Кондензът на прозореца се превръща в проблем в много домакинства веднага щом дойде дъждовното и зимното време. Защо всъщност това е проблем, който трябва да бъде решен? Преди всичко това увеличава риска от образуване на мухъл по прозореца. Това разбира се е доста опасно за здравето на всички жители. Поради тази причина трябва да придобиете навика да избягвате конденза и да го отстранявате редовно.

Кондензът на прозореца не е признак за стари прозорци

конденз по прозореца отвътре

Кондензацията е признак за дефектни прозорци?

Наистина ли има проблем с прозорците, където се образува конденз? Много хора изпадат в паника и се притесняват за качеството на прозорците веднага щом се появи конденз по прозореца. Това е напълно излишно, защото образуването на това е абсолютно нормално.

Това дори е знак, че имате наистина херметични и добре изолиращи прозорци. Според физическите правила е абсолютно очевидно, че това трябва да се случи: имате топла повърхност отвътре и студена отвън. Това е ситуацията, при която се образува конденз. Така че нека се съсредоточим върху това как да избегнем това. Не е толкова трудно, колкото си мислите!

Избягвайте кондензацията, също така избягвайте мухъл

прозорците се избърсват от кондензираната вода

Изтриването на конденз на прозореца е важно, но как да го направите правилно?

Веднага щом откриете конденз на прозореца, не забравяйте да го избършете. Трябва да използвате прости, но в същото време подходящи инструменти. Можете да използвате кърпа или хартиени кърпи. Започнете с прозорците и след това внимателно преминете към рамките на прозорците. Също така почистете перваза на прозореца, както и всяка друга повърхност, която би могла да бъде засегната. Важно е да проверявате отново и отново дали прозорецът и зоната около него не са започнали да мухлясват. Колкото по -рано разберете това, толкова по -лесно ще бъде премахването на мухъл. Между другото, на нашия уебсайт имаме полезна статия по тази тема. В това ще намерите информация за домашни средства за мухъл. Химическите препарати са широко достъпни на пазара, но са вредни за здравето.

Редовната кръстосана вентилация помага много

идеи домакински съвети кондензация идеи за дома

Вентилирайте правилно

Правилната вентилация е най -добрият начин да се предотврати образуването на конденз по прозореца. Но много от нас имат погрешни схващания как това всъщност се прави. Повечето от нас накланят прозореца. Аргументите за това са, че уж пести енергия. В този случай също така избягвате да навлиза студеният въздух в къщата наведнъж. Вторият аргумент е разбираем, докато първият – напълно погрешен. Всъщност губите точно толкова енергия в рамките на няколко минути с отворен прозорец, както когато е върху него. По -голямата част от топлината е в стените. По отношение на изпаряването на кондензираната вода, тази стратегия е дори контрапродуктивна. Случва се точно обратното и рискът от влошаване на ситуацията е още по -голям. Това, което трябва да направите, е да проветрите дома си два до четири пъти. Това означава, че отваряте прозорци и врати, така че да има течение в къщата. Ще забележите, че ефектът от тези мерки идва веднага. Това също ще има много повече положителни последици.

Вие също трябва да контролирате генерирането на пара!

конденз по конструкцията на перваза на прозореца

Определете източниците на влага

Друг полезен съвет би бил да идентифицирате източниците на влага във вашия дом. Някои могат да неутрализират обикновените мерки. Има много пара, особено при готвене и къпане. Наличието на много растения у дома също ще увеличи влагата. Сушенето на дрехи у дома и използването на паравари също имат малък принос за това. По -долу са дадени няколко съвета какво да правите в повечето от тези ситуации.

Кондензът е добър – по този начин можем да разберем, че е твърде влажно!

конденз на прозореца идеи за домакински съвети

Добрата циркулация на въздуха помага срещу конденз по прозореца

съвети за домакинството на прозореца за кондензацияСушене на дрехи

Друг голям проблем за избягване на конденз по прозорците е сушенето на дрехи. Ако нямате сушилня, тогава трябва да намерите друга алтернатива. В наистина мразовити и дъждовни времена сушенето на дрехи на балкона не би било възможно. Тук имаме перфектен съвет срещу влагата: Има преносими сушилни за дрехи във формата на палатки. Те обикновено са предназначени за къмпинг, но могат да ви служат добре и у дома. Можете да закачите дрехите си в това. Те ще изсъхнат сравнително бързо и едва ли ще се отстрани влагата в процеса. Затоплянето на помещенията е добре дошъл страничен ефект.

Кондензацията не е голям проблем, ако можете да се справите

кондензационен прозорец страхотни съвети за домакинството

Правилна циркулация на влажен въздух

Друга мярка е свързана с правилното позициониране на радиаторите. Най -добрите възможни петна очевидно не са в ъглите и ръбовете. По -скоро трябва да сте в позиция, която е добра Циркулация на въздуха позволява. Това от своя страна е ефективна мярка срещу конденз по прозореца.

Ще трябва редовно да изтривате конденза 

домакински съвети за кондензирана вода вдъхновения

Отопление на прозореца

Има технически мерки, като отопление на прозорци. Предлага се в различни версии и може да адаптира температурата на външната и вътрешната повърхност една към друга. Тогава няма да се образува конденз. Ако обаче не намирате другите мерки за толкова сложни, може да искате да се съсредоточите върху тях в началото. След това можете да си спестите техническите ресурси.

Избърсването не трябва да се извършва с порести средстваидеи за кондензация за домакинството

Осъзнайте ползите от борбата с конденза на прозореца!

И накрая, искаме да ви уверим, че кондензът на прозореца всъщност не е толкова голям проблем. Както можете да видите сами, това може да се реши с много прости мерки. Така че няма начин да се тревожите за това. И накрая, трябва да приемете това като добър съвет, че трябва да се погрижите за намаляване на влажността в дома си. Защото вентилацията и всички други мерки са абсолютно добри за здравето на вас и всички останали, които живеят във вашето домакинство!

Смейте се и използвайте кондензираната вода за някакво зимно изкуство!

идеи за конденз за домакински съвети

избягвайте кондензацията в прозорците

Уверете се, че вашите отоплителни уреди имат добра циркулация на въздуха?

избягвайте кондензацията вътре в домакинските съвети

конденз чудесен за домакински съвети

избягвайте кондензацията

Още една чудесна работа в кондензацията!

конденз върху идеи за изкуство на прозореца

изкуство и страхотни домакински съвети кондензна вода

Желаем ви страхотна зима с малко конденз на прозореца!

страхотни домакински съвети - идеи за кондензна вода

прекрасно вдъхновение - съвети за кондензираща вода