Стаята Пуджа е най -релаксиращият ъгъл в къщата, тъй като помага на хората да забравят за всичките си притеснения и проблеми. Проектите за стаи за пуджа комбинират креативност и иновации, за да предложат на потребителите най -добрите дизайни на пуджа мандир. Има много вариации в индийския дизайн на pooja mandir, които могат да бъдат изпробвани както за малки, така и за големи домашни места. Използвайте тези различни и иновативни идеи на pooja mandir и се ангажирайте с най -мирните взаимодействия с Всевишния.

Дизайн на стаи Pooja

Как да изберем дизайн на стаи Pooja?

Благодарение на невероятното разнообразие в най -новите дизайни на стаи пуджа, имате много възможности да опитате. Но, за да погледнем от другата страна, тези идеи за дизайн на стая Pooja също могат да бъдат малко объркващи, ако не знаете да изберете правилния дизайн на стая Pooja.

Ето някои от факторите, които трябва да имате предвид, докато избирате най -добрите дизайни на pooja mandir:

 • Наличното пространство за изпълнение на дизайна.
 • Формата на дизайна.
 • Вашият предварително определен бюджет.
 • Типът дом, в който живеете – малък или голям.
 • Размер на апартамента.
 • Цветовата схема на дизайна.
 • Посоката на поставяне на дизайна.
 • Местоположението на дизайна.

Значението на стаята Pooja в къщата:

За всеки дом стаята с пуджа е мястото, което създава свещена и благоприятна среда за цялата къща. Без значение, ако декорирате стаята си с пуджа или използвате готова стая с пуджа, трябва да се погрижите за дизайна на пуджа мандир.

За да направите стаята си пуджа уникална, можете или да опитате дизайна на стаята пуя в залата, или да опитате дизайна на стаята пуя в дърво. По принцип традиционните дизайни на стаи с пуджа правят необходимата разлика в стаята с пуджа. По този начин трябва да обърнете голямо внимание на дизайна на стаята Пуджа в Индия, тъй като те са наистина важни.

Най -добрите дизайни на стаи Pooja за дома в Индия:

Би било наистина лесно да предефинирате традиционните си дизайни на пуджа стаи с най-новите дизайни на стаи пуджа, като използвате тези прости дизайнерски идеи. Готови ли сте да знаете някои от съвременните дизайни на стаи пуджа?

Ето нашите 25 прости и модерни дизайна на стаи пуджа, които можете да опитате и да направите снимките на стаята си пуджа да изглеждат напълно невероятно:

1. Стая на храма в стил Пуджа:

Най -добрите дизайни на стаи Pooja

Това е една от традиционните снимки на вратата на пуджа стая, на която стаята на пуджа къщата изглежда точно като храм. Тези индийски дизайни на пуджа стаи изглеждат най-красивите в голяма къща, която има пространство да поддържа такива храмови стаи, подобни на пуджа.

Дизайнът на рафтовете на пуджа в такава стая на пуджа е наистина голям, така че да постави там различните Божии идоли. Можете също да експериментирате с дизайна на рафтовете за стаи пуджа, така че да изглеждат различни и уникални. Можете също така да използвате дизайна на фалшиви тавани в стаята pooja, за да придадете същото усещане като това на храма.

2. Мраморна стая Mandir Pooja:

Най -новите дизайни на стаи Pooja

Когато имате нужда от отделно място за вашия мандир, тогава нищо не може да бъде по -добро от това да имате отделен мраморен мандир за това. Това е един от най -добрите и прости дизайни на пуджа стаи от мрамор, които ще намерите в много домове. Можете да променяте размера на мраморния мандир в зависимост от наличното място.

За да направите дизайна на мраморната пуджа мандир за дома да изглежда привлекателен, можете да използвате творчеството си, за да ги украсите с различни неща. Използвайте някои диаи или подсветки, за да добавите необходимата искра в дизайна на пуджа единици от мрамор.

