Поради ограниченото пространство в съвременните къщи, понякога става наистина трудно да се намери подходящото място за стаята с пуджа. По този начин, за да се спести място, повечето хора сега се опитват да проектират кухненски стаи с пуджа. Да, това просто означава, че те комбинират кухнята и стаята си с пуа, използвайки възможно най -добрия дизайн.

Докато за някои хора цялата тази идея за пуджа мандир в кухнята е голямо не-не, но има много хора, които правят тази тенденция безупречна, като използват най-добрите творчески идеи. Докато стаята пуджа е свещено място, вие също можете да използвате наличната стая пуджа в кухненски дизайни, за да изглежда стилно, без да губите своята духовност.

дизайн на кухненски пуджа стаи

Как да изберем дизайн на стая Pooja в кухнята?

Цялата идея за използване на pooja ghar в кухнята се нуждае от правилно разглеждане на много неща, така че хората да могат да получат истинското усещане за pooja mandir. Най -важното от всичко е да знаете как да изберете дизайна на пуджа за вашата кухня, който не трябва да нарушава рутината ви и също така да ви предложи желаните ползи.

Ето някои от нещата, с които можете да изберете подходящ дизайн на пуджа стая в кухнята:

  • Потърсете наличното пространство, преди да изберете дизайна.
  • Дръжте зоната на стаята пуа затворена, когато не се използва.
  • Разберете посоката на поставяне на мандира.
  • Помислете за позицията и местоположението на pooja mandir.
  • Следете и бюджета си.
  • Помислете за Васту Шастра, преди да вземете какъвто и да е дизайн на стаята в кухнята.

Модерен дизайн на стаи Pooja в кухнята:

Трудно е да комбинирате стая с пуджа в кухнята си, освен ако не знаете точно как да го направите. Интересувате ли се да знаете тайната зад това? Ето нашите 10 прости и най -добри пуджа мандири в кухненски дизайн, които няма да прекъснат нормалната работа на вашата кухня и също така ще направят вашия мандир да изглежда красив:

1. Шкаф за стая Pooja в кухнята:

pooja стая в кухненски дизайн

Вероятно най -добрият начин да се възползвате максимално от дизайна на кухненски пуджа е да ги приберете в шкаф. Този дизайн е един от най -често срещаните дизайни, тъй като не пречи на кухненската работа и предлага необходимата духовност на потребителите.

Също така, този дизайн помага да се държи стаята пуджа изолирана от останалата част от кухнята, което е една от основните нужди при поставянето на мандир в кухнята. Можете също така да направите специален шкаф във вашия модулен кухненски дизайн, който дори няма да изглежда странно от другия наличен дизайн.

2. Пуджа Мандир на външната стена на кухнята:

pooja стая в кухнята

Ако нямате достатъчно място и в кухнята си, тогава можете да използвате тази стая пуджа в дизайна на кухнята и да поставите мандира си на стената точно пред кухнята. Този дизайн става доста популярен в малките апартаменти, тъй като няма достатъчно място за нуждите.

Можете да персонализирате мандапа или шкафа на стаята за пуджа според размера на стената или според начина, по който ви харесва. Можете също така да обмислите да потърсите помощ от Васту Шастра за стаята на пуджа в кухнята, за да сте сигурни, че постъпвате правилно.

3. Използване на двустепенен брояч:

pooja mandir в кухнята

Винаги можете да използвате отделен плот в кухнята си, за да поставите мандира си. Въпреки че тези кухни с дизайн на пуджа стая заемат малко място и получавате достатъчно място за поставяне на всички основни елементи от стаята пуджа.

Поставете всички идоли и други неща в правилното им положение, така че да не пречат никъде в работата на кухнята. Можете да използвате или малък плот, или по -голям, в зависимост от наличното пространство при вас. Можете също така да използвате само един рафт на плота и да използвате другия за вашите кухненски нужди.

4. Малка стена Pooja Mandir:

рафт пуджа в кухнята

Ако искате да запазите нещата традиционни, можете да използвате стенен мандир в кухнята си. Това е един от често срещаните дизайни на pooja ghar в кухнята, който намирате на повечето места. Размерът на мандира, разбира се, може да варира в зависимост от наличието на пространство в кухнята.

Уверете се, че използвате мандир с врати, така че да можете да ги затворите, когато пуджа мандирът не се използва. По този начин ще получите отделно място за вашата пуджа и можете да я държите далеч от ежедневието на кухнята, като същевременно запазите нейната свещеност.

