Настинката и кашлицата са толкова често срещан проблем, който е придобил формата на грип! Много от нас получават този проблем при смяна на сезона или не следим диетата, понякога става много тежко, че ставаме летаргични да вършим рутинната си работа, а понякога става дразнещо с течащ нос. Опитваме се да пием пара, да пием топли напитки и да приемаме различни лекарства за настинка, но все пак отнема повече от седмица, за да върнем здравето си в нормално състояние!

Ето един бърз, лесен и най -евтиният домашен лек за лечение на рутинната настинка. Чесън! Да, чесънът е този, който наистина е много полезен при излекуването и предотвратяването на настинки, тъй като чесънът е известен със своята топлина, която доставя на тялото вътрешно и също така има много антиоксидантни свойства, което го прави още по -специален.

Как да използвате чесън за студено & amp; Грип 2 Най -добрите естествени методи

Чесънът е мощен за предотвратяване и лечение на настинка. Чесънът е пълен с антиоксиданти, редовната консумация на чесън може да бъде от полза за имунната ви система. Ако настинката се промъкне, можете да пиете чай от чесън. Седнете и се нуждаете от стръмен нарязан или смлян чесън в гореща вода за няколко минути, след това прецедете и пийте това е всичко! На следващия час настинката ви ще изчезне. Можете да добавите малко мед или джинджифил, за да подобрите вкуса.

Обикновено предпочитаме малко печен чесън в нашата италианска храна, но приемането на няколко скилидки направо и сурово е съвсем различна история! През сезона на настинки и грип или бабите препоръчват да се консумира лъжица сурови, нарязани скилидки чесън – или дори да се гризат прясно скилидка!

Както вече беше обсъдено, чесънът е мощен антиоксидант с антимикробни, антивирусни и антибиотични свойства. При настинки и грип той също така има обезболяващ и отхрачващ ефект, но възниква въпросът, че не можете да го ядете суров, какви са другите начини, по които можете да го консумирате? По -долу са начините, по които можем да го консумираме по различни начини, вместо да го ядем суров.

Как да използвате чесън за настинка & Грип:

Тук включихме 2 най -добри естествени средства за това как да използвате чесън при настинка и грип. Нека да ги разгледаме.

1. Чесън & Портокалов сок:

  • Вземете малко пресен чесън
  • Нарежете ги на кубчета и ги нарежете, след което отлепете кожата
  • Сега вземете лъжица чесън в устата си и го погълнете с портокалов сок
  • това е добър начин да консумирате чесън, тъй като няма да се налага да го дъвчете и просто да преглъщате със сок
  • За предпочитане е да правите това през нощта, не бихте искали да обидите никого с аромата през деня, но най -важното е да се уверите, че оставяте това лекарство да действа наистина.
  • Най -доброто време за това е, когато си легнете направо, след като сте взели чесъна. Ще забележите, че може да се почувствате леко трескави.

Без лястовица без дъвчене:

  • Не опитвайте този метод на празен стомах. Трябва да вземете само парче карамфил и да го смучете за 15 минути, оставяйки соковете да действат магически върху всяка болка!

2. Чесън & Вода с лимон:

Просто ви трябва:

  • 5-6 скилидки чесън
  • Топла вода
  • Един голям лимон

Обелете кората на скилидки чесън и след това го нарежете на малки парченца. Добавете това към топлата вода и изстискайте лимон към тази смес, оставете чесъна да престои няколко минути, след което можете да добавите и малко настърган джинджифил и лъжица мед, за да добавите вкус към напитката. Сега го прецедете и пийте! Тази напитка е наистина много ефективна, тъй като съдържа всички онези вещества, които ви осигуряват топлина и се борят със студа.

И накрая, суровият чесън е наистина прекрасно домашно средство за борба с настинки и грип. Опитайте се да пиете или дъвчете чесън рано сутрин или преди лягане или и двете пъти според изискването, което наистина ви е полезно.