3. Пуджа Мандир в ъгъла:

Прости дизайни на стаи Pooja

Това е един от популярните малки дизайнерски стаи, които са популярни в малки апартаменти с възможности за ограничено пространство. В този дизайн дизайнът на вратата на стаята пуя, както и дизайнът на рафтовете на пуджа, са направени според наличното пространство в стаята пуджа. Тези рафтове и дизайнът на вратата на стаята за пуджа помага за създаването на необходимата аура на стаята за пуджа доста добре.

Можете да изберете ъгъл, който не се използва толкова често във вашия дом и да го използвате, за да направите стаята си с пуджа там. Можете също така да използвате много аксесоари за декориране на мястото, като използвате идеите за декорация на стаята пуджа.

4. Дървен шкаф за Pooja Mandir:

модерен дизайн на стаи Pooja

Ако имате ограничено пространство в апартамента си и все още искате да имате невероятен пуджа мандир, тогава на помощ идва опцията шкаф пуджа. Можете да използвате малките дизайни на шкафове пуджа, за да направите свой собствен шкаф пуджа мандир.

Наличните дизайни на шкафове пуджа варират от прости до декоративни и по този начин могат да бъдат избрани според предпочитанията на потребителите. Ползата от използването на шкафа Pooja е, че той не заема голяма част от пространството на стаята ви, но ви предлага достатъчно пространство, за да държите всичките си неща и аксесоари от pooja mandir на отличното им място.

5. Стъклен Пуджа Мандир:

pooja mandir дизайн

Преминавайки от традиционните индийски идеи за стаи пуджа, много хора сега се опитват да проектират стъклени врати на пуджа. Стъклото добавя необходимия чар и привличане в дизайна на врати за стаи в пуджа за дома и също така помага да го държи отделно от останалата част от мястото.

Можете или да изберете някои прости дизайни на врати за стаи от pooja със стъкло, или можете да изберете и декоративен. Опитайте някои от идеите за декориране на стаята пуджа, за да направите стъкления си пуджа мандир да изглежда невероятно и очарователно. Можете също да опитате да имате различни цветове на стените за вашата стая с пуджа, която допълва стъкления мандир.

6. Стая с дърворезба Pooja:

индийски дизайн на пуджа стаи

Ако искате вашата стая с пуджа да говори с дизайна си, тогава можете да опитате този дизайн с пуджа гар. Това може да бъде идеята за дървена стая с пуджа, която може да привлече всички погледи към вашата стая с пуджа. Има много дървени дизайни на pooja mandir за дома, които могат да бъдат издълбани в различни стилове от дърво.

Тези дизайни на стаи от пуджа в дърво могат да направят трайно впечатление както в малки, така и в големи къщи и вие напълно ще харесате тези дизайни. Друга атракция при използването на тези дизайни е, че те могат да се съчетаят много добре с всички видове домашни декори.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Най -новите дървени дизайни на стаи Pooja

7. Пуджа Мандир в хола:

pooja mandir за дома

Идеята за новия модел пуджа стая се върти около наличието на стая пуя в хола. Това също е един от малките дизайни на стаи пуджа, които се виждат най -вече в малки апартаменти, където има ограничено пространство.

Тези дизайни на пуджа единици са така направени, че не се намесват в другата налична област и предлагат същата топлина, която очаквате от вашия мандир. Можете също да опитате да използвате уникален дизайн на вратата на пуджа стая, за да поддържате необходимата поверителност за стаята пуджа. Уверете се, че избраният дизайн се допълва с домашния декор по възможно най -добрия начин.

8. Стая Pooja в кухнята:

модели стаи пуджа

Въпреки че това е дизайнът на pooja mandir, който не се препоръчва от много хора, ако нямате място никъде другаде в дома си, тогава можете да разполагате и с вашата стая с пуджа в кухнята. Очевидно трябва да се погрижите за много неща, преди да направите пуджа гар в кухнята, така че да не се затруднява с другите кухненски дейности.

