Боровинката е една от най-ниско оценените плодове от добре познати плодове. Не много хора знаят за това зрънце, но това зрънце е просто забележително със своите ползи за нуждите и изискванията на тялото, срещу възможните заболявания. Очаква се да бъде открит през 1577 г. и досега; той се използва заради ефективността си. Хранителната стойност на боровинката е толкова ефективна, че е насочена към всички здравословни нужди без никакви странични ефекти. Разгледайте повече за ползите от боровинки в тази статия.

Произхожда от Централна и Северна Европа и по -късно става известен по целия свят. Известен е още като Vaccinium Cyanococcus като научно наименование боровинка. Някои от другите имена на този плод са боровинка, боровинка, европейска боровинка и др.

Ползи от боровинки за кожа, коса & amp; Здраве

Какво е боровинка?

Боровинката е евразийски вид, който е малък и тъмно син на цвят. Плодът принадлежи към нискорастящите храсти от рода, Vaccinium. Той също така принадлежи към семейство Ericaceae и всичките му части се използват за производство на лекарства или за естествено лечение на телесни заболявания.

Богата на мулти-хранителни вещества, боровинките са пълният пакет, от който тялото ви се нуждае за борба срещу общите, както и сериозните здравословни проблеми.

Видове боровинки:

Боровинките са доста популярни заради хранителните си вещества и сега са известни по целия свят. Въпреки че няма много сортове боровинки, те варират в зависимост от техния размер и региона, от който са намерени. Някои от боровинките могат да бъдат малко по -големи от другите, които са с малки и правилни размери.

Боровинките са полезни за здравето?

Да, боровинките са полезни за здравето. Те съдържат всички основни хранителни вещества, витамини и минерали, които са необходими за устойчивия растеж на телесните клетки и тъкани, които могат да повлияят положително на здравето, нуждите на косата и кожата.

С много по -малко странични ефекти, боровинката подхожда на почти всички хора и насочва ползите за цялото тяло с нейната ефективност и висока хранителна стойност.

Значението на боровинките:

Значението на боровинката се дължи на точното количество хранителни вещества в съставката. Те могат да изглеждат малки по размер, но ползите от тях са огромни и всички са за подобряване на здравето на тялото, косата и кожата. Плодът може лесно да се използва във всяка от неговите форми, за да се получат необходимите ползи за конкретния проблем.

Освен това, този плод от боровинка е предназначен да отговаря на всеки един. Независимо дали става въпрос за малки бебета или възрастни, той може да бъде избран без никакъв страх от странични ефекти или проблеми с употребата.

Факти за храненето на боровинките:

Хранителната стойност на боровинката дава индикация за хранителните факти на боровинките. С тези факти можете да добиете представа за калориите на боровинките, лутеина на боровинките и другите хранителни вещества, налични в плодовете. Също така, тази хранителна стойност на боровинката ще ви помогне да решите точното количество, което трябва да консумирате според нуждите и изискванията на тялото ви, тъй като предозирането на този плод може да доведе до някои от страничните ефекти от чай от боровинки.

Ето някои от хранителните факти за плодовете на боровинки, които определят различните хранителни вещества, налични в плодовете, заедно с количествата. Погледни:

 • Протеини: 0,7 g
 • Вода: 0,2 g
 • Калории: 44
 • Общо въглехидрати: 11.5 g
 • Фибри: 2,8 g
 • Витамин А: 1.08 RE
 • Общо мазнини: 0,5 g
 • Витамин Ц: 44 mg
 • Захар: 0 g
 • Витамин В6: 0,06 mg
 • Калций: 15 mg
 • Желязо: 0,8 mg
 • Магнезий: 7 mg
 • Фосфор: 9 mg
 • Калий: 103 mg
 • Натрий: 3 mg
 • Цинк: 0,1 mg
 • Мед: 0,11 mg
 • Манган: 3,3 mg
 • Хром: 1 мкг

Изследователски базирани ползи от боровинки за кожата, косата & Здраве:

Тук включихме 18 най -добри ползи от боровинки за кожата, косата и здравето. Нека да ги разгледаме.

