Вегетарианско барбекю – ето рецептите за барбекю сос за вас

Освен цветната природна красота, есенният сезон ни носи и някои страхотни зеленчуци. Те могат да се приготвят вкусно на скара, за предпочитане навън в градината, ако времето си сътрудничи.

По това време на годината бързо се охлажда, така че нямаме толкова време за приготвяне на ястията. Следващият лесен сос за барбекю ще направи живота ви по -лесен. Вкусни са и могат да се приготвят за минути. Те са практични и за всички видове зеленчуци.

Кои рецепти за сос за барбекю могат да се използват със зеленчуци

барбекю сосове рецепти барбекю сос орехов дресинг3

Остатъци от скарата

Лукът, чесънът и други сочни зеленчуци имат особено вкусен вкус, след като са овъглени на скара. Не е нужно да оставяте всичко да изгори, разбира се. Но винаги има остатъци с този вкус. Разпръснете ги върху останалите зеленчуци на скара!

Вкусът му е толкова естествен и уникално вкусен!

Пушеният вкус на соса се постига лесно 

барбекю сосове рецепти барбекю sosen1

Френски дресинг

Практически няма как да сбъркате с френския дресинг. Дължим това на универсалния вкус на горчица, наред с други неща. Благодарение на тази съставка този сос може лесно да се намазва и върху зеленчуци.

Френският дресинг е известен само като дресинг за салата, но също така върви добре със зеленчуци на скара

сосове за барбекю рецепти барбекю сосен айолиДресинг от орех

Ядките правят текстурата на лимоновия дресинг особено хрупкава. Ще можете да изпитате напълно нови аспекти на вкуса на добре познатите зеленчуци.

Абсолютно страхотно – независимо дали избирате соса с месо или зеленчуци

сосове за барбекю рецепти bbq сос орехов дресинг2

Фондю сос

Сосът от фондю всъщност е по -елегантно име за соса от сирене. Това прави зеленчуковите ястия малко по -сърдечни и това е доста подходящо за есенния сезон.

Сосът от фондю е още по-вкусен с екзотичен чай мача 

сосове за барбекю рецепти сос барбекю фондю с чай мача

Сос Песто

Ако използвате само песто сос за ястия с паста, вие изобщо не изчерпвате потенциала му. Този сос е подходящ за много други ястия и ги прави много по -вкусни и по -здравословни. Няма да съжалявате, че сте опитали популярните зеленчуци на скара с песто.

Предполага се, че Pesto Genovese може да се сервира не само с паста 

сосове за барбекю рецепти барбекю сосен песто сосе

Айоли

Харесвате ли особено селските вкусове? Aioli е типичен студен сос от средиземноморския регион, означава “чесън с масло”. Този кремообразен сос се сервира като гарнитура с риба, месо и зеленчуци.

Любимият испански сос също трябва да се опита с брюкселско зеле 

барбекю сосове рецепти барбекю сосен айоли с брюкселско зеле

Сос Ромеско

Чували ли сте за сос Ромеско? И струваше ли това? Това е испански вариант за използване на чушки на скара. Можете да смесите соса със смлени бадеми. Така че имате пикантна и неутрална версия на същия испански сос за скара.

Просто изберете версията на Romesco, която е по ваш вкус 

сосове за барбекю рецепти барбекю сосен ромеско сос червено

Сос от кисело мляко

Този сос има много различни вариации. За зеленчуци бихме го препоръчали с пресен лук. Добавете и малко лимонов сок и кориандър. Благодарение на кремообразната си текстура сосът от кисело мляко се съчетава добре със зеленчуци на скара, които вече са приготвени с много подправки.

Колкото по -дебел и сърдечен, толкова по -подходящ е сосът от кисело мляко сосове за барбекю рецепти барбекю сосен кисело мляко сос2

Чили с масло

Особено вкусен маслен сос може да се приготви с две люти чушки на скара. Разбира се, този вкус ви подхожда само ако обичате да ядете пикантна храна или ако искате да се затоплите!

Желаем ви добър апетит!

Винаги зависи от вида зеленчук, който искате да гарнирате 

сосове за барбекю рецепти барбекю sosen3

Бъдете приключенски и намерете подходящия за вас сос 

сосове за барбекю рецепти барбекю кафяв боб

Можете да прецените по -точно вкуса, като вземете малки хапки 

сосове за барбекю рецепти барбекю сосен кисело мляко сос

сосове за барбекю рецепти барбекю sosen2