Живеем в много стресиращ свят и усещаме това все повече и повече чрез тялото си. Стомашно -чревният тракт е най -засегнат от напрежение, нервност, депресия и подобни психологически състояния. Разбира се, на първо място трябва да премахнем причините, за да останем здрави. Независимо от това, храната, благоприятна за стомаха, може да ви помогне да се почувствате много по-добре. Кога това е силно препоръчително и как точно можете да се храните с подходяща за стомаха диета? Ние отговаряме на тези въпроси в следващите няколко реда.

Пълнозърнестият ориз е полезен за стомаха

кафяв ориз - вкусен - лесен за стомаха

Кога е необходимо да се яде нежно за стомаха??

По принцип винаги трябва да избирате храна, която е нежна за стомаха, когато се чувствате напрегнати и нервни. Типичен пример са тези дни, когато предстои важна бизнес среща или изпит. Нервността в този случай ще се отрази много лошо на стомаха.

Тежките, прекрасни и обилни храни го влошават. В резултат на това може да се сблъскате с проблеми и да се представите лошо точно по време на изпита или важна бизнес среща. Храна, която е нежна за стомаха, също трябва да бъде избрана след диета. Това също е по -добър избор вечер или по време на по -дълги пътувания. В крайна сметка винаги трябва да прибягвате до това, ако почувствате лошо чувство в стомаха.

Пълнозърнест хляб, изпечен отгоре, е лесен за стомаха

хляб здравословни зеленчуци здравословен живот стомашно-вкусна храна

Хранене нежно за стомаха: общите правила

Точните правила за приемлива за стомаха храна варират от човек на човек. Има обаче някои съвети, съвети и ограничения, които са общи. Храните, щадящи стомаха, са храни, които се усвояват бързо и лесно. Те не трябва да предизвикват газове и да могат да неутрализират излишната стомашна киселина. Нежната за стомаха храна не трябва да съдържа твърде много мазнини и за предпочитане малко или никаква захар или сол. Грубите храни обикновено трябва да се избягват, особено ако не сте свикнали с тях. Произволното сдвояване на различни видове храна също е тежко бреме за стомаха. В никакъв случай не трябва да комбинирате хляб и сирене по този начин. По -добре е да ги ядете отделно, с 2 до 3 часа разлика.

Можете да комбинирате рибата със салата!

яжте риба риба здравословна храна, която е лесна за стомаха

Запознайте се със спецификата на вашата диета!

В наши дни алергиите, като тази, са много чести срещу глутен или лактоза. Поради стресиращото ежедневие и други фактори, много от нас са чувствителни към няколко продукта. Някои хора не понасят добре плодове или зеленчуци, защото причиняват метеоризъм. Други смятат, че много трудно се усвояват млечните продукти, дори и да не са много непоносими към лактоза. В идеалния случай трябва да ядете обичайните за вашата диета продукти, отделени един от друг в рамките на няколко часа в продължение на няколко дни. В крайна сметка ще разберете кои от тях всъщност причиняват стомашни проблеми.

Варените яйца, комбинирани с авокадо, са идеална идея!

съвети за здравословно хранене - храна, която е нежна за стомаха

Типични примери за храна, която е нежна за стомаха

Храна

Ще започнем с някои типични храни, които обикновено са много лесни за смилане. Това са пълнозърнест хляб и продукти, кафяв и див ориз, сладки картофи. Те трябва да бъдат сготвени, печени или препечени много добре. Това още повече улеснява стомаха да ги обработва. Избягвайте солта, всякакви силни подправки и прекалено много мазнини. Продуктите от бяло брашно или обичайните картофи натоварват стомаха и тялото като цяло.