Прекрасни ползи от боровинки за кожата, косата и здравето

Здравни ползи от боровинки:

Ако искате вашето здраве винаги да е в правилната и желана най -добра форма, тогава трябва да имате някои от съставките, които доставят максимум от необходимите ползи и предимства. Но не е ли трудно да се намери такава съставка, която да достави необходимите ползи за тялото? Е, всъщност не, ако сте чували за ползите от боровинки.

Черната боровинка съдържа всички необходими хранителни вещества и витамини, които могат да подобрят здравето на потребителите. Употребата и ползите от боровинки са в полза на човечеството от последните много години и са напълно удовлетворяващи. Фактите за храненето на боровинките също потвърдиха факта, че тези плодове са едно от най -добрите и надеждни имена, които могат да доставят необходимите ползи за здравето на потребителя.

Ако и вие се интересувате от някои ползи за здравето от екстракта от боровинка, ето списъка, в който се споменават за тях. Погледни:

1. Поддържайте здравето на очите:

Знае се, че боровинката и здравето на очите са свързани от дълго време. Боровинката за очи гарантира, че с редовната си консумация хората могат да получат точността да виждат и през нощта. Той съдържа антиоксиданти като антоцианини, заедно с добро количество витамин Е, който помага на хората да получат необходимите ползи от боровинки за очите.

Как да се консумира:

 • Боровинката за здравето на очите работи като чудеса, когато се приема редовно.
 • Изпийте чаша сок от боровинки сутрин със закуската си и получете основните ползи от боровинки за очите.
 • Можете също така да хапнете някои твърди боровинки като вечерни закуски.

2. Поддържайте здравето на сърцето:

Боровинките могат да бъдат малки по размер, но имат огромни ползи. Една от основните употреби на боровинки е да предложи добро здраве на сърцето. Наблюдавано е, че боровинките са напълно подходящи за контрол на функционирането на кръвоносните артерии. Също така, наличните витамини А и Е в плодовете на боровинката помагат за регулиране на кръвообращението на сърцето. Антибактериалните свойства на боровинките също гарантират, че намалява растежа на увредените клетъчни тъкани, които могат да причинят сърдечни заболявания.

Как да се консумира:

 • Можете да получите необходимия витамин от боровинки, като консумирате чаша сок от боровинки или също като вземете някои хапчета от боровинки.
 • Редовната консумация на това зрънце за около 4-5 седмици със сигурност ще донесе най-добрата полза за здравето на сърцето.

3. Ефективен за лечение на диария:

Известно е също, че боровинката на прах има своите ползи за различните стомашни заболявания. Той може да лекува стомашни проблеми като диария, запек, стомашни болки и т.н. доста ефективно с високата си хранителна стойност. Наличната билкова добавка от боровинки може да се приема и при тежки стомашни проблеми. Благодарение на противовъзпалителните свойства, заедно със стягащите сили на боровинките са просто перфектни, за да осигурят ефективно лечение срещу диария.

Как да се консумира:

 • Използвайте екстракт от боровинка заедно с лимонов сок и получете необходимите ползи за справяне с проблема с диарията.
 • Уверете се, че не пропускате дозата на боровинки, за да получите максимална полза от тези невероятни плодове.

4. Излекувайте рака:

Знаете ли, че боровинките също имат необходимите ползи срещу проблемите с рака? Да, ползите от екстракт от боровинка могат да помогнат на лицето да получи ефективно лечение за симптомите на рак. Тези плодове са богати на антоцианини, които имат отлични свойства за борба със симптомите на рак. Боровинките също имат своите противоракови свойства, които се комбинират заедно и осигуряват максимално облекчение при този здравословен проблем. Сокът от боровинки заедно с различните видове добавки от боровинки може да бъде най -добрият при лечение със симптоми на рак.