5. Малък Пуджа Мандир в кухнята:

pooja ghar в кухнята

Ако имате достатъчно място в кухнята си, винаги можете да изберете опцията да имате или малък, или голям мандир в кухнята си. Погледнете един тих ъгъл в кухнята си и просто поставете мандира си в този ъгъл.

Уверете се, че избраният ъгъл не е толкова често използван във вашата кухня, така че вашите мандир дейности могат да останат отделни от тези, свързани с кухнята. Също така, не забравяйте да имате мандира с врати за затваряне на мандира, когато не се използва. Помислете за Васту Шастра за стая с пуджа в кухнята, за да сте сигурни и в позицията и посоката на вашия мандир.

6. Използвайте складовото помещение на кухнята:

кухня с дизайн на стаи пуджа

Ако имате склад, прикрепен към вашата кухня, тогава сте напълно благословени. Защо? Това е така, защото можете да използвате наличното кухненско складово помещение като стая за пуджа. Това е една от най -простите кухни с дизайн на стаи пуджа, които могат да бъдат изпробвани, без всъщност да се комбинират вашата кухня и стая с пуджа.

Използването на склада също може да предложи много предимства, като например можете да получите достатъчно място за красиво декориране на вашата стая с пуджа. Освен това получавате достатъчно място за съхранение на всички основни елементи от вашата стая с пуджа на точното място без никакви компромиси.

7. Декоративна стая Pooja в стената:

модулна кухня със стая за пуджа

Ако не искате да използвате правилния или обикновен начин да използвате стаята с пуджа в кухнята, тогава можете да отидете с това решение. Можете да поддържате цяла стена на кухнята си украсена с идолите на Бог и можете да използвате същото за извършване на всичките ви пуджа и ритуали.

Най -доброто при използването на този дизайн е, че не изисква много място и по този начин може да се направи във всяко пространство. Но трябва да се погрижите за посоката на стената, преди да я използвате като стая за пуджа. Също така можете да украсите стената по простите начини, които харесвате.

8. Камуфлирана стена:

vastu shastra за pooja стая в кухнята

Използването на стена, камуфлирана, е един от модерните дизайни на модулна кухня със стая пуджа. Тези дизайни гарантират, че не прекаляват с нищо, докато комбинират кухнята и стаята с пуджа. Друго нещо, в което можете да бъдете сигурни с този дизайн, е, че ще изглежда напълно невероятно и красиво.

Можете да изберете стената, която обикновено отделя кухнята от останалото пространство в къщата, за да използвате най -добре пространството. Можете също така да комбинирате вашия мандир със стъклена врата, така че те да поддържат автентичността на пуджа мандир по възможно най -добрия начин.

9. Мандир в ъгъла на кухнята:

васту за pooja стая в кухнята

Нищо не може да бъде по -безопасно място да имате стая с пуа в кухнята, отколкото да я имате в ъгъла. Всичко, което трябва да направите, е да изберете подходящ ъгъл в кухнята си, който е малко по -далеч от кухненската работа и да поставите мандира си там. Можете да го държите толкова просто, колкото искате, или да го държите така украсен, колкото искате.

Можете също така да изберете рафт за пуджа в кухнята. Уверете се, че сте запознати със стаята Vastu за pooja в кухнята, преди да изберете ъгъла за мандира. Това ще спести много от вашето кухненско пространство.

10. Използване на кухненски рафт:

pooja стая в кухнята според vastu

Един от най -безопасните варианти за комбиниране на pooja ghar и кухнята е чрез разполагане на raoo pooja в кухнята. В този дизайн не се нуждаете от нищо специално, за да използвате, тъй като всичко, от което се нуждаете, е да имате рафт, на който можете да направите своя мандир.

Това също е един от модерните дизайни на модулна кухня със стая пуджа, където един кухненски рафт се съхранява за използване като мандир. Ако не е възможно да имате врати за вашия pooja mandir, винаги можете да използвате завеси, за да държите мандира отделен от останалата част от кухненското пространство.

Това са едни от най -добрите и лесни стаи в кухнята, които можете да използвате. Ако не сте сигурни относно поставянето на мандир във вашата кухня, тогава е по -добре да изберете стаята с пуджа в кухнята според Васту, за да избегнете евентуални проблеми. Можете също да се консултирате с опитен интериорен дизайнер за същото и да получите най -доброто Vastu за pooja стая в кухнята.

Ако имате някакви други съмнения относно използването на дизайни на стаи пуджа в кухнята, моля, направете коментар по -долу. Ще се свържем с вас с възможно най -добрата помощ и информация за вашата помощ.