Печените ябълки са много здравословни за раздразнен стомах. Можете да се насладите на авокадото на хляб или просто на филийки с различни ястия. Постното месо и нискомаслената риба също са добър избор, когато се пекат и ядат без подправки. При зеленчуците и плодовете това е много индивидуално. По правило зелените листни зеленчуци, аспержите, доматите, чушките и краставиците не бива да навредят. Печените ябълки са много здравословни за раздразнен стомах. Можете да се насладите на авокадото на хляб или просто на филийки с различни ястия. Повечето хора получават стомашни проблеми от моркови, репички и различни видове боб. Яйцата са добра идея, докато млякото и киселото мляко дразнят стомаха за много хора.

Разберете кои зеленчуци са полезни за вас!

lekceres и здравословна храна, която е лесна за стомаха

Начинът на приготвяне на различни храни

Приятната за стомаха храна практически винаги се пече или готви. С някои видове зеленчуци и плодове, също сурови. Не трябва да съдържа сол. В идеалния случай трябва да се справите напълно без него. Поради тази причина, между другото, трябва да се избягват много видове сирена, когато се яде храна, която е нежна за стомаха, освен ако не могат да бъдат обезсолени. Ако изобщо не можете без сладко, тогава използвайте мед или стевия. Сухите плодове като фурмите, които са често срещани във веганските рецепти, за съжаление дразнят стомаха на много хора.

Месото и зеленчуците са добра комбинация!

стомашно -вкусна храна - здравословно хранене на месо

Как да комбинирате правилно!

Когато комбинирате, в идеалния случай трябва да следвате правилата за комбиниране на храни. Ако това не работи, тогава поне трябва да ядете отделно месо и млечни продукти. Ако може би комбинирате хляб или въглехидрати с месо, важно е да обърнете внимание на количеството. Някои примери са дадени по -долу!

Примери за успешни комбинации!

В идеалния случай трябва да комбинирате месото само със зеленчуци. Салатата е здравословна с варени яйца или вкусен вид сирене или дресинг с ниско съдържание на мазнини. В идеалния случай супата трябва да съдържа само зеленчуци и евентуално месо, но без юфка. Компромис би бил филе от постно месо или сандвич с шунка. Превръзките, съдържащи сирене или млечни продукти, биха били твърде много. Можете да комбинирате месото с пълнозърнест ориз или сладки картофи, но порцията не трябва да е твърде голяма. Сиренето в комбинация с въглехидрати като цяло е много лоша идея!

Сандвич с маруля е пример за храна, която е лесна за стомаха

Яжте храна, която е нежна за стомаха - вкусен хляб и зеленчуци

Направете храненето, което е удобно за стомаха, навик!

Много от правилата за гастрономично хранене трябва да са нещо обичайно за вас. Това се отнася за принципите на комбиниране, приготвяне и отдаване на предимство на пълнозърнести продукти и сладки картофи пред останалите. Що се отнася до зеленчуците, трябва да се съсредоточите върху по -голямо разнообразие, но това трябва да е в основата на вашата диета. Бихме искали също така да ви препоръчаме да ограничите консумацията на кафе. Трябва да го подсладите с мед или стевия и да го комбинирате с кокосово мляко. Между другото, стевия и кокосовото мляко са естествени пробиотици. Това важи и за някои чайове и бистри супи!

В края на краищата, винаги яжте спокойно и се наслаждавайте на всеки миг! По този начин храната, която е нежна за стомаха, ще развие пълния си потенциал в тялото си.

Трябва да предпочетете сладките картофи пред обичайните!

Яжте храна, която е нежна за стомаха - вкусни здравословни картофи

Зеленчуците се усвояват по -лесно под формата на зелени смутита

стомашно -вкусна храна - смути - здравословна храна

Супите трябва да се ядат без юфка, но прозрачните супи като цяло са полезни за стомаха!

стомашно -вкусна храна - супи с вкусни зеленчуци

Кои видове плодове стомахът ви понася по-лесно?? 

здравословна храна за плодове и зеленчуци

За супите предпочитате да използвате масло или кокосово мляко!

прекрасна тиквена супа, благоприятна за стомаха храна