Как да се консумира:

 • При продължителна употреба на боровинки в продължение на 2-3 седмици ще започне да показва положителни резултати срещу рака.
 • Също така, трябва да се консултирате с вашия здравен експерт, преди да започнете с употребата на боровинки.

5. Контролирайте диабета:

Боровинката и диабетът често се разглеждат като едно в европейските страни, тъй като те предпочитат да използват боровинки за естествено лечение на проблема с диабета. Те използват ползите от боровинки за диабет от доста време и са напълно доволни от резултатите. Това насърчи света да използва това невероятно зрънце и за своите диабетни нужди. Боровинката съдържа необходимите хранителни вещества, които могат да контролират нивата на инсулин в организма, заедно с балансирането на нивата на кръвната захар. Той също така стимулира секрецията на инсулин, което допълнително помага за поддържане на диабет под контрол.

Как да се консумира:

 • Вие също можете да получите ползите от боровинки при диабет, като консумирате 2 чаши сок от боровинки всеки ден.

6. Поддържа здравето на черния дроб:

Боровинките също се считат за подходящи за поддържане на здравето на черния дроб. Ползите от боровинки гарантират, че черният дроб функционира в желаното състояние и по този начин полага всички възможни усилия с хранителните си вещества, за да осигури необходимата полза. Наличието на фитонутриент и антоцианини заедно с другите хранителни вещества на зрънцето се комбинира заедно и осигурява доставянето на необходимата полза за правилното функциониране на черния дроб.

Как да се консумира:

 • Смесете малко плодов екстракт от боровинка с екстракт от малина и къпина и добавете малко мед към него.
 • Сега хапвайте това вкусно ястие всеки ден за един път и подарете на черния дроб здравето, от което се нуждае.
 • Бъдете последователни с консумацията на боровинки, тъй като това ще увеличи шансовете да се осигурят най -добрите ползи за поддържане на здравето на черния дроб.

7. Предотвратете бъбречна недостатъчност:

Боровинките също са ефективни срещу бъбречни недостатъци. Бъбречните заболявания обикновено се случват, когато тялото няма необходимите хранителни вещества и антиоксиданти. Боровинката лесно може да изпълни тази потребност на организма. Със своите високи нива на антиоксиданти и понижаващи липидите ефекти е известно, че боровинките дават най-добрата си страна за ефективното функциониране на бъбреците. Той също така намалява оксидативния стрес върху бъбречната функция и по този начин гарантира, че той изпълнява всичките си функции според нуждите.

Как да се консумира:

 • Отделете малко време и изпийте чаша сок от боровинки сутрин или вечер и осигурете необходимите ползи за правилното функциониране на бъбреците, заедно с подходящо заболяване срещу бъбречна недостатъчност.

8. Увеличете кръвообращението:

Боровинката е богат източник на много витамини, особено витамини А, Е и С. Тези витамини са най -необходимите за поддържане на необходимото количество кръв и кръвообращение за ефективно функциониране. Витамин А се комбинира с фитонутриенти и други антиоксиданти и стимулира притока на кръв в тялото. Той също така гарантира правилния и адекватен кръвен поток в тялото. Използването на боровинки не свършва до тук. Освен, че циркулира точното количество кръв в тъканите на тялото, това зрънце също гарантира обогатяване на кръвта с различните хранителни вещества, от които се нуждае.

Как да се консумира:

 • Включвайте редовно плодове от боровинки или сок от боровинки в диетата си вечер или сутрин и станете свидетели на най -добрите ползи за ефективното и гладко кръвообращение в тялото.

