Сокът от дървета е вещество, за което може би никога не сте мислили, докато не попадне върху дрехите, спалния чувал или възглавниците на вътрешните ви мебели. Въпреки че тази лепкава маса изглежда се придържа към всичко, можете да я премахнете от всякакви тъкани или дрехи. Премахването на дървесен сок е малко като премахване на дъвка – първо се опитайте да го направите твърд и чуплив, така че да се счупи, след това втечнете или разтворете останалата част, достатъчно, за да изтриете директно тъканта. Така че научете как да премахнете дървесния сок от дрехите по -долу …

Може би се чудите как да премахнете дървесния сок от дрехите?

Как да премахнете дървесния сок от дрехите Съвети и трикове

Как да премахнете дървесния сок от дрехите в пет стъпки

Премахване на дървесен сок от дрехите Forest

Премахване на дървесен сок от дрехите – Стъпка 1

Сложете дрехите във фризера за час -два или докато сокът от дървото стане крехък. Ако тъканта или дрехите са твърде големи за фризера, покрийте смолата с парче восъчна хартия, след това поставете пакет с лед отгоре, докато дървесната смола се втвърди.

Имате ли работа със сок от дървета?

Премахване на дървесен сок от гората за дрехи

стъпка 2

Използвайте стара кредитна карта или нож за еднократна употреба, за да изстържете останалия дървесен сок от повърхността.

стъпка 3

Вземете препарат и го тествайте на незабележимо място на дрехата си, преди да продължите. По този начин можете да сте сигурни, че няма да повредите дрехите си видимо. След това накиснете засегнатата област с алкохол, дезинфектант за ръце, фъстъчено масло или препарат по ваш избор и изтъркайте със стара четка за зъби.

Можете да избирате от следните почистващи препарати

Премахнете дървесния сок от дрехите в 5 стъпки

Имате нужда и от кърпа

Отстранете дървесния сок от почистващите препарати за дрехи

Изчеткайте петното със стара четка за зъби

Отстранете дървесния сок от дрехите Използвайте четка за зъби

Стъпка 4

Изчакайте няколко минути и разтрийте зоната с кърпа или хартиена кърпа.

При спортни обувки трябва да използвате почистващ препарат без масло, за да премахнете дървесния сок, тъй като след това вече не можете да поставяте обувките в прането.

Следващата стъпка – изтрийте го

Премахване на дървесен сок от облеклото Дънково яке

Можете също така да поставите обувка във фризера и след това да я почистите, както е описано

Извадете дървесния сок от отделението за замразяване на обувки за дрехи

Стъпка 5

Изперете дрехата си в пералнята с обичайния си препарат. Можете също да нанесете малко количество препарат директно върху петното.

Преди да поставите дрехата в сушилнята, проверете оцветената зона и повторете стъпка 3, ако все още виждате петно. Не използвайте сушилнята, докато петното не изчезне напълно, в противен случай то ще се забие във влакната на тъканта и ще бъде още по-трудно да се извадят.

Вече можете да перете дрехите в пералнята както обикновено 

Премахване на дървесен сок от сушилня за перални дрехи

Изберете обаче подходяща програма за пране

Премахване на дървесен сок от дрехите

Допълнителни съвети за премахване на дървесен сок от дрехите

Имаме още няколко съвета как да премахнете дървесния сок от дрехите. Ако сте навън в пустинята или нямате спирт, дезинфектант за ръце или някое от другите почистващи препарати, споменати под ръка, можете да използвате и слънцезащитни продукти, лакочистители, кокосово масло, сапун за съдове и течен перилен препарат.

Само имайте предвид, че може да се наложи да повторите стъпките за почистване няколко пъти, преди петното да изчезне напълно. Освен това, когато почиствате обувка, не трябва да използвате никакви вещества на маслена основа, тъй като няма да можете да изперете обувката след отстраняване на петното.

Когато поставяте дрехата във фризера, правете това с петното нагоре, за да избегнете контакт с другите части на облеклото.

Поставете пакет с лед върху петното – това също е възможна алтернатива

Отстранете дървесния сок от дрехите