Чесънът е една от широко използваните билки в много страни заради своите кулинарни и лечебни ползи. Той също е означен като една от най -здравословните храни в света и е силно препоръчан от лекари и диетолози. От подпомагане на храносмилането до предотвратяване на рак, чесънът може да направи чудеса за тялото ви. Поради силните си свойства за подобряване на вкуса, много хора често ядат чесън в големи количества. Това може да доведе до много сериозни здравословни усложнения, в зависимост от типа на тялото и проблемите на индивида. Нека разберем подробно много странични ефекти от приема на чесън.

Неочаквани странични ефекти от чесън, за които трябва да сте наясно

Странични ефекти от консумацията на чесън:

Ако сте някой, който яде големи количества чесън, време е да знаете за неговите странични ефекти. Ето вижте 13 -те най -големи странични ефекти на чесън:

1. Лош дъх:

Яденето на чесън може да остави лоша миризма в устата и миризмата е толкова неприятна, че обикновено се превръща в доста смущаваща ситуация сред хората. Това е най -често срещаното ядене на твърде много странични ефекти от чесън.

2. Мирис на тяло:

Е, отново е известно, че чесънът причинява лоша телесна миризма, особено когато започнете да се изпотявате през топлите месеци. Има много силна и смущаваща миризма, която оставя върху тялото при редовна консумация. Това отново е много известен страничен ефект на чесъна, който идва заедно с ползите и трябва да се толерира до известна степен.

3. Алергични реакции:

Известно е, че прекомерната консумация на чесън води до обриви и алергични реакции по кожата. Може да се появи и под формата на друга алергия. Това отново е един от често съобщаваните странични ефекти, които претърпяват много хора и е нещо, което определено трябва да знаете.

4. Увеличава вътрешното кървене:

Нарушенията на кървене могат лесно да се влошат и да причинят сериозно вътрешно кървене при предозиране на чесън. Това е едно от нещата, които отново трябва да знаете, за да избегнете дисбаланс в приема на чесън.

5. Храносмилателни и стомашни проблеми:

Дразненето в стомашно -чревния тракт, известно още като стомашно -чревния тракт, е един от страничните ефекти от яденето на суров чесън на гладно. Това води до проблеми с усвояването на храната, а също и до много стомашни проблеми. Това също може да доведе до внезапна загуба на апетит, което прави тялото ви слабо и неактивно. За тези, които вече имат тези проблеми, трябва да използват чесън с повишено внимание.

6. Увеличава изпотяването:

Чесънът има затоплящ ефект върху тялото. Това означава само, че увеличава нивата на пот в тялото, особено през топлите, влажни месеци. Това е фин страничен ефект, но известен и нещо, което може да причини дискомфорт в тялото и в краен случай да доведе до дехидратация.

7. Разпалена астма:

Сред различните странични ефекти, според професионалистите, един от тях е разгарянето на проблема с астмата. Това е нещо, което може да доведе до тежки здравословни проблеми и ви дава основание да държите чесъна под контрол.

8. Диария:

Твърде много чесън причинява много проблеми с червата и системата на дебелото черво и води до проблеми с диария, при които имате течни движения на червата. То може да бъде придружено и от гадене и повръщане.

9. Гадене и киселини:

Твърде много чесън може да доведе до стомашни разстройства като гадене, киселини и повръщане. Острият вкус на чесън, който се дължи на големите количества сяра, може да причини неприятен вкус в устата ви. Поради високата си сила, суровият чесън може да бъде доста остър за стомаха ви и може да доведе до киселини. Ето защо се препоръчва да се избягва консумацията на тази крушка в големи количества.

10. Може да причини проблеми със зрението:

Проучванията показват, че консумирането на чесън в големи количества може да доведе до проблеми със зрението като Hyphema. Това е състояние, при което камерата в очната камера може да получи кървене. Наличните в чесъна антикоагулантни съединения могат да доведат до увеличаване на състоянието на кървене и понякога да доведат до загуба на зрение.

11. Може да засегне черния дроб:

Когато се консумира в излишък, чесънът може да доведе до токсичност в черния дроб и да наруши функционирането му. Затова се препоръчва да ограничите любовта си към чесъна, за да избегнете подобни проблеми. Увреждането на черния дроб може да бъде много опасно и животозастрашаващо състояние. Също така, хората със съществуващи чернодробни проблеми се съветват да поддържат ограничение върху количеството консумиран чесън.

12. Замаяност:

Въпреки че чесънът е доста безопасен при нормална доза, големи количества чесън могат да понижат кръвното Ви налягане. Това може да доведе до замаяност, което е много опасно състояние, особено по време на пътуване или при шофиране. Ако вече страдате от хипертония, той препоръчва да стоите настрана от толкова високи дози чесън.

13. Главоболие:

Много хора са имали внезапни пристъпи на мигренозно главоболие след консумация на чесън в големи количества. Смята се, че чесънът може да стимулира определени нерви в мозъка, които отделят съединения, причиняващи главоболие. Хората, които имат хронични проблеми с болки в главата, се съветват да спазват границите на дозиране.

Препоръчителни дози чесън:

Сега, след като сте разбрали страничните ефекти на чесъна, може би се чудите какво се нарича безопасно ограничение на чесъна. Според здравните експерти човек може безопасно да изяде до 4-5 скилидки средно големи скилидки чесън на ден. Също така, сотирането на чесъна в малко масло или масло е най -добрият начин да се консумира в сравнение с яденето му в суров вид.

Няма съмнение, че ароматът, който идва от кухнята ви, когато загреете малко чесън, е неустоим. Това може да предизвика апетита ви и да ви накара да искате да се отдадете на храната веднага. Също така, тъй като интернет става много за много ползи за здравето от яденето на чесън, сега се наблюдава, че хората консумират големи количества. Сега, след като сте прочели и разбрали потенциалните опасности от свръхдозата на чесън, ние сме сигурни, че ще бъдете предпазливи!