9. Лекувайте инфекции на пикочните пътища:

С правилния и перфектен баланс на антиоксиданти и витамин С боровинките са доста популярни за лечение на инфекции на пикочните пътища. Боровинките се уверете, че намаляват първопричината за проблема, заедно с незабавното облекчение на проблема. Хранителните вещества на боровинките се комбинират с активните съединения на тялото и по този начин доставят незабавно и положително облекчение от инфекции на пикочните пътища.

Как да се консумира:

 • За да бъде естествено, можете да ядете боровинка сутрин на празен стомах.
 • Освен това, можете също да опитате таблетки от боровинки след консултация с Вашия лекар и здравен експерт.
 • Да не забравяме и ползите от сок от боровинки, когато се консумира сутрин, за инфекции на пикочните пътища.

10. Предотвратява менструални проблеми:

Боровинките се използват за медицински цели още от самото им създаване. Те са богати на антиоксиданти като антоцианини и полифеноли, които помагат на плодовете да бъдат най -добрите, когато се справят с някой от здравословните проблеми. Ползите от боровинки също осигуряват необходимото облекчение при различните менструални проблеми. Той може да намали менструалните спазми, заедно с доставянето на тялото с нужното количество хранителни вещества, които са необходими през това време.

Как да се консумира:

 • Можете да разчитате на ползите от чай от боровинки и на капсулите от боровинки за задоволяване на необходимото количество хранителни вещества по време на менструацията.
 • Въпреки че трябва да сте редовни с консумацията на боровинки в нормалните дни, не бива да пропускате консумацията на това зрънце, особено по време на менструалния цикъл.

11. Подкрепа за отслабване:

На последно място, но не на последно място от ползите за здравето на боровинката е ефективността й за отслабване. Тайната зад успеха на отслабването, използвайки ползите от боровинки за отслабване, се крие в неговата хранителна стойност. За да осигурите успех в плана за отслабване на боровинки, можете да добавяте част от боровинките в салатата си или да пиете сок от боровинки, два пъти на ден, редовно. Тъй като е с ниско съдържание на калории, захар и мазнини, лесно е да се хранят с боровинки, без да се чувствате тежки в стомаха.

Как да се консумира:

 • Консумирането на боровинки е един от най -безопасните избори, когато искате да отслабнете.
 • Нито има странични ефекти за нуждите от отслабване, нито забавя генерирането на резултати.
 • Скоро след като започнете да консумирате боровинки, можете да станете свидетели на ползите от сок от боровинки за вашите нужди за отслабване.

Ползите от боровинки за кожата:

Освен ползите за здравето на боровинките, експертите също предпочитат да използват боровинки за ползи за кожата. Ползите от боровинки за кожата са подходящи за всеки тип кожа и за почти всички кожни проблеми. Без значение на колко години е проблемът с кожата, плодовете на боровинка могат да донесат необходимата полза за това. Билка боровинка има всички потенциални хранителни вещества, които могат да бъдат от полза за кожата, за да я направи по -здрава, млада и освежаваща.

Много хора използват плодовете от боровинки, за да се отърват от кожните си проблеми и заболявания в най -добрата възможна форма. И за да добавим към ползите, целият процес на използване на това невероятно зрънце за ползи за кожата е доста прост. Ето някои от ползите от боровинки за кожата, които лесно можете да получите:

1. Предотвратяване на акне:

Редовната употреба на боровинки със сигурност ще ви даде най -добрата полза срещу проблема с акнето. Боровинката съдържа изобилно количество цинк, фибри, витамин К и витамин Е, което прави възможно използването и получаването на ползите от екстракта от боровинка за кожата. Освен това боровинката съдържа също витамин А, С и витамин В, които подобряват допълнителната защита срещу акне. Хранителната стойност на боровинката и нейните противовъзпалителни свойства я прави подходяща за справяне с повечето проблеми с акнето, заедно с повечето от симптомите.