Можете да използвате кухненски рафт, който не се използва често, или кухненски шкаф за направата на вашия мандир. Уверете се, че вашият мандир има врати, които могат да се затварят, когато мандирът не се използва.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Най -добри дизайни на кухненски стаи Pooja

9. Стенна Pooja Mandir:

Ако искате малък пуджа мандир, тогава винаги можете да изберете да имате на стената си пуа мандир. Стенният дизайн на pooja mandir не изисква достатъчно място и може да бъде поставен върху всяка стена. Може да се наложи да вземете предвид съветите на Vastu, за да сте сигурни в посоките и разположението на мандира.

Това също е един от простите дизайни на стаи пуджа, тъй като не е нужно да правите нищо специално за този дизайн. Но, да, за да изглежда вашият малък стенен мандир да изглежда красив, можете да използвате много елементи за декорация на стаи пуджа.

10. Стая Pooja с дизайн на фалшив таван:

Мислили ли сте някога да използвате дизайн на фасадни тавани в стаята на pooja? Ако не, значи е подходящият момент да го направите. Това се дължи на факта, че тези дизайни на тавански стаи пуджа са най -новата мода в момента.

Едно голямо предимство от използването на поп дизайна за pooja room е, че добавя привлекателен чар към стаята, който привлича вниманието на хората. Също така можете да опитате различни цветове, за да изпробвате дизайна на стаята с пуджа, за да прославите цялата стая на пуджа с минимални усилия и време.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Модерен дизайн на тавански стаи Pooja

11. Пуджа Мандир на ръба:

Използването на перваза за вашия мандир е един от тенденциите в дизайна на стая пуджа в къща. Това обикновено се предпочита от хора, които имат много ограничено пространство за пуджа мандир в къщата си. Всичко, от което се нуждаете, е перваз, който не използвате, и някои идоли на вашия Бог. Просто поставете идолите на перваза и сте готови.

Единственото нещо, за което трябва да се погрижите за този модел стая пуджа, са съветите на Vastu. Бъдете сигурни за посоката и местоположението на мандира, така че да получите очакваната положителност и топлина от мандира.

12. Прост дизайн на Pooja стая:

най -добрите дизайни на pooja mandir

Нищо не може да победи очарованието да имате отделна и проста стая за пуджа във вашата къща. Не би ли било хубаво да имате пуджа гар в къщата си, където можете просто да се отпуснете и да медитирате дълги часове? Хубаво декорирана стая пуджа може да ви достави същото удоволствие.

Винаги можете да експериментирате с креативността си, за да имате дизайна на стая пуджа в къща според това, което ви харесва. Ако имате голяма къща и достатъчно място, за да имате отделна стая за pooja mandir, тогава отидете на тази опция, без да се замисляте.

13. Пуджа Мандир на рафт:

pooja ghar дизайн

Заедно с различните идеи за пуджа стая в хола, можете също да опитате да поставите пуджа мандира си на рафт. Да, използването на рафт за вашия мандир е друг чудесен начин да имате мандир в дома си, без да изисквате голяма част от пространството.

Рафт за пуджа може да бъде с всякакъв размер според нуждите на потребителите. Можете да разгледате различните модели рафтове пуджа, за да вземете правилния и подходящ дизайн за наличното пространство. Опитайте да използвате уникален дизайн на рафтове за стаи пуджа, за да направите стаята си пуджа да изглежда привлекателна.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Прости дизайни на рафтове Pooja

14. Стая Pooja в шкаф:

pooja дизайн на стаи за дома

Точно както правите шкафове за съхранение на всички други основни елементи от вашия дом, можете да използвате различните дизайни на шкафове пуджа и за вашата стая с пуджа. Можете или да направите отделен шкаф за вашата стая с пуджа или да поставите мандира си във вече съществуващите шкафове.

