Пластмасовите столове са едни от най -използваните мебели за декориране на дома или в офиса, поради лекотата при носенето им. Пластмасовите столове могат да бъдат направени от различни синтетични съединения, които включват полипропилен, акрил, PVC, които попадат в категорията термопластични, която се използва при производството на моноблокови пластмасови столове, леени пластмасови столове за инжектиране. Термостатните смоли се използват най -вече при производството на твърд пластмасов стол, който не може да се деформира, след като бъде проектиран.

Да научите повече за типа пластмасов стол в детайли, което определено ще ви помогне да дадете широки познания на хората, които планират да променят външния си вид на офиса или да проектират вашата къща с прост и приятен интериор.

Прости и модерни пластмасови столове:

Ето топ 25 вида пластмасови столове, посочени в тази статия, които ще помогнат при проектирането на интериора на дома или офиса с възхитителни цветни пластмасови столове.

1. Сгъваеми пластмасови столове:

пластмасови столове

Сгъваемите столове от пластмаса заемат по -малко място, заемайки мебели, което не само помага да се направи гостите удобни, но и осигурява много място, когато столовете не се използват. Този тип стол е изработен от единичен блок пластмаса с гладко покритие. За да се направи твърд пластмасов стол, може да се използва термореактивна пластмаса.

2. Формовани гланцови пластмасови столове:

Формован гланциран пластмасов стол

Този единичен моноблоков пластмасов стол попада в категорията конзолни, която получава своята подкрепа от основата вместо четири стойки, което е обичайният дизайн на столовете. Този тип пластмасови столове се използват най -вече в ресторанти, градини и малки кръчми поради привлекателния си дизайн и лъскавото покритие, направено от един цвят. Краката са проектирани с извивки, които се извиват вътре, което оформя перфектна форма за почивка на крака. Тъй като това е конзолен стол, той трябва да е достатъчно дебел, за да понесе натоварването.

3. Пластмасови люлеещи се столове:

Пластмасов люлеещ се стол

Люлеещите се столове винаги са любимият дизайн на стола сред хората в напреднала възраст. Старите хора обичат да спят, като слушат стари песни и малки движения, осигурени от люлеещото се движение с трион, осигурено от люлеещия се стол. Столът е съставен от подлакътник, долна, горна и средна релса. Люлеещата се основа може да се смени само ако столът не е направен от единен пластмасов блок.

4. Пластмасови столове с възглавница:

Пластмасов стол с възглавница

Пластмасовите столове се продават предимно без дизайн на възглавница, което го прави по -евтин и достъпен за всички нива на хората. За хора, които се чувстват неудобно да седят на твърда и гъвкава повърхност, тогава пластмасовите столове, проектирани с възглавници, определено са най -добрият избор. Възглавницата може да бъде персонализирана или закупена от магазина отделно. Възглавницата може да получи същия цвят като пластмасовия стол или да се придаде дизайнерска възглавница, която може да бъде направена от кадифе или материал за бродерия.

5. Фантастични пластмасови столове:

Фантастичен пластмасов стол

Фантастичният дизайнерски стол се среща най -често в хотелските салони, козметичния салон или малка даба. Облегалката за рамото на стола е проектирана в различни форми, като такъв често използван дизайн е дизайнът Leaf. Най -забележителната разлика от обичайните пластмасови столове е завършването на този фантастичен стол, те имат леко груб и твърд завършек, който представлява като дебел пластмасов стол.

6. Пластмасови топки с възглавница:

Пластмасов топка стол с възглавница

Пластмасовият стол с топка се нарича още дизайн на орбиталния стол, който има кръгъл извит дизайн и в центъра е предвидено разположение за сядане, което има овален дизайн с широка облегалка. Възглавницата може да се закупи отделно заедно със стола или се предлага пластмасов стол със залепена възглавница. Този тип стол може да придаде модернизиран вид на къщата. Основата на стола е много по -различна от стола за крака, тук столът е снабден с кръгла куха основа, върху него е прикрепена овална пластмасова топка, която има зачервен външен вид в центъра, което придава на стола вид с възглавница прикачен файл.

