естествени материали и тъкани в интериорния дизайн

Вижте естествените материали от нова гледна точка!

Нашият екип от свежи идеи обича да следи отблизо промяната в стиловете и новите тенденции. Всекидневната в холивудски стил по-долу е доказателство, че “Shine” отново е наричан “най-добрият избор” в продължение на много сезони.

Допреди няколко години повторението на геометрични шарки, лакираните мебели, елегантните цветя и изобилието от лъскави повърхности се смятаха за престижни идеали за интериорен дизайн. [според DKOR Interiors чрез Houzz]

Ставаше дума за възраждане на холивудския стил в целия му блясък. Сега този стил се завръща и както винаги много ентусиасти са се посветили на него. Но интериорният дизайн е придобил съвсем различен характер през последните няколко сезона … [според CB2]

Повече естествени материали и тъкани в интериорния дизайн

естествени материали и тъкани в интериорния дизайн на розовия диван

В много отношения хладната простота изглежда е новото “нормално”. Както на горната снимка, често се използват ярките цветове и геометричните шарки. Имате богатство от естествени материали. Хората обичат да използват метал, камък и дърво. Често вдъхновението за стил се основава на материала. Независимо дали става въпрос за метална ламарина, мрамор или дърво, самите материали са „звездите“. Често те доминират в минималистичен стил.

Като пример, куполни висулки, триъгълни маси и свещници във формата на цилиндър са много по-популярни от обилните декоративни форми. Така вниманието е насочено към промяната в мрамора, блясъка на медта и зърното на дървото.

Това е нов подход, който заслужава втори поглед. Ето за какво става дума в днешната статия!

метал

Металът блести и ако сте му предоставили интересни маркировки, може да изглежда официално и дори тежко. Следователно съвременните дизайнерски решения се отказват от сложността на формите, за да я направят наистина блестяща.

Медните висулки на снимката тук са дело на дизайнера Том Диксън

Естествените материали и материи в интериорния дизайн блестят с меден блясък

Те са в списъците с желания на много хора. Парчето има отличителен вид самостоятелно или в групи!

Тук виждаме стенните лампи, изработени изцяло от ламарина

естествени материали и материи в интериорния дизайн стенна лампа крушка

Изработени са от ръчно изработена ламарина с естествен, матов блясък. Тук преобладават извивките и много кръгли форми.

В следващия пример не сте спестили метални акценти

естествени материали и материи в интериорния дизайн диван за стенен часовник

 Те се срещат както в мебелите, така и в аксесоарите като часовници. Тук виждаме произведение на дизайнерската компания CB2, което се състои от чугун и включва някои слоеве алуминий.

дърво

Дървото е материалът, който присъства в практически всички стилове на дизайна. Това се използва както в модерно, така и в традиционно оборудване. Висящата светлина от дървен фурнир включва основа, която е покрита с фурнири от истинско дърво и има естествена ръчно написана повърхност. Просто шик!

Много от най -търсените парчета дърво включват смели геометрични форми

естествените материали и тъкани в интериорния дизайн блестят страхотно

 През ноември миналата година компанията “Design This” добави към своя асортимент тази висяща лампа, която можете да видите по -долу.

Характерът на привлекателния дизайн се прави още по-поразителен от топлината на дървото и напрежението на интелигентната геометрия

Естествени материали и тъкани в интериорния дизайн геометрични форми

Компанията “Retauration Hadrware” насочва сценичните светлини към красотата на геометрията на дървото с работата си “Геометрични форми в Cloche Natural”.

Той включва пресъздадени ретро геометрични модели в напомпано стъкло

естествени материали и тъкани в интериорния дизайн геометрични линии

камък

Дръзкият характер на Де Стейн не може да бъде пренебрегнат. От жилките на мрамора до обличането на ахатите естествените шарки са толкова желани, че тяхната структура дори се имитира в много текстилни изделия. Но нека да останем със скалите за първи път …

Каменният купол оставя трайно впечатление в случая на висулките от CB2 тук

естествени материали и тъкани в интериорния дизайн каменна висулка

 Мекият бял мрамор, откритата крушка и съседното сребро заедно правят мощна комбинация.

West Elm наскоро показа нова серия от каменни копчета, за които много хора казаха, че е спираща дъха. Вижте и дръжките от ахат в светло сиво.

Тук можете да видите „бутони от ахат в зелено, които създават жив контраст с мебелите от дърво

естествени материали и тъкани в интериорния дизайн

Вижте как минералните ленти изглеждат наистина смели на фона на по -леката минерална основа. Резултатът беше дървен шкаф с камъни, към които бяха прикрепени копчетата и дръжките. Естествените материали са особено ослепителни.

Камъкът също е повлиял на моделите на нашите текстури, стенописи и изкуство

естествени материали и материи в интериорния дизайн грайфер скрин

Това художествено представяне на естествени материали от “Ferm Living” е дело на Кристина Крог и е отпечатано върху 13 мм парче бреза.

Наблюдавайте ефекта от комбинацията от мраморни жилки и дървесни зърна

естествени материали и тъкани в интериорния дизайн текстури дървен камък

Стигаме до края на нашата статия. На този етап бих искал отново да ви напомня, че някои от най -популярните парчета включват комбинации от тях. Например, мраморът се среща с дърво във фабриката тук, наречена „Мрамор + дървена плоча“.

Той е идеален за сервиране на сирене и други вкусни предястия

естествени материали и тъкани в интериорния дизайн мраморно дърво

Връщането на естествените материали също доведе до нова вълна от дизайнерски идеи, които се появяват на сайтове като този от Etsy.

Има много проекти „направи си сам“, които се появиха и се характеризират с дървени, метални и каменни повърхности. Ако искате да постигнете смел външен вид, не трябва да забравяте, че цветните парчета и геометричните фигури могат да бъдат интегрирани чудесно на фона. Можете също така да създадете препратка към холивудския стил чрез тази простота!