Аларменият звънец на планетата звъни от известно време. Животът в изобилие създава лукс и комфорт за мнозина и в същото време вреди на природата. Голяма част от човечеството не може или не иска да се справи без комфорт и ужасните последици са забележими. Масовото производство в много области и стремежът към повече променят нашата ценностна система и разделят свещената връзка между хората и природата. Ако нямаше коронарна криза, щяхме да сме сигурни, че ще продължим да живеем като през последните няколко десетилетия. Не бихме губили време да се тревожим за начина си на живот. Нашите гардероби и дори съблекалнята са претъпкани и въпреки това ние купуваме все повече и повече с всяка продажба. Днес ние показваме над 30 идеи за облекло за рециклиране, с които можете да създадете пространство в главата си и в дома си.

Прежди за тениски- една от най-добрите идеи за облекло за рециклиране 

upcycling облекло идеи тениска плетене

Подобряване на идеите за облекло за по -екологичен начин на живот

Все още има много хора, които предпочитат предимно евтини дрехи. Не харчите много пари и получавате много нови дрехи, които да носите за един сезон. А сега си представете голяма част от света да се държи така. Наистина не е чудно, че светът е толкова разбит.

Всички сме отговорни за това. Колко от нас си представят къде и как се правят дрехите ни? За да можем да се насладим на толкова атрактивни крайни цени, във производствената верига се случва много, което не е съвсем наред.

Плюшените плюшени животни могат да бъдат направени бързо и лесно от остатъци от дрехи 

идеи за рециклиране на дрехи Теди

Ако само сте си представяли за няколко секунди, че дрехите ви са ушити от деца .. Или ако сте научили, че дънките или тениските се обработват с вредни химикали, които замърсяват реките и моретата и по този начин унищожават цялата фауна в тях …. Отрицателният списък е безкраен, но трябва да се чудим как да спрем цялата тази лудост.

С оригинални шарки за нови и шикозни домашно приготвени аксесоари 

обновяване на идеи за дрехи от стари пуловери

Старият пуловер може да се превърне в новото пончо 

upcycling облекло идеи пончо

Определете съдбата на старите дрехи и рециклирайте старите неща

Има много възможности за старите очевидно неизползваеми дрехи. Даряването на облекло е много похвално и образцово. Докато много от нас живеят в изобилие, има и други, които ценят и оценяват всякакъв вид дарения. Църквите и диаконните произведения са първите адреси, където можете да дарите стари дрехи. Ненужните дрехи се събират в контейнера за използвани дрехи, за да бъдат преработени в нови тъкани.

Ръкавите на тениска могат да се трансформират в забавни бебешки шапки 

идеи за облекло за рециклиране бебешка шапка

Странното е, че въпреки че вече сте отнели голямо количество дрехи, у дома все още има твърде много неща, от които вече нямате нужда. И точно това правим – събираме идеи за облекло за рециклиране и ги споделяме с вас. Има много начини да рециклирате старите дрехи и по този начин да облекчите природата. Нека да разгледаме какво можете да направите сами със старите пуловери или тениски!

Част от стария ви пуловер е идеалният шаблон за нова и топла шапка

upcycling облекло идеи beany шапка

upcycling идеи за облекло beany hat инструкции

Идеи за рециклиране на дрехи за творчески и умели хора

След като започнете да търсите идеи за рециклиране, се чудите защо не сте го открили много по -рано. Не само бихте направили услуга на природата и себе си, но можете да станете много креативни и продуктивни в процеса. Сега най -накрая имате много свободно време и можете да запретнете ръкави и да започнете.

Уютно и в слънчево жълто – така изглежда новата домашна чанта

upcycling облекло идеи дамска чанта

Колко от нас знаят, че например можете да направите чифт нови ръкавици, шал и шапка от стар пуловер? Ако изрежете старата тениска правилно, това води до голямо количество прежда за тениска, която можете да използвате за създаване на напълно нови творения.

Всеки трябва да носи със себе си мрежа за пазаруване, когато пазарува

upcycling идеи за дрехи инструкции за чанта

Зимните дрехи за любимите ни четириноги приятели също могат да бъдат проектирани от стари дрехи. Одеялата от пачуърк и макраме също могат да бъдат създадени само от парчета плат. А за пролетните цветя през новия градинарски сезон можете да направите шикозни декорации за саксиите.

С парчета плат могат да се създадат много полезни неща 

upcycling дрехи идеи тотализатор чанта бебе

Все още можете да направите бебешки шапки и лигавници от парчета плат. Пазаруващите чанти и чантите от плат са, разбира се, много екологични и устойчиви. И както казах, след като започнете да събирате творчески идеи „направи си сам“, няма край.

Топлите и уютни чехли са най -добрите за студените зимни дни у дома

upcycling облекло идеи плетене на чехли

Различни аксесоари за дома могат да бъдат измислени от незабележими парчета плат

upcycling идеи за облекло аксесоари за дома

Няма място за приборите за плетене? – Можете да създадете най -красивите кошници с конци от стари дънки

upcycling облекло идеи ръкавици съхранение на вълна

Как можете да пазарувате по по-екологичен начин??

Да, страстното пазаруване винаги е свързано с пълни пазарски чанти и апетитни разходи. Поне някога беше така. Днес можете да пазарувате разумно и да се грижите за околната среда. Наистина има производители, които работят само с висококачествени материали, ценят добрите условия на труд и позволяват производството да се извършва директно в страната.

Ако ви хрумнат умни идеи, можете да очаквате с нетърпение страхотни резултати   

upcycling облекло идеи пуловер

upcycling облекло идеи ръкавица

Ръкавиците са хит тази зима 

upcycling идеи за облекло ръкавици

Това автоматично означава, че тези продукти са много по -скъпи в сравнение с гореспоменатите. Всъщност всички дрехи и обувки биха стрували еднакво, ако не бяха произведени в чужбина. Те вероятно ще продължат и много по -дълго, защото са качествено произведени и интелигентно проектирани. Характеристиките за качество винаги могат да бъдат намерени на етикета.

Когато превърнете старите дрехи в нови и красиви неща, можете само да се радвате на това

идеи за рециклиране на дрехи стари пуловери нови шапки

В крайна сметка всеки сам решава как да продължи да живее. Но трябва да се каже, че с всяко погрешно решение вредите на планетата и по този начин на себе си.

upcycling дрехи идеи за играчки

upcycling облекло идеи стари пуловер Великден кошница

рециклиране на идеи за облекло пуловери преосмислят

обновяване на идеи за облекло с аксесоари за дънки

ъпциклиране идеи за дрехи пачуърк одеяло

идеи за рециклиране на дрехи повторно използване на дънки

обновяване на идеите за облекло с дънки

подобряване на идеите за облекло с бюджет за дънки

ъпциклиране идеи за дрехи платнена чанта

upcycling идеи за облекло чанта за пазаруване

upcycling идеи за облекло кърпа лого чанта