Зъбите са неразделна част от лицето, където те не само повишават номиналната стойност, но и са изключително важни за дъвченето на храната. По този начин те трябва да бъдат защитени и добре поддържани. Един от най -полезните продукти за поддържане на зъбите ни е карамфиловото масло. Това е отлично естествено лекарство за всякакви заболявания, свързани със зъбите, а също така притежава и множество други ползи. Ако страдате от мъчителен зъбобол и зъболекарят не е в състояние да осигури облекчение, винаги можете да опитате да използвате масло от карамфил в засегнатата област, въпреки че това може да не излекува напълно проблема, това ще даде значително облекчение. За да използваме това масло, трябва да разберем произхода му, химическия състав, качествата на маслото от залива, начина на използване на това масло и предпазните мерки, които трябва да се вземат при използването му.

как да използвате масло от карамфил за зъби

Как да използвате масло от карамфил за зъби?

Произход:

Както подсказва името, маслото от карамфил се извлича от части от растението карамфил и дървета, които са местни в близост до екватора. Карамфилът е цветните пъпки, които при изсушаване стават червеникавокафяви и маслото се извлича не само от тези пъпки, но и от листата и стъблото.

Химичен състав:

Някои от химикалите, присъстващи в маслото от карамфил, са евгенол ацетат, кариофилен, изо-евгенол, но предимно евгенолът е основният химикал, който присъства в маслото от карамфил и е отговорен за множество свойства, които това масло притежава..

Качества на карамфиловото масло:

Карамфиловото масло има терапевтичен характер и притежава множество лечебни качества, които са полезни за лечение на проблеми, свързани със зъбите

1. Има антисептични свойства:

Карамфиловото масло е известно със своите антисептични свойства. Химическите компоненти, присъстващи в карамфиловото масло, са най-подходящи за борба с първичните инфекции и ако се прилагат старателно предотвратяват кариеса

2. Аналгетичен характер:

Наличието на евгенол го прави аналгетичен по природа. Той е високоефективен болкоуспокояващ и осигурява незабавно облекчение, ако не и постоянно.

3. Антиспазматични:

Много пъти човек, страдащ от зъбно заболяване, получава спазми, които са много тревожни. Карамфиловото масло има антиспазматичен характер и по този начин предотвратява появата на тези спазми.

4. Противоинфекциозни:

Карамфиловото масло е отлично средство за предотвратяване на появата на всякакви вторични инфекции. При кариес такива инфекции непременно ще се случат, но прилагането на карамфилово масло гарантира, че инфекциите от всякакъв вид се пазят.

5. Използва се като пълнител:

Зъболекарите са добре запознати с химикалите като евгенол, който съдържа маслото от карамфил и затова го комбинират с цинков оксид и го използват като временен пълнеж. Те използват евгенола като част от уплътнител и за кореновия канал.

6. Антибактериални свойства:

Маслото от залива притежава антибактериални свойства и по същество се прилага там, където има силна зъбна болка, която би могла да се появи поради развален зъб, напукан зъб, причинявайки бактериални инфекции да достигнат корените на зъба и да предизвикат болка.

Метод:

Нанасянето на карамфилово масло е сравнително просто. Накиснете памучна топка в това масло и я поставете в засегнатата област. Продължавайте да сменяте памука на всеки час за по -голяма ефективност. Друг начин да използвате това масло е като вземете тампон, пълен с това масло, и го нанесете като балсам върху венеца и целевата област. Много хора предпочитат да използват торбичка чай, потопена в разреден разтвор на карамфилово масло; този метод обикновено е ефективен в леки случаи.

Предпазни мерки:

Вземането на определени предпазни мерки винаги е полезно, тъй като маслото от карамфил е силно и може да има неблагоприятни ефекти, ако не се полагат подходящи грижи. Трябва да се използва само за кратко време, тъй като е средство за временно облекчение, а не правилно решение на всеки проблем.

Карамфиловото масло е силна среда за решаване на проблеми, свързани със зъбите, но ако проблемът продължава, би било разумно да се покаже на зъболекари, за да се избегнат бъдещи усложнения.