Ако планирате да направите отделен шкаф за вашия мандир, можете да разгледате различните налични дизайни на шкафове пуджа. Ще получите достатъчно място за поставяне на всички ваши аксесоари за mandir, ако решите да използвате опцията за шкаф pooja mandir на ваше място.

15. Пуджа Мандир на щанд:

прости дизайни на pooja mandir

Заедно с изпробването на различните малки дизайнерски шкафове и идеи за рафтове с пуджа, можете също да опитате да имате стойка за пуджа на ваше място. Подобно на другите два дизайна, има различни модели стойки за пуджа, които можете да намерите според вашия избор.

Дизайнът на стойката за пуджа може да бъде поставен във всеки ъгъл на вашата къща и по този начин не изисква много място. Също така, стойката за стая Pooja ще ви предложи доста прилично пространство за подреждане на всички ваши аксесоари за pooja mandir. Винаги можете да направите вашата пуджа стойка да изглежда красива, като изпробвате идеите за декорация на пуджа у дома.

16. Пуджа Мандир на стелажа:

дизайн на pooja стая в къща

Притежаването на вашия пуджа мандир на стелажа е един от тенденциите и нарастващите дизайни на стаи пуджа за дома. Въпреки че този дизайн на pooja ghar е доста подобен на моделите с рафтове и стаен шкаф с pooja и обикновено се избира от хората, които искат да запазят стаята си пуджа проста и фина.

Винаги можете да експериментирате с дизайна на багажника за пуджа според вашите нужди и желания. Получавате също така необходимото уединение и пространство за вашата стая с пуджа с дизайна на багажника, което я прави доста популярна сред хората.

17. Стая Pooja на стена:

дизайн на малки стаи пуджа

Това е един от модерните дизайни на стаи за пуджа, където не се нуждаете от цялостна стая като стая за пуджа, но можете да отделите цяла стена за това. Можете да поставите снимки на Бог на тази стена заедно с различните идоли на Бог, за да подчертаете стената.

Не забравяйте да изберете ъглова стена или стена, където не ходите често. Това се дължи на факта, че тогава този модел стая на пуджа ще поддържа добре своята автентичност. Можете също така да използвате творчеството си, за да направите стената красива и невероятна.

18. Стая Pooja в залата:

pooja mandir за домашен дизайн

Няма място за пуджа стая? Опитайте да имате пуджа стая в залата. Да, можете да имате свой собствен пуджа мандир в залата, като изпробвате различните налични и модерни идеи за пуджа стая в залата. Тази идея може да се опита както в малки къщи, така и в големи къщи и на двете места тази идея изглежда красива.

Можете да избирате от различните дизайни на пуджа мандир в залата, за да имате своя собствена зала за пуджа с всички детайли и декорации. Също така наличието на стая за пуджа в залата нараства с популярността си с променящото се време.

19. Pooja Mandir с подсветка:

дизайн на единица pooja

Подсветката може да направи всеки мандир красив и това също с минимални усилия. Всичко, което трябва да направите, е да имате атрактивна подсветка в стаята си с пуджа и сте готови да имате атрактивен дизайн за вашата стая с пуджа. Можете също да изпробвате няколко прости дизайна на врати за стаи от дървесина с подсветки, които могат да работят контрастно.

Тези индийски дизайни на стаи пуджа стават популярни с всеки изминал ден, тъй като не изискват никакви специални усилия и въпреки това правят стаята ви пуджа благоприятна и красива. Можете да опитате да имате комбинация от различни цветове и подсветка, за да направите дълготрайно впечатление.

20. Врата на стаята Pooja със звънци:

модерен дизайн на стаи пуджа

Ако сте един от тези, които харесват някои уникални дизайни на врати от пуджа, тогава можете да отидете на опцията да имате дизайни на врати за стаи с камбани. Това е най -новият дизайн, който все още не е толкова популярен сред хората, тъй като хората често се концентрират повече върху декорацията на стаята, а не върху звънеца на вратите.