7. Детски рок столове:

Детски скален стол

Детският люлеещ се стол е най -цветният пластмасов стол, който има двойна цветова комбинация. За момичета комбинацията от розово и кремаво звучи най -добре, а за момчетата се използва всеки цвят, различен от розов !! Долната част на стола е снабдена с извита основа, която улеснява люлеещото се движение, което е прикрепено към обичайния дизайн на стола. За уютно усещане седалката е направена от възглавница, която може да бъде проектирана с анимационни герои, което я прави по -привлекателна за децата.

8. Пластмасови бебешки столчета за хранене:

Пластмасов бебешки стол за хранене

Бебешките столове са невероятно скъпи, когато родителите да го използват само няколко месеца по -късно, детето определено се опитва да избягва използването им. В такъв случай си струва да изберете пластмасов стол за бебета, който може да се използва и продава и по -късно, а цената на този стол е доста по -ниска от дървените високи столчета. Краката на този стол за хранене са доста дълги с малка правоъгълна маса, прикрепена по протежение на малката седяща основа.

9. Столове от пластмасов геометричен дизайн:

Пластмасов стол с геометричен дизайн

Този дизайнерски стол има обичайната седалка и долната релсова приставка с четири стойки. Поразителната особеност е липсата на горна и средна релса, вместо това тези столове са съставени от продължение на долната шина с една плоча от пластмасов материал, проектирана в преплетени линии, които действат като опора за раменете. Този стол е лишен от подлакътник и Manchette.

10. Пластмасови душ столове:

Пластмасов душ стол

За хора, които са свикнали да седят и да се отпускат, се препоръчва този тип душ стол. Седалката е доста широка с перфорация, която помага за изпускането на водата, което помага да се избегне застоя на вода. За да издържат на телесното тегло, стойките обикновено са изработени от комбинирана конструкция от метал и пластмаса.

11. Кръгли пластмасови столове:

Кръгъл пластмасов стол

Този тип стол е стандартна мебел, която се вижда във всички домакинства, както и в малки електротехнически или дърводелски магазини и в малки хотели за изнасяне. Дизайнът на този тип стол е прост и служи за седене без изискан дизайн. Столът е изработен от гъвкава пластмаса с четири широки стойки с кръгла седалка. Седалката е лишена от възглавница.

12. Пластмасови LED столове:

Пластмасов LED стол

Този единичен моноблоков терморегулационен стол е твърд и стабилен. Столът прилича на дизайн на банкетен стол с широка седалка и широка опора за раменете без парапети. Водещите светлини са прикрепени към долната част на стола, който излъчва светлина в тъмна среда. Светлината може да бъде с различен цвят, този тип по -евтин LED стол е станал популярен в кръчмите.

13. Оформени пластмасови квадратни офис столове:

Оформен пластмасов квадратен офис стол

Този прозрачен пластмасов стол е изработен от единствен пластмасов материал, който може да бъде с различен цвят. Столът има четири стойки с умерена дебелина с квадратна форма седалка без подлакътник. Този стол е най -подходящ за офис за медийна комуникация, където интериорът е високо ценен.

14. Пластмасови банкетни столове:

Пластмасов банкетен стол

Пластмасовият стол може да се превърне в банкетен стол само с обикновен пластмасов стол и дълга разтегателна кърпа или в наши дни благодарение на силно развитите машини дизайнът на банкетния стол може да бъде възпроизведен само с помощта на цветния пластмасов материал. Този тип стол има широка основа, която образува стойката за стола със седалка и дълга опора за раменете без страничен подлакътник.

15. Ниско ниво на пластмасови столове за трева:

Пластмасов стол за трева с ниско ниво

Този пластмасов стол на ниско ниво е лесен за сядане столове, изработени от термопластичен или термореактивен материал. Тези столове имат страничен дълъг подлакътник, който придава по -изтънчен вид. Тези столове се предлагат в чифт или комплект от 4 и повече, които са настанени с централна маса.

16. Перфорирани пластмасови столове:

Перфориран пластмасов стол

Перфорираните пластмасови столове придават елегантен вид. Тези видове столове се използват най -често в офис или при създаване на нов дизайн за наскоро ремонтирана къща. Столът е изработен от твърд пластмасов материал с множество отвори на седалката и на рамото.

