообращението, като осигурите ефективно притока на кръв към всяка част на тялото и това ще намали повтарящите се епизоди на спазми, с които се сблъсквате по време на бременността.

Гарантирано с тези малки естествени средства е бременност без болка. Много болка обаче може да означава основен сериозен проблем, така че продължавайте редовни прегледи с Вашия лекар по време на бременност. Уверете се, че тези 4 -седмични бременни спазми не ви дърпат надолу. Останете силни и спортувайте, както и вземете необходимите мерки, за да се отървете от тези спазми при бременност. Следвайте това и можете да имате здравословна бременност без грижи с най -малко проблеми, с които да се сблъскате. Затова бъдете здрави и здравето на вашето бебе също.