Дрехите за колоездене са комбинация от различни дрехи и аксесоари, които се носят само по време на колоездене. Те са специално проектирани за тази физическа активност и предлагат редица предимства за колоездача. Наред с други неща, те осигуряват повече комфорт в седлото, повече безопасност и дори повишават ефективността ви. Професионалните колоездачи практически никога не се качват на моторите си без специално облекло за колоездене.В същото време повечето хоби колоездачи подценяват значението на това облекло и се возят из града с дънки и тениски. Нашето малко ръководство за купуване ще ви каже защо има смисъл да инвестирате в качествени дрехи за колоездене и как да ги изберете. Просто прочетете нататък!

Дрехи за велосипеди - малки съвети за покупка за хоби и професионални колоездачи, каращи колело из селските планини

Доброто облекло за колоездене е много повече от спортен костюм

На теория можете да карате колело без специални къси панталони, обувки, ризи, якета, подгряващи ръце или крака, очила, чорапи или дори ръкавици. Ако бързате или вашата дестинация е сравнително близо, наистина нямате нужда от специално облекло за колоездене. Ако обаче планирате по -дълга обиколка из града или провинцията, определено ще се чувствате много по -удобно в облеклото за колоездене. В следващите няколко реда ще ви дадем отговор на следните въпроси: Защо облеклото за колоездене е нещо специално? Защо трябва да носите дрехи за колоездене? Защо велосипедните очила са толкова важни?

Дрехите за колоездене са специално проектирани и произведени, за да пасват правилно, когато се наведете над кормилото. Ризите и якетата се отрязват по -дълго отзад и ръкавите, за да покрият целия гръб и китките. Шортите и шортите за колоездене са специално оформени с завои в коленете и кръста, за да улеснят педалите.

Повече скорост и разстояние без болки в мускулите

Дрехи за велосипеди - малки съвети за покупка за хоби и професионални колоездачи спортно колоездене с висока скорост

Облеклата за колоездене и по-специално ръкавиците и шортите за колоездене предлагат пришити подложки с различна дебелина и плътност. Това не само осигурява ергономична абсорбция на удари, но също така предотвратява разтриването и седналата болка след дълго пътуване.

Не на последно място, бихме искали да ви информираме за важността на добрите очила за колоездене. Те не само предпазват очите ви от вредни UV лъчи, но и от прах, насекоми, листа, сняг, дъжд, вятър, кал и други неща, които могат да наранят очите ви по време на тази спортна дейност.

Удобните очила за колоездене и доброто велосипедно облекло като цяло ви позволяват да се насладите максимално на това хоби и активен спорт. Колоезденето ви поддържа активна, жизнена и в добро настроение. Ако търсите подходящото оборудване, тогава намери си дрехи за колоездене в Декатлон. Френската компания сега е един от най -големите и важни производители и търговци на дребно на спортно оборудване и облекло в света. Независимо дали в най -близкия клон или в онлайн магазина, в Decathlon ще откриете перфектното облекло за колоездене на ниска цена.

Комфорт и безопасност при всякакви метеорологични условия

Велосипедно облекло - малки съвети за купуване за хоби и професионални колоездачи за градско колоездене

Удобните, качествени дрехи за колоездене увеличават вашата ефективност и производителност

С подходящото облекло за колоездене можете да карате по -дълго и по -бързо. Ще се чувствате комфортно в него, ще сведете до минимум болката и умората, ще се чувствате прохладни в горещите дни и топло в студените дни. Освен това не губите енергия излишно. Доброто облекло за колоездене прегръща тялото ви и ви кара да се чувствате добре по -аеродинамичен.

Най-често срещаните материали, използвани за направата на велосипедни дрехи днес, са еластан и полиестер. Много екологично съзнателни хора естествено са загрижени за използването на тези вещества. В крайна сметка това са синтетични влакна, които трудно се рециклират. В сравнение с естествени материали като памук, лен или вълна, велосипедното облекло от еластан и полиестер просто предлага повече предимства, отколкото недостатъци. Той е дишащ, лесен за грижа, не се намокря при дъжд или сняг и не свързва потта.

Дрехи за велосипеди - малки съвети за покупка за хоби и професионални велосипедисти групова колоездачна обиколка

Как да изберем точно подходящото облекло за колоездене

Седалка: Дрехите за велосипед могат и трябва да прилягат плътно около тялото и да притискат мускулите. Това плътно прилепване увеличава производителността и намалява въздушното съпротивление. Така ще можете да карате по -дълго и по -бързо, без да усещате болки в мускулите след тренировка.

тапицерия: Всички велосипедни къси панталони трябва да имат ергономична подложка, която не се плъзга по време на каране, предлага комфорт, подкрепа и свобода на движение и намалява дразненето на кожата. Състои се или от мека пластмаса, или от специален гел. Ако планирате да карате на дълги разстояния или през неравен терен, където се изисква високо ниво на поддръжка и защита, изберете дебела подложка с висока плътност. Ако пътуванията ви са кратки и с ниска интензивност, като напр Б. през града или парка, тогава можете да изберете и по -тънка тапицерия.

Дрехи за велосипеди - малки съвети за покупка за хоби и професионални колоездачи удобно дори при дъжд

цвят: Дрехите за велосипеди традиционно се предлагат в черно, тъмно синьо или друг тъмен цвят, така че мръсотията и мръсотията да не са толкова забележими след дълго пътуване. Неонови светлоотразителни панели и акценти се препоръчват, ако планирате да шофирате по пътя или вечер. Най -добре е да избягвате светлите цветове, особено белите, тъй като те могат да проличат, когато дрехите са мокри.

Дрехите за колоездене са съществена част от това спортно занимание и хоби. Той ви предлага множество предимства и само незначителни недостатъци. Независимо дали са любители или професионални колоездачи, всички фенове на този спорт могат да се възползват много от него.

Облекло за колоездене - малки съвети за покупка за хоби и професионални колоездачи, които да карат колоездене