Ако страдате от упорита кашлица, следната статия е точно това, което може да ви е необходимо, за да получите безопасно, естествено лечение от кашлица без притеснителни странични ефекти.

джинджифил за кашлица

Всеки път, когато горните ви дихателни пътища се стимулират поради наличието на запушване или задръствания или някакъв дразнител по този въпрос, мозъкът ви води до опити да изхвърли дразнителя от тялото чрез кашлица. Докато пазарите са наводнени с всякакви сиропи и таблетки за кашлица за суха, както и за индуцирана храчка- продуктивна кашлица, естествените средства са нещо, на което винаги можете да се обърнете без никакво съмнение. От всички кухненски съставки, които могат да се използват за лечение на кашлица, най -ефективният и надежден е джинджифилът.

Известно е, че джинджифилът, корен от растения, който се отглежда най-вече в части от Китай, Азия и други тропически страни, се състои от определени влакна и някои естествени вещества, наречени: Gingerol, 6-shagol и Zingiberene. Те работят заедно, за да облекчат задръстванията в белите дробове, действат като антибактериални за намаляване на бактериалното натоварване на горните дихателни пътища, а също така помагат като отхрачващо средство срещу кашлица, като подпомагат изтъняването и изхвърлянето на храчките/ храчките. Джинджифилът се използва в традиционната природна медицина вече повече от 5000 години и е еднакво ефективен като терапевтично лекарство, наречено кодеин, което се използва широко за лечение на кашлица. Джинджифилът е еднакво ефективен като противовъзпалително и понижаващо телесната температура.

Така че, прочетете по -долу за това как можете да използвате джинджифил по различни начини като ефективно средство за облекчаване на настинка и кашлица, в резултат на хронично бронхиално възпаление.

Намажете малко парче джинджифил със сол и го дъвчете и поглъщайте сока, за да спрете непрекъснатата кашлица.

Средство за чай от джинджифил с лимонов мед:

нарязайте джинджифила на малки парченца и ги натрошете леко. Сварете тези парчета във вода. Отпивайте от тази вода три до четири пъти през целия ден. За да направите това лекарство по -вкусно, можете да добавите малко мед към водата. Можете също така да добавите тънко нарязани резенчета лимон във врящата вода. Трябва да оставите съставките да се варят във вода за около пет до десет минути. Свалете котлона и прецедете парчетата джинджифил. Пийте този чай от джинджифил, докато е още топъл. Можете да го съхранявате в хладилник за употреба по -късно през деня.

Средство за кашлица с чай и джинджифил:

Вземете близо 15 грама натрошен джинджифил и кафява захар и 30 грама нарязани червени фурми. Сварете всички тези съставки в обикновена вода за десет минути. Свалете от огъня и изпийте това, докато отварата е още топла.

Билкова паста от джинджифил Tulsi Средство:

Натрошете почти десет листа Tulsi във фина паста и смесете със сок, извлечен от джинджифил. Към това добавете малко мед и чаена лъжичка от тази паста два до три пъти на ден. Също така, ако решите, можете да добавите щипка черен пипер и куркума към тази паста, за да я направите още по -ефективна.

Предпазни мерки при консумация на джинджифил:

  • Известно е, че джинджифилът причинява разреждане на кръвта, така че тези, които са на разредители на кръвта като: варфарин, аспирин и т.н., не трябва да приемат джинджифилови лекарства преди да се консултират с натуропат/ лекар.
  • Можете да помогнете на кашлицата си още повече, ако редовно приемате пара, за да разградите храчките, така че тялото да може лесно да се отърве от нея. Също така, отпиването на топли течности би ви помогнало много.
  • Надявам се, че информацията, представена в тази статия, ви е била полезна и със сигурност ще се възползвате от нея, като изпробвате тези домашни средства и забележите намаляване на продуктивната, както и сухата кашлица.