Ела с мен!

Очарователно бързото развитие на въздушния трафик през последните 100 години ни дава възможност днес да изминем сравнително бързо големи разстояния и да спестим много ценно време. В сравнение с други транспортни средства, летенето се счита за най -сигурното средство за превоз на пътници и товари с най -малко произшествия. За съжаление, за повечето от нас това преживяване все още е свързано с неприятни усещания като страх и паника; просто губим твърдата почва под краката си – както в пряк, така и в преносен смисъл. Страхът от летене обаче тя може да бъде преодоляна бързо и успешно! Представяме ви няколко полетни мита, чието разочарование, надявам се, ще превърне всеки полет в уникално преживяване за вас отсега нататък!

1. Отварянето на вратата по време на полет представлява реален риск за сигурността

полетна информация

Полезна информация за полета – Такъв смущаващ инцидент може да се случи само във филм;

в действителност това е просто невъзможно

филми с информация за полети

След като самолетът достигне планираната си крейсерска височина, нито вратите на самолета, нито аварийните изходи в плътно затворената и херметически затворена кабина под налягане не могат да бъдат отворени! Само ако имахте свръхчовешка сила, бихте могли да преодолеете повишеното налягане на въздуха в пътническата кабина в сравнение с околността и след това да отворите вратата! Натискът върху вратата е просто твърде голям! Така че не е нужно да се притеснявате, че объркан пътник може действително да успее да отвори вратата на самолета по време на полет!

2. Информация за полета – Малък теч в ракетата ще изсмуче всички пътници от кабината

полетна информация небесна

Докато големите отвори в самолета могат да доведат до светкавично декомпресиране, той изглежда много различно с малка дупка. Въпреки че дупка обикновено води до аварийно кацане на самолета, в ръцете на висококвалифициран екипаж машината няма нито да се разпадне във въздуха, нито при кацане, но може да слезе нормално! Ако екипажът спазва съответните процедури за безопасност, проблемната ситуация може да бъде разрешена възможно най -бързо!

3. Различни инфекциозни заболявания се разпространяват от циркулиращия кислород в самолета

информация за полета кабина под налягане

Информация за полета – В самолета непрекъснато се подава чист въздух

въздушен самолет

Малка част от всмукания въздух се изтегля от двигателя по контролиран начин, компресира се от няколко степени на компресора и след това се охлажда от различни филтри. След това този въздух се смесва с част от циркулиращия въздух от кабината, който вече е бил използван, и веднага след това преминава през контролните клапани в пътническата кабина. Съвременните авиокомпании настояват, че между 94 и 99,9% от всички микроби във въздуха се унищожават от филтрите! Пътниците се снабдяват със свеж, чист въздух на всеки три минути – в сравнение с нашите домове и работни места, обновяването на въздуха става много по-често в самолета!

4. Закопчаването на предпазния колан намалява шансовете ви за оцеляване в случай на бедствие

Затегнете колана на самолета

Информация за полета – просто следвайте инструкциите, дадени от екипажа!

прикрепете информация за полета

Много пътници са на мнение, че предпазният колан е по -скоро неудобство, отколкото помощ при евакуация след самолетна катастрофа. В случай на злополука обаче можете да „излетите“ от мястото си и да ударите друг пътник или една от преградите в самолета! Ето защо би било по -добре да седнете здраво на мястото си, дори ако по -късно трябва да се „борите“ с колана, вместо да се носите напред -назад по въздуха и сериозно да се нараните в процеса.

5. Целта на кислородните маски е да успокоят пътниците преди безопасното бедствие

информация за самолети с кислородна маска

кислородна маска за информация за полета

Внезапният спад на налягането в самолета предизвиква масова паника в повечето случаи, но доста рядко води до бедствие! Тъй като налягането на въздуха в кабината се изравнява с налягането навън при спад на налягането, доста тънкият въздух на 10 000 m над морското равнище не може да снабди пътниците с необходимия кислород. Кислородните маски ни помагат тук, като гарантират, че можем да вдишваме и издишваме без проблеми. В продължение на 15 до 20 минути те осигуряват въздух с по -високо съдържание на кислород, докато опитните пилоти не спуснат самолета на височина от 3000 m.

6. Информация за полета – Шансовете за оцеляване при инцидент са доста ниски

полетната информация заминава

Инцидентът е ситуация, при която загиват или са ранени хора или са причинени сериозни щети на ракетата. Според Националния съвет на САЩ за авиационна безопасност и сигурност 95% от всички пътници, претърпели самолетна катастрофа между 1983 и 2000 г., са оцелели и са били живи!

Това зависи от строгите правила на авиацията – съвременните самолети са огнеупорни, оборудвани с най -новото и безопасно евакуационно оборудване и могат да понасят няколко тежки увреждания на фюзелажа на самолета, без да губят целостта си!

Информация за полета – Съвременните машини ви гарантират плавен полет без стрес!

полетна информация fly

Отпуснете се и просто се насладете на преживяването!

свалете глуинформацията