Въпреки това, можете да продължите с тази идея и да направите стойката си за пуджа стая отличаваща се от другата само с дизайна на вратата пуджа. Можете да намерите много интересни дизайни на врати за стаи с камбани в дърво и стъкло, от които можете да направите своя избор.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Най -новите дизайни на вратата на Pooja

21. Пуджа Мандир с гръб Хаалис:

Дизайн на стаи Pooja

Това е един от модерните интериорни дизайни на стаи пуджа, които много хора се опитват в стаята си с пуджа. Модата да се използва джаали на заден план или на тавана става наистина популярна през последното време.

Този дизайн е един от препоръчаните дизайни на стаи с пуджа в апартаменти, тъй като прави стаята с пуджа да изглежда свежа и привлекателна за очите. Тези хаали могат да бъдат придружени с цвят на стената на стаята пуя и други аксесоари. Друг начин да създадете трайно впечатление с тези джали е да ги придружите с подсветка или пуя стайни диаи.

22. Стая Pooja със стъклени врати:

идеи за стая пуджа

Един от най -лесните начини стаята ви да изглежда невероятно и красиво е да имате стъклена врата. Можете да намерите голямо разнообразие от дизайни на врати за стаи с пука със стъкло за добавяне на необходимия чар във вашата стая с пуджа.

Можете или да вземете обикновена стъклена врата за вашата стая с пуджа или да отидете на декоративните дизайни на стъклена врата. Това е един от най -популярните дизайни на врати за стаи за дома за дома, който много хора избират, за да балансират автентичността и външния вид на стаята на пуджа без никакви проблеми.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Най -добрите дизайни на стъклени врати Pooja

23. Пуджа Мандир върху мраморна плоча:

снимки на стаята на пуджа

Да държиш мандира си върху мраморната плоча е един от традиционните начини да запазиш мандира си. Това е един от най -популярните дизайни на стайни къщи, които можете да опитате без да се замисляте, тъй като този дизайн ще изглежда добре с всички видове домашни декори.

Можете да направите тези мраморни пуджа мандир дизайни за дома привлекателни, можете да ги украсите с идеи за украса на пуджа у дома. Простият начин обаче да използвате тези дизайни е да ги използвате с Божия идол и сте готови. Изработката на дизайна сама по себе си е толкова красива, че не се нуждаете от нищо друго, за да отидете с нея.

24. Pooja Room In Store Room:

идеи за дизайн на стая пуджа

Това е една чудесна идея да се възползвате максимално от складовото си помещение в къщата. Можете да промените складовото си помещение с някой от известния и модерен интериорен дизайн на пуджа стая и да имате своя собствена стая с пуджа.

Можете да изпробвате дизайна на вратата на стаята на pooja в дърво или дизайна на стъклото на вратата на pooja, за да различите стаята си pooja от другите стаи. Чрез превръщането на складовото ви помещение в пуджа стая, вие също можете да получите достатъчно място, за да организирате всичките си стаи в пуджа по добре структуриран начин и без никакви проблеми.

25. Стая Pooja с плочки:

традиционен дизайн на стаи пуджа

Сигурно сте виждали много индийски дизайни на пуджа, които са направени с плочки, нали? Това се дължи на факта, че плочките се използват в pooja mandir от доста дълго време. С променящото се време се предлагат много нови стилове и дизайни за плочките mandir според тенденциите и харесванията на хората.

Сега можете да намерите дори триизмерни плочки за стаи, които са предпочитани от повечето хора, за да накарат стаята им да изглежда освежаващо и очарователно. Можете да използвате плочки за дизайн на стаи в апартаменти, както и в стая в апартаменти. Въпреки това, ако имате голямо пространство, можете да отидете с комбинацията от най -новите дизайни на стаята пуджа с плочки интериор на стаята на пуджа.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Модерни плочки за стаи Pooja & Дизайн на мрамори

Общи съвети за декорация на стаята Pooja:

Ако искате вашите модерни идеи за дизайн на стая пуджа да изглеждат точно както искате, тогава трябва да следвате някои от необходимите съвети за пуджа мандир за дома. Тези общи съвети за pooja mandir могат да бъдат свързани с мебелите в помещението pooja, снимките в помещението pooja или с прости дизайни за стените на pooja mandir.

