Спазми, макар и да не се считат за симптом на ранна бременност. Това е най -честият симптом, който се проявява през по -голямата част от бременността. По време на бременността тялото претърпява много промени и се разтяга по различни поводи, за да освободи място за бебето, което води до спазми. Въпреки че незначителните и случайни спазми при бременност могат да бъдат игнорирани безопасно, в някои случаи може да се наложи намеса на лекар. В тази статия ние анализирахме различните причини, симптоми и лечение на спазми по време на множество тримесечия на бременността.

Спазми по време на бременност - причини, симптоми и лечение

Първото нещо, което трябва да направите обаче е да си намерите добър гинеколог и да се консултирате с тях. Не правете компромиси с нивото на комфорт. Имате или може да имате с лекаря, тъй като имате нужда от него повече, отколкото знаете по -късно. В такива ситуации идентифициран човек би бил чудесен избор. Ако все пак намерите някой, не забравяйте да бъдете отворен, свободен и прозрачен. Стига с вашите запитвания и мисли, слухове и погрешни схващания.

Нормално ли е да има спазми по време на бременност?

Въпреки че може да е плашещо да имате спазми по време на ранна бременност, леките спазми по време на бременност са нормални и няма нужда да се притеснявате. Различни причини могат да причинят спазми. Всеки път, когато матката се свива или разширява поради причини като пълен пикочен мехур, упражнения, UTI, оргазъм, връзките и мускулите, които поддържат матката, се разтягат и човек може да почувства спазъм в корема. Спазмите по време на бременност обаче са по съвсем друга причина. Следват различните видове спазми в различните етапи на бременността.

Какво е спазъм при бременност:

Притеснявате ли се от спазмите, които изпитвате? Е, може да няма действителна причина за притеснение като такова. Спазмите по време на бременност могат да бъдат доста стандартни и понякога поради прости движения на тялото. Те обаче понякога могат да бъдат сериозен проблем. Преди да започнете да изпадате в паника, може да искате да преминете през лагерите на C.S.T., т.е. причините, симптомите и след това лечението на крампи по време на бременност.

Ако току -що сте изпитали спазми и изпадате в паника от това, трябва да се отпуснете и да поемете дълбоко въздух и да прочетете, преди да прибързате с каквито и да било заключения. Също така, ако се чудите „Дали спазмите са признак на бременност?“ Сте прави. Познат, но страшен, спазмите са симптом на бременността. Но не се убеждавайте в това и се консултирайте с Вашия лекар, за да потвърдите резултатите. Тъй като матката се счита за всеки друг мускул и тъй като те са обучени да правят нищо друго освен свиване, тези контракции може да изглеждат като спазми.

Хардкорната тренировка също може да доведе до спазми на матката. Сега, когато знаем, че простите неща също могат да причинят спазми, от съществено значение е да разберем как да ги разграничим. Нека да разгледаме някои от спазмите по време на бременност.

Причини за спазми по време на бременност:

Спазми по време на бременност

Спазми по време на ранна бременност (първи триместър):

Разделяйки периода на бременността на три етапа, ние ги наричаме триместри и ги назоваваме като първи триместър, втори триместър и по подобен начин трети триместър.

За някои спазмите са признак на бременност, която възниква, когато яйцеклетката се имплантира в стената на матката. Имплантационни крампи, които също могат да бъдат признак на вмъкване на яйцеклетката, това е нещо, което може да изпитате през първия триместър. И тъй като имплантацията е извършена, факторът на растежа на матката също може да доведе до спазми през първите два триместра.

Съществува често срещано погрешно схващане при повечето бременни жени, че спазмите през първия триместър са опасни, тъй като са признак на спонтанен аборт, но това не е вярно. Много от световноизвестните лекари се съгласиха и одобриха факта, че значителен брой бременни жени изпитват спазми в първите 15 до 16 седмици от периода на бременността. Лекари от цял ​​свят изключиха и отрекоха спазмите да са признак на спонтанен аборт и казаха, че това също не е причина за спонтанен аборт.

Така че, ако сте имали това впечатление за спазми, можете да изтриете тази мисъл от ума си, тъй като спонтанните аборти се случват, когато има неправилно развитие на яйцеклетката, прикрепена към стената на матката, и тялото отхвърля бременността.

