Джаз музиката като авангарден начин на живот

„Повече от век джаз музиката дава възможност на хиляди хора по целия свят да се изразяват свободно чрез оживения ритъм и в този смисъл им гарантира известна свобода на изразяване. Без съмнение джазът се счита за истински културен посланик и учи всички по света на своето важно учение – тази музика цени разнообразието и разнообразието, насърчава етиката и честността, изразява иновативни идеи по проницателен начин и настоява, че всеки носи отговорност върху собствените си дела. Джазът е вид музика за цялостното човешко развитие и дългогодишен опит! ”С течение на времето джазът се превърна в символ на свободата, отличителен начин на живот за много артисти и интелектуалци; Истински култ, развит около джаз музиката! Всеки от нас обичаше да живее в джаз свят, в който всички работим и импровизираме заедно, без да сме ограничени или засрамени, да следваме собствените си инстинкти и открито да признаваме страховете си.

 Възникването и развитието на джаз музиката през десетилетията

През 1808 г. около половин милион роби бяха депортирани от Африка в САЩ – африканците донесоха традиционната си народна музика, специфични танци и характерни инструменти със себе си в новите си домове. Музикални фестивали се провеждаха редовно в Ню Орлиънс, Ню Йорк и Нова Англия до 1843 г., където се свиреха типични африкански мелодии – монотонната музика обаче не отговаряше на европейските схващания за хармония и благозвучие. С течение на времето афроамериканците се научиха да свирят на цигулка, а европейските изпълнители започнаха да включват и преплитат различни елементи от африканските ритми в своите музикални произведения. Джазът обаче всъщност се развива и разпространява през 20-30 -те години. По -старото поколение възприема джаза първоначално като неморален вид музика и следователно като опасност и заплаха за духовните ценности и обичаи, дълбоко вкоренени в обичаите; джазът се смяташе за странен музикален порок, чийто произход може да се проследи до забавленията, организирани в публичните домове.

Джаз музиката постепенно намери признание и в Европа – независимо от произхода, религията или цвета на кожата, всички свиреха

джаз музика от началото до днес

Суинг е роден през 30 -те години на миналия век, в същото време джазът намира признание в Европа и придобива все по -голямо значение с течение на времето – особено във Франция и Белгия. Десет години по-късно се появява нов стил джаз музика, т.нар Бибоп, който се характеризира с нотка на импровизация и абстрактност.

През 60-те и 70-те години бразилският и кубинският джаз се разпространяват, боса нова и самба се сливат в едно в афро-кубинските ритми.

 Джаз музика: у дома – най -добрите джаз фестивали в САЩ

джаз музика ново шоу на orelans

По света всяка година се провеждат различни джаз фестивали, а САЩ целогодишно празнуват движението и енергията на този тип музика. От 28 април до 7 май 2017 г. почитателите на джаза ще се съберат в родното място на джаза – Ню Орлиънс, и ще се насладят на уникално музикално изживяване. Фестивалът се провежда за първи път през 1970 г., но концепцията му все още не се е променила до днес – на повече от 12 сцени както известни джаз музиканти, така и самодейци развиват своя потенциал, разкриват разнообразието и динамиката на този тип музика и да го направи достъпен за широката общественост. Богатата програма включва много стилове – поп, рок, госпел, джаз, R&В, латиноамериканска и карибска музика. Струва си да станете свидетели на суинга на най -големите суинг и джаз класици!

Един от най -големите джаз певци на всички времена на джаз фестивала в Нюпорт

джаз музика джаз фестивал нюпорт

От 4 до 6 август 2017 г. имате изключителната възможност да бъдете част от най -старото джаз събитие в САЩ! Първокласният джаз на джаз фестивала в Нюпорт оставя всички в оживения джаз свят. Въпреки че дългата традиция на този фестивал е прекъсвана няколко пъти от 1954 г. насам и шоуто се отменя от време на време през десетилетията, събитието остава на върха в списъка на джаз фестивалите по целия свят! Тук са се изявявали някои от най-известните музиканти в историята на джаза: Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Дюк Елингтън, Телониъс Монк, Джон Колтрейн и Майлс Дейвис. Зрелищни джаз събития и забавни фестивални седмици ви очакват в Америка!

Джазът се радва на доста голям интерес в Европа

фестивал на джаз музиката в Копенхаген

Джаз фестивалът в Копенхаген приветства ви от 7 до 16 юли 2017 г.! При първото му изпълнение Сони Ролинс (американски тенор саксофонист и джаз композитор) свири тук, чиито думи все още радват феновете на джаза от 1979 г. насам: „Всичко може да бъде изразено чрез джаз музика и импровизация, защото това е най -висшата форма на музика! Джазът почти прилича на дните и прогнозата за времето. Днес е облачно, утре грее слънце. Това е джаз. Никога не знаеш какво точно ще се случи. “Оттогава фестивалът привлича повече от 250 000 гости годишно и е едно от най -популярните и важни джаз събития в Европа. В края на тази година Дрезден очарова жителите и посетителите на града, тъй като периодът от 3 до 12 ноември е изцяло посветен на джаз музиката. Градът ви кани на 17 -тото джаз събитие Дрезден Джаз Дни и ви обещава много танци, музика и забавление със световноизвестни музиканти и местни изпълнители!

Ако обичате джаз музика и обичате да я слушате по всяко време, тогава ще намерите на Hauptstraße 89, 12159 Берлин Джаз клуб Зиг Заг, чиято автентична джаз атмосфера (не става въпрос само за музиката, но и за обзавеждането) ви пренася в един вълшебен свят. Просто елате тук и се насладете на уникално джаз шоу!

Джаз фестивалът в Копенхаген – участва цял свят

Копенхаген свири джаз музика

Джаз музиката просто не познава граници!

джаз музика няма граници