Как да кандидатствам:

 • Възползвайте се максимално от екстракта от боровинка и го смесете с малко алое вера и мед и нанесете тази маска върху лицето.
 • Оставете маската за около 20 минути и след това я измийте с обикновена вода.
 • Повтарянето на тази маска за лице в продължение на 2-3 седмици ще донесе необходимия положителен резултат за акне.

2. Премахнете черните точки:

Черните точки по кожата ви могат да понижат нивото на увереност и също така могат да направят кожата ви да изглежда стара. Ако сте опитали много продукти, но все още не можете да се отървете от проблема с черните точки, сега трябва да опитате хранителните вещества от боровинки. Боровинката има антиоксиданти, които позволяват на кожата ви да диша, а също и за предотвратяване на образуването на увреждащи клетки. Витамин С, придружен от противовъзпалителни и антибактериални свойства, позволява на боровинката да отстрани проблема с черните точки точно от корена.

Как да кандидатствам:

 • Направете паста от сок от боровинки заедно със захар, кафе, етерични масла, лимонов сок и гел от алое вера.
 • Масажирайте тази смес върху засегнатата област за известно време и след това оставете тази смес върху лицето си.
 • Премахнете след 20-25 минути и вижте значителна разлика в проблема с черните точки.

3. Против стареене:

Антиоксидантите и антибактериалните свойства на екстракта от боровинка са отговорни за постигането на някои ефективни резултати срещу признаците на стареене. Ранните признаци на стареене се появяват, когато кожата не получава много от необходимите хранителни вещества. Липсата на хранителни вещества също увеличава броя на свободните радикали в организма, което допълнително засилва ефектите на признаците на стареене. Също така, фитохимикалите в боровинките премахват ранните признаци на стареене, скоро след употребата му. Можете да използвате чай от листа от боровинки, за да получите ползите от листата на боровинка за кожата си.

Как да кандидатствам:

 • Смесете малко екстракт от боровинки заедно с лимонов сок, яйчен белтък и розова вода, за да направите пакет за лице.
 • Нанесете тази опаковка и оставете за 20-25 минути преди измиване.
 • Това ще помогне за премахване на ранните признаци на стареене в максимална степен.

4. Защитете кожата от вредните UV лъчи:

Слънчевата светлина е от съществено значение за организма, тъй като му осигурява необходимото количество витамин D. Но вредните UV лъчи изобщо не са важни за кожата. По -скоро те носят много вредни ефекти върху кожата, което я прави скучна и уморена. Употребата и ползите от боровинки биха били най -добрата комбинация в този случай. Антибактериалните свойства на боровинката гарантират, че кожата ви абсорбира само основните хранителни вещества и предотвратява образуването на всякакви вредни клетъчни тъкани, които могат да навредят на качеството на кожата.

Как да кандидатствам:

 • Смесете малко екстракт от боровинка с лимонов сок и извара и след това нанесете тази смес върху кожата си.
 • Оставете за 20 минути и след това изплакнете с обикновена вода.

Ползи от боровинки за коса:

Известно е, че растението боровинка има някои невероятни ползи, които могат да трансформират косата ви. Ако се борите с тъпа коса и търсите нещо, което не само може да се справи с проблемите с косата, но и може да укрепи косата ви, заедно с придаването на необходимото качество, тогава боровинката е правилният избор за вас.

Повечето от специалистите по коса предлагат използването на боровинка за лечение на някои сериозни проблеми с косата, които обикновено са трудни за решаване. Вие също можете да опитате невероятните ползи от маслото и сока от боровинки за достатъчния растеж на косата. Ето някои от ползите за косата, които ефективната и продължителна употреба на боровинка може да ви достави.

1. Добре за растежа на косата:

Боровинката е доста ефективна за засилване на растежа на косата. Хранителните вещества на боровинката се използват за намаляване на проблема с косопада. Ползите от косопад от боровинки премахват образуването на увредени клетки по скалпа и по този начин намаляват шансовете за увреждане на косата и скалпа. Освен това, наличните в боровинките антиоксиданти гарантират, че растежът на косата е стабилен и последователен.