Спазми през втория триместър на бременността:

Вторият триместър обикновено е най -удобният и има най -малки шансове да се сблъскате със спазми. Освен ако не сте бременна с многоплодни (Повече от едно дете). Ако имате множество, растящи в матката ви, тогава скоростта, с която матката ви расте, се увеличава и достига нивата, които е трябвало да въведе вече през третия триместър.

Болката в ставните връзки също е изключение, тъй като разтягането на връзките причинява този вид болка поради растежа на матката. Също така, ако в миналото сте имали миома на матката, тогава може да е от съществено значение да знаете, че сте задължени да почувствате силна болка през 15 -та до 18 -та седмица от бременността.

За тези, които не знаят термина, миомата на матката е свръхрастеж на тъкани, които са безвредни. Сега тези свръхрастящи тъкани се разпадат, когато нямат достатъчно количество кръв, за да ги поддържат. Когато това се случи, може да почувствате силна болка и дори да се наложи да бъдете приети за известно време в болницата, за да се справите с излишната и интригуваща болка.

Спазми по време на 3 -ти триместър на бременността:

Спазмите в третия триместър са трудни. Това е фаза, в която непременно ще имате раждания или контракции. Може да ги изпитвате често и може да не са трудови спазми все още. Въпреки това, ако имате тези през втората или началната фаза на третия триместър, може да искате да го проверите, тъй като те могат да бъдат признак на преждевременно раждане.

Симптоми на спазми по време на бременност:

Сега има доста симптоми, за които трябва да се притеснявате. Има обаче някои, за които не трябва да се притеснявате. Нека да разгледаме какво да пренебрегваме и какво не.

Спазми по време на бременност 3

Ето какво можете да игнорирате:

Ако червата или отделянето на газ ви облекчат, това не е нещо, за което трябва да се притеснявате. Можете да го оставите да премине, ако не е твърде тежко, тъй като може да е стомашен проблем. Въпреки това, ако изглежда влошаване, моля, консултирайте се с лекар. Докато повечето хора се обаждат с проблеми, свързани със спазми, много от опитните лекари биха ги питали дали са правили секс наскоро.

Полов акт е една от най -честите причини за спазми по време на бременност. Ако сте имали, тогава няма за какво да се притеснявате и можете да бъдете спокойни за това, стига да се поддържате хидратирани. Промяната на позициите може да направи спазмите по време на бременност по -добри или по -лоши, тъй като матката може да се разтегне. Така че вижте какво ви подхожда най -добре и се придържайте към него.

Ето какво не трябва да пренебрегвате и незабавно се консултирайте с лекар:

Следните са случаите, когато трябва да се консултирате с Вашия лекар за спазми по време на бременност:

 • Ако току -що сте имали шест или повече крампи в рамките на един час, не искате да го игнорирате, тъй като това може да е преждевременно раждане.
 • Замайването и кървенето, придружени със спазми, не са нещо, което трябва да се приема леко. Образувайки основните симптоми на спонтанен аборт, кървенето не трябва да се приема за даденост.
 • Друг симптом на преждевременно раждане е розовото отделяне, което може да възникне при промяна на дължината на шийката на матката.
 • Ако сте били диагностицирани с къса шийка на матката или сте имали анамнеза за преждевременно раждане, постоянните спазми не са нещо, което искате да изпуснете без внимание.
 • Силните болки в корема или гърба, заедно с повръщане, гадене, треска са симптоми на камъни в бъбреците или заболяване на жлъчния мехур. Моля, посетете болницата възможно най -скоро, ако това е така.
 • Ако болката ви не се подобрява с промяната на позициите ви с времето, не я пренебрегвайте. Незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Лечение на спазми по време на бременност:

Вашият лекар ще се радва да Ви види отново и да Ви увери, че сте добре. Вместо да закъснеете, за да го уведомите, когато нещо можеше да бъде направено чрез намеса. Малко от известните лекари на САЩ препоръчват следното за справяне със спазмите по време на бременност.

Дръжте си почивка & Отпуснете се:

Първо, препоръчително е да си починете и да се отпуснете и да пиете много течности, а ако болката е твърде силна, може да искате да вземете таблетка за облекчаване на болката. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да пуснете тези хапчета.

Не се препоръчва да използвате подгряваща подложка или други подобни обезболяващи изделия по корема си, тъй като по време на бременност може да бъде много рисковано да се справяте с всичко, което ще повиши температурата вътре и най -важното е да се избягва през първия триместър.

