Известно време инфографиката беше много актуална и винаги се използваше за визуализиране на данни. Независимо дали за презентация или като допълнение към научен проект, инфографиката винаги е била добро средство за улесняване на разбирането на съдържанието.

Ерата на мултимедията бързо направи инфографиката „вчерашна новина“. Популярната графична форма бързо беше заменена от образователни видеоклипове и интерактивни полета и дори не се подозираше, че „снегът от жестове“ може да се върне.

инфографски пример

Какво е инфографика?

Сега инфографиката се е доказала като много оптимална форма, която може да предаде накратко сложно съдържание. Създаването на инфографика изисква сериозна подготовка, разбира се, но днешните инструменти позволяват на всеки потребител лесно да ги прилага професионално и добре.

Бихме искали да разберем за момент кои инструменти са популярни в наши дни, как можете да оптимизирате работния процес, опциите за комуникация и презентационните техники.

Прикачихме 10 -те общи инструмента, с които можете бързо и лесно да структурирате и визуализирате съдържанието си по съгласуван начин.

Напълно новото нещо в днешната инфографика е разбира се съвместимостта с новите интелигентни медии и удобното и гъвкаво онлайн използване на платформите.

инфографско платно

1. Canva- дизайнерският инструмент за начинаещи

Ако искате да създадете първата си инфографика и нямате предишен опит, онлайн услугата на Canva с готови шаблони за инфография е отлична отправна точка. Единствената неприятност при използването на този инструмент е необходимата регистрация, преди да започнете.

инфографика безпроблемно

2. Лесно- инфографичен инструмент в последната минута

Ако искате да бъде бърз и неусложнен, можете да използвате безплатните шаблони от Easelly в движение. Въпреки това, ако планирате да използвате CSV файлове във вашата инфографика, ще бъде по-добре да използвате алтернативни инструменти.

инфографика6

3. Visme

Приятелите на Exel и Google Sheets могат да очакват с нетърпение сравнително новия инструмент, наречен Visme, с който работата върви безупречно.

инфографска графична карта

4. Хронология JS

Timeline JS е алтернатива на класическото създаване на инфографика. Както подсказва името, този инструмент може да се използва за подреждане на данните в хронологичен ред. В допълнение, потребителят може лесно да зареди данните си от източници като Twitter, Youtube, Flickr или други подобни.

инфографика Tableau Public

5.Infogrfx

За всички, които обичат да са в движение интерактивно, представяме този безплатен инструмент, който дори не изисква регистрация. Единственото нещо, което изглежда ограничаващо за този инструмент, е ограниченият избор на шаблони за дизайн.

инфографска виза

6. Визуализирайте ме

Този инструмент може да бъде вълнуващ за потребителите и предприемачите на LinkedIn. Качването на цели автобиографии може да се извършва без никакви проблеми. И веднага щом всички данни са налични, програмата създава визуален преглед на етапите от живота, интересите или опита на кандидата.

инфографика2

7. Публичен панел

Този инструмент отнема много работа и е безплатен софтуер за Windows. Сложните таблици могат да се визуализират ясно и логично, но липсват шаблони за дизайн.

инфографика визуално

8.Piktochart

С този инструмент можете да проектирате инфографиката си индивидуално. В зависимост от това дали предпочитате безплатната или платената версия, можете да изберете много теми, които отговарят на вашия проект и дори да изтеглите резултата си като PNG файл в края.

инфографика1

9. Инфограма

Тази програма кореспондира добре с общите таблици на Microsoft и позволява плавен пренос на данни. Единственият хак, който трябва да се отбележи, е невъзможността да изтеглите крайния резултат. Предварителен преглед и публикуване са възможни само на уебсайта на Инфограм. Ако решите да се абонирате, можете да се възползвате от допълнителните предимства на приложението, включително изтеглянето на окончателна инфографика.

инфографика 8

10. Визуално

И накрая, бихме искали да ви представим приложение, което е по-малко функционално по отношение на инфографиката. С инструмента, наречен Визуално, имате възможност да представите дизайна си на живо. Програмата е безплатна и ако възнамерявате да създадете стилни и функционални инфографики в обозримо бъдеще, можете да използвате уебсайта Visual, за да събирате вдъхновение, идеи и предложения, без да плащате пари.

инфографика9

инфографика 10

инфографика 11