Интересувате ли се да знаете някои от най -добрите съвети, които можете да използвате в дизайна на pooja mandir? Ето някои от тях:

1. Изберете правилната позиция:

За да изглежда вашият мандир привлекателен, изберете правилната позиция, за да направите мандира си.

2. Настройка на стаята:

За да накарате вашите прости дизайни на пуджа стая да се открояват от другите, уверете се, че настройвате стаята перфектно. Използвайте подходящите мебели, декорации, картини и др. В стаята.

3. Осветление:

Един от съществените фактори за дизайна на pooja врати в Индия е фактора на осветлението. Използвайте достатъчно количество достатъчно осветление в мандира си, за да поддържате всичко ярко и красиво.

4. Цветове на стената:

Цветът на стаята Pooja играе важна роля за отличаването й; следователно трябва да изберете правилния цвят за стените на стаята пуджа. Можете да изпробвате различни идеи за стая пуджа, за да експериментирате с нейните цветове.

5. Входна врата:

Благодарение на различните дизайни на врати за стаи с пуджа, можете да опитате различни начини да направите входа на стаята си пуджа да изглежда различен от другите стаи.

6. Васту Шастра:

ако използвате готова стая за пуджа, можете да помислите и за Васту Шастра, за да сте сигурни в нейната положителност и точност.

7. Това са някои от най -добрите дизайни на стаи за пуджа, които могат да бъдат изпробвани за настоящите съвременни изисквания. Въпреки че тези идеи за стая с пуджа могат да варират в зависимост от размера на вашето място и всички тези идеи за дизайни на пуджа гар за дома със сигурност ще изглеждат привлекателни, блестящи и хипнотизиращи. Има много много пуджа мандири за дома, които можете да опитате според вашите предпочитания и личност.

8. Ако имате някакви по -добри предложения за това да имате pooja ghar у дома, моля, направете коментар по -долу. Също така, споделете кой от простите дизайни на pooja mandir ви харесва най -много? Ние сме тук, за да ви помогнем да изберете най -добрия дизайн на кутия за пуджа за вашето място.

Въпроси на експерти:

1. Какви са видовете материали, които са идеални за стаи Pooja?

Въпреки че видът материал, използван за пуджа стая, зависи от избора на потребителя, но за да се направи атрактивен пуджа мандир, това са типовете на най -популярните материали, които повечето хора често използват:

 • дърво
 • Мрамор
 • Стъклена чаша
 • Гранит
 • Основни традиционни дизайни

Можете дори да смесвате и съчетавате всякакви материали, за да създадете свой собствен дизайн на къща pooja.

2. Какъв е идеалният вид настилка за стаята Pooja?

Тъй като повечето от нас обикновено седят на подовата настилка в стаята с пуджа, следователно тя трябва да бъде избрана внимателно. Тя трябва да бъде лесна за поддръжка и по този начин материалът на подовата настилка играе важна роля.

Ето някои от опциите, които можете да използвате за най -добрите дизайнерски подови настилки Pooja:

 • Мрамор
 • дърво
 • Гранит
 • Циментови плочки
 • Керамични плочки
 • Витрирани плочки

3. Какви цветове трябва да използвам в стаята Pooja?

Подобно на всяко друго нещо, цветът на стаята пуджа играе важна роля, за да направи вашата стая пуджа уникална и отличителна. Наличието на правилния цвят в стаята също помага да се внесе позитивност и топлина в цялата къща.

Ето някои от цветовите опции, които можете да изпробвате в идеите си за дизайн на стая пуджа:

 • Бял
 • червен
 • Жълто
 • Оранжево
 • Син
 • Зелено