Знаете ли за ролята на папаята в контрола на диабета? Папаята винаги е била известна като екзотичен плод, изпълнен с много антиоксиданти, хранителни вещества, минерали и витамини. Този плод трябва да стане част от диабетната диета. Естествените антиоксиданти, открити в този плод, помагат за регулиране на нивата на кръвната захар. Това, което дава на този плод допълнително предимство, е, че той е един от малкото плодове, които са лесно достъпни през цялата година

Бележка 1: Контролираната консумация на папая дневно може би вашият единствен и най -бърз лек за вашия диабет.

Папая за диабет

Какво е диабет?

Това е заболяване, което се проявява, когато кръвната захар или кръвната захар в тялото Ви са твърде високи. Диабетът се случва, когато панкреасът ви не произвежда инсулин, който е от съществено значение за превръщането на кръвната Ви захар в енергия. Когато имате излишна кръвна захар в кръвта си за продължителен период от време, това може да причини и няколко други основни заболявания.

Папаята е добра за диабетици?

Папаята за диабет е отличен избор, тъй като този необикновен плод е напълно лишен от нездравословна захар и това го прави идеален за човек с диабет. Витамините А и Е в папаята спомагат за постепенното премахване на излишната захар от вашата система. Природните антиоксиданти, присъстващи в папая, я правят идеален плод за човек с диабет. Здравословното хранене, съдържащо папая, може да помогне за намаляване на нивата на диабет (1).

Бележка 2: Диетолозите обикновено препоръчват да се яде папая при диабет. Те препоръчват да се консумират плодовете в суров вид.

Ползите от папая при диабет:

Папаята за пациент с диабет е изключително полезна, тъй като е богата на антиоксиданти. Той се грижи за клетъчната структура и осигурява правилното регулиране на нивата на кръвната захар. Те са много жизненоважни за човек с диабет, тъй като са склонни към други здравословни състояния, които ги засягат. Той помага да се инхибира прогресията от диабет тип 2 към тип 1.

Как папаята помага при диабет?

Папаята за диабет тип 2 е отличен избор, че е евтина и достъпна през цялата година. Освен с ниско съдържание на захар, плодът има много други основни хранителни вещества, които помагат за преодоляване на други основни заболявания, към които е склонен човек с диабет (2).

  • Плодовете на папая са богати на фолиева киселина, витамини А, В, Е, магнезий, бета-каротин, мед, лутеин, пантотенова киселина, калий и ликопен.
  • Папаята е богат източник на фибри и съдържание на вода, полезна е както за диабет тип 1, така и за диабет тип 2.
  • Папаите са пълни с мощни антиоксиданти и предпазват клетъчната структура на тялото от увреждане, причинено от диабет.
  • Нередовните нива на кръвната захар могат да увеличат риска от сърдечни заболявания. Антиоксидантите, присъстващи в папаята, са от полза за пациентите със захар, тъй като предпазват клетката от увреждане и намаляват такива рискове.
  • Фибрите в папая помагат за поддържане на нивата на кръвната захар, инсулина и липидите и по този начин правят яденето на папая при диабет изключително полезно.
  • Ниското съдържание на захар го прави идеално решение за хора с диабет, тъй като е лесно смилаем поради ниските нива на глюкоза.
  • Някои проучвания показват също, че екстрактът от папая помага за контролиране на прогресията на диабет тип 2.
  • Когато консумирате папая с храни, богати на протеини, като сирене или кисело мляко, това намалява вероятността от хипергликемия.
  • Най -добрият начин да пиете сок от папая (3) или плодът е в суров вид сутрин, където може да се приема със зърнени храни или като междинна закуска. Това гарантира, че се постига максимална полза от папая при диабет.

Папаята може да бъде един от най -добрите избори за човек с диабет и е идеалното решение за задоволяване на сладкия им зъб! Проучванията показват, че екстрактът от папая може да забави прогресията на диабет тип 2, тъй като панкреасът губи способността си да отделя и произвежда в крайна сметка инсулин. По този начин папаята е един такъв плод, подходящ за диабетици, който може да се консумира безопасно, без да се страхува, че ще повиши нивата на кръвната Ви захар!