Вече ви показахме 20 филма на ужасите за Хелоуин. Много от вас биха искали и страховити игри за компютър и платформа. Много геймъри са на мнение, че игрите могат да бъдат много по -ужасни от филмите, защото играчите са прави в действието и ръководят стъпките на героя или кладенеца, самите жертви, вместо просто да гледат. На пазара вече има стотици, които се считат за страшни игри с теми като зомбита, призраци, извънземни и т. Н. Изброихме и обобщихме десет от най -добрите за вас, без спойлери. Предпочитате да не залагате сами през нощта без светлини. Въпреки че повечето от това, което се случва в него, е напълно измислено, очаквайте кошмари след всеки мач.

Страшни игри, които да ви накарат да треперите

страшни игри геймър анимация

Пет нощи при Фреди

Тази поредица от игри стана особено добре известна сред игралната общност заради сложната си история от първото си издаване през 2014 г. Многобройни теории се въртят около разработчика Скот Коутон и неговите идеи и до днес. Нови части и книги продължават да се появяват. Първите три игри са за измисления ресторант “Freddy Fazbear’s Pizza” и играчът е поставен в ролята на нощен пазач.

Бързо става ясно обаче, че пицарията и нейните „жители“ не са толкова безобидни и скъпи през нощта, както се появяват за пръв път.

Не е толкова опасно на пръв поглед?

страшни игри 5 нощи

Предполага се погрешно!

страшни игри пет нощи

Петък 13 -ти

Тази игра на ужасите, разбира се, е базирана на едноименния филм. Това е мултиплейър игра и затова е идеална за партито на Хелоуин с приятели. До 8 души могат да играят. 7 от тях са в ролята на родители, които трябва да оцелеят от убиеца Джейсън. Можете да избирате от 14 родители и 9 Jasons, всеки със своите силни и слаби страни. Убиецът е произволно избран от системата и преследва останалите играчи през областите от първите 5 филма за ограничено време. Така че координацията и сътрудничеството са на дневен ред, в противен случай бързо ставате жертва.

Тази игра е базирана на известния филм

страшни игри 13 петък

Вземете ролята на жертвата или ловеца

страшни игри петък 13

Алън Уейк

Алън Уейк, както подсказва името, е главният герой на тази игра. Това е успешен писател, който се опитва да разгадае мистерията зад изчезването на съпругата си. Действието се развива в 6 епизода в измисления град Брайт Фолс и околностите. През деня всичко изглежда доста спокойно, но през нощта чудовища в сянка, също от собствените му романи, оживяват. Ужасът за оцеляване получи много положителни отзиви, също е заснет телевизионен епизод „Bright Falls“, така че можете да комбинирате страшни игри с телевизия.

Обложка на CD на Алън Уейк

страшни игри алън уейк

Опасностите дебнат през нощта

страшни игри алън уейк

Биошок

Bioshock е ролева игра за стрелба от първо лице с елементи на ужас и фентъзи. Вашият герой Джак открива изолирания подводен град Rapture след самолетната му катастрофа. Градът е измъчван от ADAM, наследство, което дарява свръхестествени сили. Джак се опитва да избяга от града и обсебените му жители. Много решения за морална игра влияят върху сюжета. Играта е оценена като една от най -добрите на пазара и е задължителна за всеки запален геймър.

Класика с добри отзиви

страшни игри bioshock

страшни игри bioshock геймплей

Тъмни души

Dark Souls се счита за една от най -трудните и безмилостни игри досега и е насочена изключително към хардкор геймърите. Това е игра с отворен свят, така че не се колебайте да изследвате с повишено внимание. Но чудовищата стават все по-трудни и агресивни, във всяка област има и битка с шеф. В някои аспекти Dark Souls също може да се счита за мултиплейър игра, тъй като има PVP (играч срещу играч), но и кооперация (сътрудничество) за борба с особено трудни босове.

Грешките тук рядко се прощават

страшни игри dark souls

Трудни финални босове за всяка зона

страшни игри тъмни души геймплей

Мъртво пространство

Игрите в Dead Space се считат за ужаси за оцеляване от трето лице. Появиха се и филми и комикси. Главният герой е инженерът Исак, който трябва да се пребори с гротескните зомби-подобни чудовища на борда на междузвезден космически кораб и да се противопостави на природните опасности в космоса. Повечето от оръжията и приспособленията са импровизирани местно производство от Исак. Бавно се разкрива историята на кораба и трансформацията на екипажа. Сега Исак не само трябва да се бори за живота си, но и да предотврати избухването на болестта.

Страшни игри в космоса

страшни игри dead space

Тук можете да очаквате гротескни противници

страшни игри Dead Space геймплей

Последния от нас

The Last of Us е екшън-приключенска ролева игра за оцеляване. Играта получава положителни критики специално за емоционално заредената, незабравима история, която следва двамата главни герои Джоел и Ели и подробния свят. Действието се развива в пост-апокалипсис и играчът трябва да импровизира оръжия, да се промъкне и да използва самата среда, за да оцелее от врагове като зомби канибалисти. Играта има мултиплейър система за до 8 души.

Играта Last of Us е най -известна със своята история

страховити игри последните от нас

Геймплеят обаче не изостава много

страшни игри последният от нас геймплей

Метро 2033

Метро 2033 е базиран на романа на руския автор Глуховски. Играта е FPS шутер от първо лице с много елементи на ужас. Тъмните постапокалиптични тунели на метрото са последните зони за оцеляване на човечеството след ядрена война. Навън има опасности като отровни газове и чудовища, мутирали от радиация. Краят се определя от многобройните решения на играча за главния герой Артьом.

По романа на Глуховски

страшни игри метро 2033

Дано московското метро няма да изглежда така през 2033 г.

страшни игри метро 2033 геймплей

Outlast

Outlast се счита за голямата класика, когато става въпрос за страшни игри. Това е ужас за оцеляване от първо лице. Главният герой Майлс е журналист на свободна практика, който преглежда отдалечената клиника за психично здраве Маунт Масив за материали за писане. Лудницата обаче е превзета от убийствени пациенти. Играчът не може да се защитава, използва само своя опит, за да се скрие от противниците. Стаите и коридорите са слабо осветени и играчът трябва да гледа през камерата си за нощно виждане, чиято батерия трябва да сменяте редовно.

Тази игра на ужасите ще ви събори от мястото си със страх

страшни игри издържат

страшни игри надживяват геймплея

Вампир

Страшни игри с разлика. Вместо да бягате от чудовища, вие сте в ролята на едно. Vampyr излезе това лято и вече получи много смесени отзиви. Това е екшън ролева игра с определени елементи на ужасите и отлична графика. Главният герой е световноизвестният хирург Джонатан, който по ирония на съдбата е превърнат във вампир. Разкъсан между клетвата на Хипократ и кръвожадната му природа, именно чрез неговите действия вие определяте съдбата на Лондон по време на испанския грип. Интересна комбинация от историческа фактология и фантазия.

Появете се като вампир на партито на Хелоуин и след това играйте като такъв

страшни игри вампир

страшни игри вампирски геймплей

Заключение: Независимо дали FPS, RPG или чист ужас за оцеляване, има много страшни игри и са адаптирани за всеки вкус. Желаем ви много ужасна нощ на Хелоуин.

страшни игри