17. Дизайнерски конзолни пластмасови столове:

Дизайнерски конзолен пластмасов стол

Този друг тип конзолен дизайн, който получава своята опора само с предни две дебели стойки, които се сгъват надолу, за да образуват основа под формата на кутия. След това предните две стойки продължават да оформят седалката и опората за раменете. Седалката и опората за раменете могат да бъдат проектирани в непрекъснат порест дизайн, който формира уникален дизайн.

18. Пластмасови столове за хранене:

Пластмасов трапезарен стол

Пластмасовите столове за хранене са рентабилни и могат да бъдат боядисани в различни цветове по наш избор, което е допълнителното предимство на този тип столове. Когато купуваме скъп комплект за маса за хранене, ние сме склонни да избягваме всякакви промени, но тези прости столове за хранене могат да бъдат модифицирани и коригирани според нашите нужди.

19. Пластмасови столове с флорален дизайн:

Пластмасов стол с флорален дизайн

Този дизайнерски стол е най -простият и лесен за декориране на столове, който е направен с помощта на обикновен моноблок. Флоралният дизайн може да бъде боядисан или хартия с 3D изображения може да бъде залепена точно върху стола. Този тип стол може да се използва за функцията тематично парти.

20. Пластмасови диамантени столове:

Пластмасов стол с диамант

Този стол с форма на диамант се използва в ресторанти, фотостудия или студиа за интериорна декорация. Целият стол е изработен от едноцветен, който има четири тънки стойки с широка основа за сядане, а облегалката е проектирана с диамантена форма като основна тема.

21. Пластмасови лесни столове:

Пластмасов лесен стол

Лесното кресло може да се нарече и Patio столове, които могат да се използват във вътрешни дворове с централна маса, която може да създаде перфектно настроение за пиене на чаша кафе. Тези столове са изработени от термопласт като полипропилен.

22. Детски пластмасови столове:

Детски пластмасов стол

Това е стандартен подреждащ се пластмасов стол, който се продава в различни цветове, тъй като децата се привличат от различни видове цветове, а най -атрактивната характеристика е формата. Кракът е проектиран в цилиндрична форма с квадратна седалка и широка облегалка. Типът стол е лек, което улеснява децата да го носят.

23. Свързани пластмасови офис столове:

Свързан пластмасов офис стол

Този тип последователно подредени столове извеждат чист завършек от нормално подредените пластмасови столове в офис. Столът има широка облегалка, след това широка извита седалка, която е направена от един пластмасов блок. Тази настройка е прикрепена към дълъг блок на металната стойка.

24. Рециклирани пластмасови дизайнерски столове:

Стол от рециклиран пластмасов дизайн

Този дебел пластмасов стол, изработен от един пластмасов блок, изработен от рециклирани пластмасови бутилки и пластмасови кухненски съдове. Този вид пластмаса за многократна употреба удари мебелната индустрия много силно поради факта, че в днешно време хората са добили съзнанието да направят околната среда екологично чиста чрез намаляване на пластмасовите отпадъци. Този пластмасов стол има уникален дизайн с малка странична подлакътница.

25. Дизайнерски столове за трапезария от пчелна пита:

Пластмасов трапезарен стол с пчелна пита

Облегалката на тези столове е проектирана с дизайн на пчелна пита, който има много перфорирани неравномерни кръгли дизайни. Този тип стол е изработен от акрилен материал, който придава полупрозрачно покритие и има лъскав външен вид. Този стол също е направен от единичен акрилен блок с четири крака, простиращи се нагоре, за да оформят седалката и облегалката, които са проектирани в модел на пчелна пита.

За да улесните живота по време на процеса на преместване на къща или работно място, най -добре е да имате леки мебели. Масите, изработени от пластмаса, не са толкова удобни за офис употреба, тъй като обикновено идват без странични чекмеджета, но след това могат да се използват подреждащи се и дизайнерски столове заедно с дървени столове, което може да помогне за поддържане на бюджетния план на компанията. В наши дни рециклиран пластмасов стол с възглавница, който може да се използва от шефовете и мениджърите на компанията, което определено не е толкова нисък стандарт, колкото си мислим.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.