Как да кандидатствам:

 • За да получите ползите от боровинки на прах, смесете част от боровинката на прах със сок от амла, яйчен белтък и бадемово масло и след това нанесете върху скалпа.
 • Оставете тази маска за коса върху скалпа си за 30-40 минути и след това измийте като обикновена.
 • Повтарянето на този процес редовно ще осигури доставянето на гладка, блестяща и здрава коса, която винаги сте искали.

2. Лекувайте инфекции на скалпа:

Благодарение на противовъзпалителните свойства на боровинките, те могат да се използват ефективно за лечение на кожни проблеми. Наред с това, антибактериалните и противоинфекциозни свойства на боровинките също така гарантират, че скалпът получава достатъчно защита от възможните инфекции като сърбеж, зачервяване, акне и др. Витамините, налични в боровинките, особено витамин А, гарантират, че скалпът получава достатъчно и устойчиво кръвообращение, за да може ефективно да елиминира възможните инфекции.

Как да кандидатствам:

 • Има някои капсули от боровинки, които могат да се приемат за лечение на заразения скалп.
 • Също така можете да опитате да нанесете маска за коса, която съдържа бадемово масло, етерично масло, лимонов сок, извара, овес на прах и сок от боровинки.
 • Нанесете тази маска за коса върху скалпа и се уверете, че всички тревожни инфекции ще получат необходимите ползи.

3. Намалява пърхота:

Боровинката също е ефективно решение срещу проблема с пърхота. Пърхотът често се причинява поради наличието на мъртви кожни клетки и суха кожа по скалпа. Боровинката може да донесе ефективни резултати и за двамата. Богатите хранителни вещества в боровинката заедно с правилното количество витамини и минерали се комбинират заедно, за да подобрят качеството на скалпа, както и на косата и по този начин да намалят пърхота.

Как да кандидатствам:

 • Можете да смесите някои от екстрактите от боровинки заедно с етеричните масла, маслото от чаено дърво и сока от амла и след това да нанесете върху косата, а също и върху корените на косата.
 • Оставете маската за коса за около 30-40 минути, преди да отмиете.
 • Редовното прилагане на тази маска за коса ще позволи на косата и скалпа ви да абсорбират максимално хранителни вещества, което води до хидратиран и гладък скалп и коса заедно с намаляване на проблема с пърхота.

Странични ефекти на боровинка:

Без значение колко ползи дава боровинката, винаги има асоциация между ползите за здравето и страничните ефекти. Възможните странични ефекти на боровинката се дължат на преяждането с плодовете на боровинката над необходимото количество. Страничните ефекти на боровинките ще намалят положителните резултати на този невероятен плод върху вашето здраве и затова трябва да се полагат подходящи грижи с подходящото му количество.

Ето някои от възможните странични ефекти от боровинки, които трябва да имате предвид, преди да започнете да консумирате плодовете. Погледни:

 • Отслабване
 • Слабост
 • Анемия
 • Умора и загуба на апетит
 • Жълтеница
 • Колебания в нивата на кръвната захар

Сушената боровинка е едно ефективно решение за почти всички основни неща, от които тялото се нуждае. Съставката има доверието и на повечето експерти, които предлагат ефективни решения за проблеми с кожата, здравето и косата. Можете да използвате екстракт от боровинка за очи, боровинка за косопад, ползи от боровинки за отслабване, решения за диабет от боровинки, а също и за ползи за бременност от боровинки.

Включете това супер невероятно зрънце в диетата си, за да се възползвате максимално от неговите ползи за цялото ви тяло. Няма да имате нужда от друга съставка, ако използвате това зрънце. Коментирайте под всичките си въпроси, съмнения и притеснения, свързани с боровинката и нейните потребители. Ще се свържем с вас с възможно най -добрите отговори и подробности за вашите притеснения.