Топъл душ:

Силно се препоръчва да вземете топъл душ и да си направите няколко почивки през деня за известно разтягане и седене, тъй като спазмите могат да се влошат от престоя в едно положение за продължителен период от време.

Сега, когато знаете какво е спазми, внимавайте за гореспоменатото и бъдете мъдри в избора на това, което да пренебрегнете. Ако все още нямате доверие по въпроса, не го вземайте в свои ръце. Вашите лекари ще се радват да ви помогнат с вашите притеснения и да ги подредят. Те най -добре изясняват слуховете и заблудите.

Не вярвайте на това, което някой, когото познавате, ви казва, освен ако това не е вашият лекар. И най -добре е, когато подробностите за тях не са скрити и подробно им обяснени, за да знаят какво точно се случва. Така че, опитайте се да бъдете максимално прозрачни, дори ако това включва вашия сексуален живот. Спазмите по време на бременност могат да бъдат достатъчно плашещи.

Въпреки че е доста разумно да ги имате, може да искате да имате партньора си на борда, за да ви помогне, когато имате нужда от него. Не крийте нищо от партньора си, тъй като те могат да действат според него и да го следят, тъй като вие сте длъжни да забравите и да пренебрегнете усещането, че е естествено.

Алтернативни методи за облекчаване на болезнените спазми по време на бременност:

Следват различните алтернативни начини за лечение на болезнени спазми по време на бременност:

 • Променете позицията, в която седите, стоите или лежите.
 • Вземете баня с топла вода.
 • Изпълнявайте различни упражнения за релаксация.
 • Поставете торбата с гореща вода, увита в кърпа, при болката и скоро може да почувствате облекчение.
 • Пийте много течности.

Да имаш собствено бебе е едно от най -магическите неща в природата и човечеството и този период от живота ти трябва да бъде ценен колкото е възможно повече. Не позволявайте нищо да наруши бременността ви. Ако има нещо толкова незначително като желание за сърбеж, подредете го. Не искате нищо да пречи на вас и вашето бебе. А що се отнася до коремни спазми по време на бременност, не се отчайвайте и изпадайте в паника, когато ги имате. Повечето от проблемите, с които се сблъскваме в живота, не си струва да се тревожим. Имайки предвид това, някои също не трябва да се предават.

Затова бъдете умни, търпеливи и уверени и се грижете за себе си, както никога досега, защото във вас се развива изцяло нов човек. Не забравяйте да се храните здравословно, да пиете много течности и да си почивате повече, отколкото работите. Може също да искате да избягвате да работите през последния триместър, за да не оказвате натиск върху себе си през всичко това. Ценете всеки момент и всичко най -добро за вас.

Често задавани въпроси и отговори:

1. Нормални ли са спазмите по време на ранна бременност?

Отговор: В повечето случаи леките стомашни спазми по време на бременност са обикновен симптом в ранния етап на бременността. Докато тялото се подготвя да носи бебето. Много пъти жените дори получават леко кървене със спазми, когато ембрионът се имплантира върху стените на матката. Следователно не трябва да има причина да се притеснявате с леки спазми, при условие че не чувствате някой от гореспоменатите симптоми, когато трябва да се консултирате с лекар.

2. Дали спазмите означават спонтанен аборт?

Отговор: В повечето случаи леките спазми по време на бременност се считат за нормални. Тази болка е краткотрайна и се появява, когато тялото е подготвено да носи бебето. Но спазмите сами по себе си не означават спонтанен аборт. Когато тежки спазми по време на бременност са придружени от тежко вагинално кървене, това може да се дължи на спонтанен аборт. Когато яйцеклетката не е имплантирана правилно, тогава тялото изхвърля същото, което е известно като спонтанен аборт. Спазмите сами по себе си не означават спонтанен аборт.

3. Чувстват ли се бременни спазми като менструални спазми?

Отговор: В ранна бременност можете да изпитате леки спазми. Тези спазми са подобни на менструалните спазми по време на ранна бременност, но са в долната част на гърба или в долната част на стомаха. По време на бременност можете да изпитвате такива спазми в продължение на седмици или може би до няколко месеца. Това е така, защото тялото освобождава място в матката и се подготвя да носи бебето.